發新話題

[WA] WA M4A1 CQBR 白老鼠報到區

再來是變身時侯
沒錢全都買真品,只有MAGPUL MIAD GRIP是真的....
FLASH HIDER : 只要是14mm+牙就可以了
三角準星 : 完全對應GP
GAS TUBE : WA的太粗了,換準星的話要一併換掉
HAND GUARD : 用上BF的CASV,但WA的星環直徑是較MARUI的稍大,所以要略略加工才裝得下.
STOCK : 完全對應MAGPUL PTS CTR,即是也對應所有玩具STOCK啦~也算是佳音吧~
GRIP & TRIGGER GUARD : ........家裡沒那麼長的六角批啦,所以未試......

下圖是尚未完成的.....

附件

16-4-2008 01:19

引用:
原帖由 亞龍 於 16-4-2008 01:09 發表
等一年......等其它廠出齊零件,等第三/四水枝槍夠成熟度先買
擊發系统已算很不錯了,當然我深信仍有改進的空間.
零件的耐用度還是未知之數,但我不理了,用TOPGAS打,真的很爽!!

畢竟在沈寂已久的GAS鎗市場上算是很大的衝擊,以目前的銷情,我想一年內WA會推出大量換頭換尾Ver.來搶錢吧~!!

室温24度,Top Gas + 0.2gBB = 1.5j

回覆 #38 Pan 的帖子

入30粒可以一扣清匣
50粒就要打點發清匣
氣化算唔錯

引用:
原帖由 whisky 於 16-4-2008 14:02 發表
真係詳盡
好期待 d.s. 兄的射程與準繩測試
比起台灣果邊,我post呢d真係愧不敢當.
話時話,whisky兄你都係CASV愛好者,假若閣下又入的話,會否砌多枝CASV??

引用:
原帖由 IS520 於 16-4-2008 14:26 發表
尋日行入 "充公房" window shopping,見到好多人圍住支 wa m4,跟手有人拎上手試," pang pang " 聲,都好震撼(口下)............

有 d c hing 只係睇都睇到流曬口水咁 ............ 不 ...
咁呢個世界總會有一批好奇心強烈,求知欲旺盛嘅人仕挺身而出去冒險俾錢做白老鼠.....唔係邊有用家報告呢??

引用:
原帖由 xxx 於 16-4-2008 14:47 發表
d.s. so jealous about your new toy ... i need to wait for next month to take it back home...
放心!又唔係限定版,到時貨源穩定番,你慌入唔到?等硬你呀~!!

國本呀~國本~你好狠呀~
竟然連Trigger Guard都是ABS製.......

還有在Trigger Guard發現了ASGK刻印

附件

16-4-2008 20:40

16-4-2008 20:40

終於弄到一條長的4mm六角批,
輕鬆地換上MAGPUL MAID Grip 及連體Trigger Guard,
就如台灣報告一樣,Trigger Guard長度與真品不同,真品較短,但闊窄一樣.
幸好MAGPUL MAID Grip的連體Trigger Guard不上前Pin也裝到,不過別要玩轉鎗呀~!!
至於虎口位不對下身問題,如用上MAGPUL MAID Grip的話也可以蒙混過關,不太顯眼.......

附件

16-4-2008 20:53

引用:
原帖由 strikeGATX105 於 16-4-2008 22:51 發表
幾錢啊呀C兄
要唔要$5000啊???
我想買啊
UNDER HKD$4000

引用:
原帖由 strikeGATX105 於 16-4-2008 23:08 發表

大約$35XX~$37XX???
總之唔過$4000,到有大貨再算啦~

引用:
原帖由 alien39547 於 16-4-2008 23:26 發表
彈匣好似要成$7xx 一個wo.....仲好似未有在hk賣
係未有彈匣買,但我估around HKD$5XX一個啦~!

引用:
原帖由 PMX 於 17-4-2008 00:14 發表

槍泥講唔算貴 .............匣先貴.......

睇相個外觀處理唔多討好 ..........

套用你果句..."這種質素的彈匣真的要收9975日元嗎???? "
現有彈匣上彈糟係有暗病,及太多瑣碎parts,
so我唔會再買匣住,因為我諗好快有改良版.

引用:
原帖由 whisky 於 17-4-2008 02:22 發表
裝左maid grip 落去都幾好,係有少少似 A CUP 用左 B CUP咁

其實買得返嚟都冇人會唔換頭換尾兼換脚,所以國本好精,將外觀處理成本降至最低,咁定價低之餘亦能保持到利潤,
反正好似Marui咁做到個膠殼咁靚又如何?物主們咪一樣換得就換~

引用:
原帖由 olka 於 17-4-2008 23:58 發表
咁佢就唔好跟金屬的RAS啦。。。
可能以CQBR為稱號,至少要有骨,但冇理由連骨都係膠製,so......

發新話題