發新話題

[WA] WA M4A1 CQBR 白老鼠報到區

打一粒彈單發有時有lock bolt,
有時無,auto就一定無,會唔會係今日太凍,
唔夠力 ......

今日拆開枝槍睇下點舛無lock bolt,
發覺bolt lock無咩問題,可能係個匣後面塊膠片磨損咗,
or個bolt低磨損咗,導致彈唔到個bolt lock去lock bolt,
但其實會唔會係我拆匣個時整彎咗條彈弓,導致唔夠力彈起個bolt lock呢?
有冇人知彈匣條彈弓邊到有得買來換呀?

回復 903# 的帖子

換過value lock時拆咗個匣,
裝個時唔係太識質返條彈弓入去,
整彎咗d,唔知係咪呢個問題導致lock唔到bolt

有check過,無彈時過網球拍彈唔到出來,
但自己用手按開個網球拍時又lock到bolt,
分開槍身時,大大力咁拍個彈匣入去又彈得起個bolt lock,
細力d又彈唔起,自己想問題可能有以下一個可能性:
1. 條彈弓唔夠力,彈起個匣後塊膠片時唔夠力,
2. 個匣塊膠片/bolt lock個低 有磨損,推個bolt lock唔起,
3. 個bolt lock 太過實,唔夠力彈起佢,
都唔知開邊樣,最哀無多個匣試,有就知係匣問題定槍問題la
請各師兄救救小弟...枝m4

bolt lock spring是放在那的,
沒有了會lock唔到bolt嗎?
還在找尋死因中
thx~

回復 918# 的帖子

205是否推bolt lock上去的那塊白色膠片?(我的是delta版)
無彈時204是會把205推上去,只是我都不知205/bolt lock低有冇蝕到,
還有是否225的突位向value方向是有bolt lock?
我是怕條彈弓唔夠快推203上去,導致唔夠力lock,
thx~

引用:
原帖由 d.s 於 27-1-2009 10:47 發表

想問下你可否影張相睇睇,
小弟都知有相有真相,但請問點樣upload圖片到cgf?
thx~

引用:
原帖由 d.s 於 27-1-2009 10:47 發表

想問下你可否影張相睇睇,
[img][/img]
[img][IMG]http://i724.photobucket.com/albums/ww241/kenlam1985/DSC00318.jpg[img][/img][/IMG][/img]
[img][img][/img][/img]
[img][/img]
下面幅圖係彈唔到個bolt lock上去,個匣未頂盡
[img][/img]

回復 927# 的帖子

謝謝版主及ayaka的幫助,
終於upload到相上來,
希望師兄們幫幫手睇下死因,
點解lock 唔到 bolt

回復 929# 的帖子

用手按下網球拍可以LOCK到BOLT,
是否應該唔關BOLT Carrier事?

引用:
原帖由 d.s 於 30-1-2009 22:58 發表
我都等緊,還有d.s.可幫幫手睇下我隻匣係咪有parts蝕咗嗎?
thx~

回復 937# 的帖子

我都銳意等待好久了

回復 940# 的帖子

5舊都殺,好似係cnc匣來,
5舊都殺返3,4隻先,好過wa d 貴膠匣多多聲,
重要未計換o-ring同value lock

引用:
原帖由 d.s 於 31-1-2009 23:53 發表

5舊都殺??
我就唔制啦~
最盡400~!!
但係暫時無其他選擇喎,
點都好過 wa先la~
當然好似ghk d ak匣or we 的 gbb m4匣,
2xx就very good la~
唔掃8隻都掃5隻,重要reload 唔使接匣,跌落地都no problem,
好似marui d 匣咁掟

引用:
原帖由 gabrielwong1991 於 1-2-2009 20:25 發表
想問下... e+ GP WA M4 WOC08, WOC09, WOC11, WOC12 喺米真喺有存貨嫁(GP個網咁寫)?
我叫個fd去睇, 佢話問晒咁多間都無晒貨....
好似可以訂的

發新話題