發新話題

[WA] WA M4A1 CQBR 白老鼠報到區

師兄, 你們用豬標的120% hammer彈弓時, 需要pre-cock嗎?

因為我跟豬HK的做法去屈hammer彈弓, 我發覺個hammer在放鬆果時會走前左, 頂住左個fire pin, 搞到要pre-cock... 就算加打頂後佢, 個力又會輕左... 同冇屈一樣... 如果我用豬標果條, 洗唔洗pre-cock呢? thx

引用:
原帖由 lololo 於 15-5-2009 17:20 發表
豬標的120% hammer彈弓一樣要pre-cock...

真係好Q失望..兩個品牌既匣都有問題...

我有諗過係咪自己支鎗setting有問題...
但用原裝WA匣就好健康...真係R哂頭

唔記得講,我D GH崎mag,頭1,2日係好正常 ...
唔執都執左

為有用盡方法都要完美咁用... 我真係唔明, 用過隻重D ge彈弓來整好難咩? 係都要屈屈屈.

我試過zip番起條彈弓, 等個fire pin後D, 但係就頂住個hammer

唉... 原來WA係最好的... 除左漏氣果part...

E+可以做ge就係諗諗點搞先可以唔洗pre-cock...

不過我今日係明搶見到WA夾, 好似係$ $*) 同某D shop來比, 個價同豬HK一樣... 不過唔知有冇bolt lock

定係有冇方法去減輕嘩佬條彈弓

仲諗住換條飛機打紅氣

引用:
原帖由 lololo 於 15-5-2009 17:20 發表
豬標的120% hammer彈弓一樣要pre-cock...

真係好Q失望..兩個品牌既匣都有問題...

我有諗過係咪自己支鎗setting有問題...
但用原裝WA匣就好健康...真係R哂頭

唔記得講,我D GH崎mag,頭1,2日係好正常 ...
#507 快D搞搞佢

http://www.civiliangunner.com/cg ... =page%3D1#pid431654

引用:
原帖由 lololo 於 15-5-2009 21:28 發表
多謝師兄指引....
但小弟最先要解決既問題係碎彈...
會唔會係出彈口果道有毛邊?

隻死人匣, 唔拉開條bolt的話我諗真係要拍先入得曬, 佢舊出氣膠頂住左, 好在冇阻住條bolt, 搞掂曬之後, 支野好爽, 後座力仲勁過以前~ 暫時掂掂木都冇供彈問題, 搞左成日都算係咁.

[quote]原帖由 F22 於 16-5-2009 07:15 發表

嚇得我

引用:
原帖由 tung 於 16-5-2009 16:53 發表

其實沒關係.  d槍舖成人話d槍要改過先可以打top gas其實係用來握d細老.
yup~

仲有打top gas同T骨的壽命係冇關的, 反而關回堂彈弓事.

不過WA隻夾打topgas真係唔多掂, 真係會漏氣, 有時包水喉膠布都冇用, 但用魚缸膠or玻璃膠果D fd就ok了~

而且有時同用料有關, 有D槍真係要搞過先可以, 但唔係所有都要.

引用:
原帖由 Louis@銃之達人 於 16-5-2009 18:41 發表
但係其實我仲未諗到買G&P定WA既M4A1 CQB-R RAS好,希望各位師兄俾d意見!!但係WE既,就一定唔洗諗咖啦...因為我覺得佢係槍機入面果條金色密氣管真係好核凸,仲有聽三X講,話WA個Magna blowback system係會blow得勁過WE,加 ...
重唔重呢D野, 睇你砌咩野上去姐, 其實根本唔洗諗, 你有理由買WA唔買豬標嗎?

引用:
原帖由 ayaka 於 17-5-2009 00:33 發表
又黎新毒
P牌再黎M733同A2身
最怕係買左之後會後悔, 又心思思想加鏡

引用:
原帖由 F22 於 17-5-2009 10:40 發表
做鰦水魚啦!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 幾舊水買鰦件垃圾返鈬 真係食鰦佢冇咁嬲!!!!!
GHK,你好野!! 隻匣買返鈬一入氣條嘩呶蕊係咁漏 ...
你剩低幾多? 平平地我同你梗幾隻~

P.S. 所以佢個嘩佬彈弓咁鬼強, 非加強hammer唔得

引用:
原帖由 ayaka 於 17-5-2009 11:46 發表

其實隻匣係裝錯左定係生產出左問題??
我個隻又無咩問題....重比我搞到不似匣形
台灣之光Y ma  

引用:
原帖由 d.s 於 17-5-2009 11:55 發表

有問題都肯哽~?!
師兄係咪有計解決??
豬崎話打到22氣ga ma, 咁我諗流流地打下topgas都冇問題ge, 同埋其他問題解決左之後, 個後座力又真係比WA夾大的. 不過呢個唔係豬崎ge功勞, 我當係垃圾回收, 國狗再造ja. 而且我諗去D專業ge地方買D靚D ge o ring, 都有排用的.

P.S. 我哽冇漏氣果D ja

引用:
原帖由 d.s 於 17-5-2009 12:04 發表
又咁諗,Valve咁設計,即係話假設入氣(Topgas)後加熱,內壓增加至Valve彈弓頂唔順的話就會自動逼開,繼而放氣...
咁都算係安全設計(使用氣體壓力限制)一種掛..?至少唔會好似WE咁會炸匣.....
豬崎真係要請你番去做公關

引用:
原帖由 d.s 於 17-5-2009 12:07 發表

後座力比WA夾大??
點改呀師兄!!分享下得嘛??!
http://www.civiliangunner.com/cg ... age%3D2&page=34

呢個方法唔洗pre-cock. 我發現如果如原裝power的hammer彈弓, WA個後座力係比豬崎大, 但係當hammer彈弓個力量大番咁上下, 豬崎個後座力又會比WA大, 可能係WA個嘩佬限流比豬崎多, 當個hammer夠力, 撞得開豬崎, 個出氣量反而會比WA多. 可能我咁屈法, 係唔只120%

引用:
原帖由 Louis@銃之達人 於 17-5-2009 12:32 發表

乜MK18 MOD 0唔係M4A1 Carbine槍身咩??點解會係AR15 M16A1既?仲有我唔想又洗錢買槍身,我想淨刻MK18 MOD 0就算啦
你真係多野想, 你可考瀘用貼紙

發新話題