發新話題

[WA] WA M4A1 CQBR 白老鼠報到區

引用:
原帖由 ayaka 於 17-5-2009 12:49 發表

e個先係正宗呢~
如果要一面刻字....一面laser的話應該無了
p牌身先係真數....不過真係貴
我遲遲都未捨得出手
買齊彈夾就係換身ge時候啦

GBB實在是太好玩, 真係要好似magpul咁玩先得, 例如支槍冇反應果時要Chamber Check... 由其是用左豬崎夾!

一雞full住都可以無啦啦冇反應, 望下條bolt又唔係double feed, 拉開佢望下Chamber同mag都仲有彈... 只係撞槌起唔到

見鬼! 打打下冇反應, Chamber有彈, mag有彈, bolt冇lock, 但係hammer冇起... 發生咩野事?

退左夾拉一下之後又打得埋剩下果半排夾...

引用:
原帖由 lololo 於 17-5-2009 16:25 發表
弗!!!!
終於知何解出現碎彈了~~~~~~~
好似唔關GH崎匣事...

係RA踢粒7號parts問題..
咁就放心入了~

7號parts是什麼? 我本說明書埋左唔知係邊, 是飛機咀嗎?

引用:
原帖由 lololo 於 17-5-2009 16:39 發表

固定飛機果塊膠~~

但最攞命係當我換份全新GP bolt + 白機去試時...........
景然小便彈

早知甘銀麻煩..就乜七都唔換..
之前未裝NPA-ass...鋁機時支鎗仲鬼甘精神...

仲有RA果 ...
豬標隻白飛機有冇放彈弓入去固定個飛機芯? 呢個可能係小便彈主因.

Bolt lock我仲用緊原裝, 隻色好夾, 我都唔打算換, 要換都係換果塊鐵仔only

引用:
原帖由 F22 於 17-5-2009 19:19 發表

我係一買返鈬入top gas條嘩呶蕊已經係咁漏,橫掂拆開順手鋸埋嘩呶杯,各位如果玩過拖喉槍只鋸兩條嘩呶杯腳根本係碎料,我連嘩呶蕊都冇磨幼,己經好留力啦.....
GHK話頂到22KG?定係22氣咋? 不過 ...
我細個果時都試過咁改支Glock 彈夾, 但係又唔覺有咩野出入...

引用:
原帖由 d.s 於 18-5-2009 09:28 發表

理論上流量會大咗,我諗用測速器度會有分別..
但係道氣應該會比飛機cut左

去左bolt back道

D 工程司都唔知食咩野大... 屈個頂...

引用:
原帖由 nightstalker888 於 18-5-2009 19:48 發表
感謝玩家們的意見與指教,
1.如果玩家遇到彈匣太久沒用,灌氣時由出氣口漏氣,可嘗試將氣閥上點低黏度矽油,如照片所示 :
2.如果彈匣需長時間放置不用,建議可灌 ...
啊~ 多謝指教~ 讓我發明一個東西, 好等你把彈夾倒轉放的時候不會跌來跌去~

引用:
原帖由 kyuen 於 19-5-2009 10:51 發表
貴GHK彈夾的生產根本是馬虎,不論設計和尺寸都不適合GP或WA鎗身, 每次上夾與拔夾都滿頭大汗 ,不要說用砂紙去礳這夾身,就算用手銼挫完也未必可順上夾.......非常失望
同佢講都曬氣, 一係靠自己, 一係放左佢~

引用:
原帖由 lololo 於 19-5-2009 11:30 發表
請問究景有冇Ching用過bombers匣呢??
唔知有冇新version改善氣化不良問題
之前好想試, 仲差不多日日打去西京問有未, 最後聽到嘩佬錯位就打消左呢個念頭.

回復 1570# 的帖子

好險... 你買左幾多隻?
引用:
原帖由 deathmaster 於 19-5-2009 13:03 發表
  不該哪...
咁邊個 Brand 買得??
豬崎果D執下支槍都ok ga, 如果唔係你邊隻都唔好買, 等P豬屍

回復 1574# 的帖子

真係高低級wow

本來都好鐘意果條N骨, 不過睇佢個設計, 如果有高低級, 真係執唔到...

引用:
原帖由 lololo 於 20-5-2009 16:57 發表
今日終於忍唔住揹埋支鎗到鎗街尋高人指點迷津...

1.GHK匣碎彈, 係7號parts出左問題, 引至飛機少許移位所至((#性碎彈亦係呢個問題))
2.BA匣打煙炮, 佢隻入氣咀做到唔係甘好, 好多少會入得太多氣, 可能係呢個原因 ...
咁你件7號是金屬定係膠?

不過可惜... BA同豬崎個價almost一樣... 如果唔係都會買來玩下.

引用:
原帖由 lololo 於 20-5-2009 19:39 發表
哈..BA mag同 WA mag 真係一樣..
己經有一隻出現valve回位極慢問題....

扭出泥又識彈....但扭返入去又唔識回位...
請問有冇ching 知點整?
己落silicon...
我唔理佢, 因為如果有氣的話, D壓力會頂番實佢.

發新話題