發新話題

[WA] WA M4A1 CQBR 白老鼠報到區

引用:
原帖由 Castlevania 於 12-7-2009 12:04 發表

管同acog,grip
昨天同支槍加完油, 個ROF快到呢...

靠聽, 冇20都有18, 遲D打完Game番來同電腦睇下先~

引用:
原帖由 donaldszeto31 於 12-7-2009 20:46 發表
想問下各位師兄,G&P GBB入夾個時,個mag catch好實,店處理好?
你入果隻係咩野夾? 如果係豬崎, 你可以屈一屈隻夾個頂, 如果是GnP, 你可以磨下mag catch下面果個斜位, 再唔係你就拍入去
引用:
原帖由 belldanndy 於 12-7-2009 16:17 發表
師兄想請教邊啲parts先要落油!
師兄用什麼油呢!
吾該哂!
我用『3 in 1』果隻silicone, 噴T骨上下, 拉開條飛機噴下入面, 尾通入面, 同下身parts果埋野. 不過我用油不嬲都好求其

ROF原來得16

引用:
原帖由 donaldszeto31 於 12-7-2009 21:21 發表

甘師兄,用甚麼磨好?
銼, 但係你要搞清楚係唔係真係因為個mag catch角度令你入夾唔順先wow

引用:
原帖由 donaldszeto31 於 12-7-2009 22:24 發表

但銼好難銼到個個位
你拆佢出來ma

今日打完場game ge經驗係, 如果同豬崎夾差氣, 真係要差耐D, 因為佢個入氣o-ring幾好, 你完全忌唔到聲, 差滿都唔會噴出來, 同樣你都唔會知自己差得夠唔夠氣, 所以唔好理, 差耐D, 反正滿左都差唔入, 又唔會噴出來, 但係唔夠氣就大獲了.

so開槍果時都要聽聲, 如果差唔夠氣, 係會聽得出的, 所以就要tec reload, 但係隻夾唔好放番入vest, 掉去回收袋好了, 因為係再差氣之前, 佢都唔會幫到你. 打單發同人駁火, 4隻夾都還可以.

D野未交收, 冇錢買火冒

條鋼管執到我

好在之前果條7" DD lite係玩具牙. 如果唔係...

引用:
原帖由 ayaka 於 14-7-2009 23:09 發表
今日又整爛左個gp上身la
用左gp條pin.....上下頂緊係幾好
但係鬆開個身一定要鬆埋前pin
唔係就會撬爆個上身前耳仔ga la
我之前都諗會唔會咁

咁我都係唔用佢條pin了~ 一個唔記得~ 有幾難?

引用:
原帖由 桸藍 於 7-8-2009 22:54 發表
小弟今天都收到郵局的掛號卡了 ,
除barrel extension 外,所有parts都齊備了,
明天出街比人裝,只好往後先換回barrel extension
居然可以忍到咁耐

引用:
原帖由 桸藍 於 8-8-2009 04:00 發表

我枝老原打咗咁耐top gas都未壞
你有冇試過打打下支槍扣唔到雞, 係扣唔落果隻, 安全制又冇開, 隻匣又有彈未?

我試過退左隻夾, 拉一下, 插番, 都打唔番...

反而唔退夾, 拍隻匣一下, 再拉拉, 就打得番. 都唔知入面咩野事

拆開佢入面又鬼死咁乾淨. 好似用左豬崎夾之後先發生. 不過唔係經常發生, 而且幾好玩~

手上有豬崎夾而出現muti feed ge人注意, 如果拿個熱風筒吹個夾彈位, 再將佢夾埋少少, 可完美解決問題.

發新話題