發新話題

[WA] WA M4A1 CQBR 白老鼠報到區

引用:
原帖由 狙神 於 4-5-2009 01:21 發表

請問師兄相中的骨是否9"骨,10"5外管,個準星係1.5"?
7"骨, CQBR管, 2"西

引用:
原帖由 狙神 於 4-5-2009 14:56 發表

睇錯=.="條管係10.5"既管?
yup

骨呢D玩真品都係多多錢都唔夠洗, 玩具都買下一條, 買下又一條... 講開又講, 如果支紅點(copy)鏡用扭扭制, 我都會拆開佢, 係入面果6口螺絲+螺絲膠, 等佢唔會比GBB震甩, 搞到個制鬆曬. 如果是EO Tech, 我就會係所有螺絲位都加螺絲膠, 同埋係X,Y軸都加少少, 等GBB唔會震到佢走位. 但係Aim Point果D扭扭制太細個, 拆左都唔知佢想點. 找唔到螺絲位+膠, 但又驚佢個制會震鬆. 師兄們有什麼解決方法? Mini Aim Point反而冇呢個問題, 因為佢用大扭扭制.

引用:
原帖由 jpg 於 5-5-2009 19:18 發表
師兄試下將圖右手邊兩粒羅絲上緊d, 鬆返左手少少應該可以搞返掂, 最好上羅絲既時候搵個m4 手抽clamp 住槍身同前節先上緊d羅絲. 因為而家好似成個前節轉左.
我試過, 唔work的

今日ge事, 我用個手抽夾住條骨同vltor西, 諗住實直啦... 點知上實曬先知自己中計

引用:
原帖由 lololo 於 5-5-2009 20:51 發表
師兄你條骨都會"咩"???
係個西姐, 師兄, 我呢半年先開始玩M4, 我呢條係DD骨, But係唔係你講的MK18果條?

附件

5-5-2009 20:55

5-5-2009 20:56

引用:
原帖由 lololo 於 5-5-2009 21:05 發表
你果條好似係叫"Lite Rail"
因為MK18 RIS II 好似得泥色

有錯請更正~~
你應該岩, 因為我見到Lite呢個marking.
引用:
原帖由 jpg 於 5-5-2009 21:02 發表
你個vltor 西係邊間廠出架, 如vltor 西同骨唔啱高度寬度就唔work啦. 我上次用ptw 個m4手揪裝條dd ar15 骨又ok 喎...不過我記得裝真槍係有一舊野可以用呢balance 條骨同槍身..不過唔記得叫咩名.
我知你講邊個, 豬標有出. 不過我執骨都執餐死, 執完空位執高底, 但係個身都係闊少少... 個西我都唔記得... 係買野等比錢果時見佢平就拿埋... 成個師奶咁...

引用:
原帖由 ayaka 於 5-5-2009 21:59 發表
原來我個條大陸早期dd mk18都係咩左........
Mount支鏡係夾位... 夾番直佢...

有冇人知豬HK D夾幾時到街啊? 再咁等, 7月都未落到場

引用:
原帖由 lololo 於 11-5-2009 01:59 發表
請問有冇師兄係用白飛機配NPAS呢??
想問下,裝左隻NPAS落隻白飛機...但穿唔到條pin...
其實佢地甘緊,唔穿條pin 怕唔怕呢?
要執位ga個pin hold, NPAS都要執, 你咁搞會爆飛機. NPAS有o-ring, 執左都唔會漏氣, 而對你第日換金屬飛機都冇影響. pin hold位就鑽大飛機果個, pin位執左NPAS第日就用唔到金屬飛機, 佢個用意係防止NPAS彈走, 如果pin位係hold前後, 鑽大左之後就只hold到一面(當然要睇你個位啦), 我都唔知點講, 我之前post過, 你找番來睇, 留意飛機個pin位. NPAS唔會越塞越入, 只會越來越出, 所以你條pin hold到一面就可以了.

引用:
原帖由 d.s 於 12-5-2009 23:54 發表

的確係[隊]着幹~~

而佢個外皮似係同內膽一體(冇pin),意味換殼不能??

希望佢唔似RA d魔術片咁,睇片好得,到手就...
你講到我唔敢買

引用:
原帖由 lololo 於 13-5-2009 00:19 發表
嘩..你甘快手o既~

好!明天去買!!

P.S 請問師兄們, 你地支鎗用咩油?? ((例, bolt carrier,,trigger ,,sear))
Thank Thanks
清一色Silicone, 我發現自己用油好那西...
引用:
原帖由 d.s 於 13-5-2009 00:09 發表
GP new parts
HHR Buffer

相比HR Buffer輕了少許,
但由於中間多了排氣孔,
故復進速度亦提升了,
若果使用[好朋友]UBR,效果更明顯(皆因尾杆沒有排氣孔)
HHR個後座力同HR比起如何啊?

引用:
原帖由 red_ant_tony 於 14-5-2009 07:38 發表

WOC is designed for the use of top gas. The extra long firing pin is to help out in valve opening. Make sure you pre-cock the rifle before inserting the mag.
原來會咁ga?

呢D叫乜鬼野design

買支槍番來要人pre cock
真係想知邊個係designer

引用:
原帖由 lololo 於 15-5-2009 09:06 發表
師兄們唔知你地D豬H崎匣有冇出現碎彈問題呢??
小弟隻隻都有呢個問題..

試過換飛機但都係一樣......
勁失望, 碎彈!? 插到入槍先講...

信佢有鬼, 狂抽猛插幾十次都係實, 講得咁好聽咪又係要我執個身來就佢...

引用:
原帖由 lhlui 於 15-5-2009 14:24 發表

就算插得入, 還有一關, 就是要有機會上彈, 之後才有機會碎彈.
係唔想執個身ge情況下, 我為有狂抽猛插, 但都係曬氣. 到我插到之後, 都打得出, 又唔覺有碎彈. 真不該, 等得P豬C來都聖誕節了. 咁ge係要強姦我個GnP身.

引用:
原帖由 龍先生 於 15-5-2009 14:47 發表

嘩,原來GXK隻匣都咁唔掂架???
咁又咁講, 如果我肯執大個身, 佢都可以順入順出ge... 但係咁做, WA果D就會鬆囉...

而且一隻都唔平, 我買左$ $%)

我點少臭佢都冇用, 一係唔用佢, 要用佢就執個身囉...

就當我XM177插Famas夾咁...

發新話題