發新話題

[WA] WA M4A1 CQBR 白老鼠報到區

引用:
原帖由 strikeGATX105 於 16-4-2008 23:08 發表

大約$35XX~$37XX???
總之唔過$4000,到有大貨再算啦~

引用:
原帖由 alien39547 於 16-4-2008 23:26 發表
彈匣好似要成$7xx 一個wo.....仲好似未有在hk賣
係未有彈匣買,但我估around HKD$5XX一個啦~!

回覆 #58 里安 的帖子

一個字, 爽 !

引用:
原帖由 d.s 於 16-4-2008 23:29 發表

係未有彈匣買,但我估around HKD$5XX一個啦~!
槍泥講唔算貴 .............匣先貴.......

睇相個外觀處理唔多討好 ..........

套用你果句..."這種質素的彈匣真的要收9975日元嗎???? "
塑膠戰隊

裝左maid grip 落去都幾好,係有少少似 A CUP 用左 B CUP咁

引用:
原帖由 PMX 於 17-4-2008 00:14 發表

槍泥講唔算貴 .............匣先貴.......

睇相個外觀處理唔多討好 ..........

套用你果句..."這種質素的彈匣真的要收9975日元嗎???? "
現有彈匣上彈糟係有暗病,及太多瑣碎parts,
so我唔會再買匣住,因為我諗好快有改良版.

引用:
原帖由 whisky 於 17-4-2008 02:22 發表
裝左maid grip 落去都幾好,係有少少似 A CUP 用左 B CUP咁

其實買得返嚟都冇人會唔換頭換尾兼換脚,所以國本好精,將外觀處理成本降至最低,咁定價低之餘亦能保持到利潤,
反正好似Marui咁做到個膠殼咁靚又如何?物主們咪一樣換得就換~

咁佢就唔好跟金屬的RAS啦。。。
回來打疫苗

引用:
原帖由 derek 於 16-4-2008 23:51 發表
一個字, 爽 !
你係咪玩啊邊個果枝呀

引用:
原帖由 olka 於 17-4-2008 23:58 發表
咁佢就唔好跟金屬的RAS啦。。。
可能以CQBR為稱號,至少要有骨,但冇理由連骨都係膠製,so......

出問題啦~~~
用光了一枝新Top Gas,打了不知多少發,
當中連發時出現了上孖彈,導到鎗機未能完全回位情況,
擁有210g重量的鎗機覆進動作就如一個鎚子在敲,
首當其衝的飛機咀被所Jam的BB彈撞至變形,(還好未影響飛標運作)
而鎗機鎖變形導致開始不能Lock Bolt.
彈匣頂部近Valve有漏氣情況(未詳細Check)

會發生這樣的情況實屬意料之內,畢竟原裝Parts強度有限,
但Blow Back卻有這種力道(Topgas)......

看來這枝WA M4內的Parts都要大幅地強化才可以將耐用度提升,當然資金少不了,
期望WA指定的香港強化零件製造商能有好表現吧~!!(換上後能打2200紅氣也不錯 )

最後奉勸一句 : 若不打算投放大量資金到這枝WA M4,
只打算買回來閒時打打134a的話,不要浪費金錢了,
用134a打多了一樣有問題的.....

咁快玩完

我仲諗住買tim

回覆 #72 飛鳥........ 的帖子

未玩完~!!仲打得,單發冇問題,連射有機會jam彈同唔係下下都冇彈Lock Bolt啫.....
其實,只要是BlowBack氣鎗,狂操後就會有機會出問題,不過WA呢次揾得廠造強化Parts,
就算下下下批貨嘅質量大概都差不多.唔係D parts揾鬼買.

回覆 #73 d.s 的帖子

咦, 如果d 強化parts 跟番真數的話............

回覆 #74 飛鳥........ 的帖子

別儍了~想也別想~

發新話題