發新話題

Japanese army stuff?

講真......

如果街場有四份一以上既師兄知點分日本數碼花,日本用咩步槍或手槍就好了

引用:
原帖由 伯言 於 22-2-2007 18:23 發表

其實都係一部份右翼話咁咁咁...
旁門左道既人邊度都有, 你睇唔睇到姐...
攪事既唔一定打正旗號話你知
出名都未必係攪攪震。

而且計我話
真正"有罪"既果一代日本人都死得九九十十
何必禍延呢一代.....

如果大家有睇過"甲賀忍法帖"
就會明白呢d意氣之爭多麼無謂....
個個都記埋d老過自己既國仇家恨
難怪世界咁唔和平啦....
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

引用:
原帖由 皇家御貓 於 22-2-2007 22:33 發表

攪事既唔一定打正旗號話你知
出名都未必係攪攪震。

而且計我話
真正"有罪"既果一代日本人都死得九九十十
何必禍延呢一代.....

如果大家有睇過"甲賀忍法帖"
就會明白呢 ...
deleted..

引用:

但係最可惜ge係,日本政府係右翼政府

日本不斷地將自己所做過ge一切掩飾係事實

有時我又覺得你話打GAME姐,唔好將國恨家仇擺埋落去咁

但係我反而覺得玩到連邊個係害緊你ge都唔知,都幾可悲

日本人殺人ge上一代死得7788無錯係o岩

但係將會繼續殺人ge又一雞死一雞鳴

香港人呀,究竟幾時醒覺?
鵰。豹。狸。獅。狒

嗯,我倒是有一個問題,假如日本真的是成功地把帝國主義和軍國主義復辟.那日本的下一步會做些什麼呢?
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

引用:
原帖由 Paul 於 22-2-2007 21:21 發表
講真......

如果街場有四份一以上既師兄知點分日本數碼花,日本用咩步槍或手槍就好了
香港有日本數碼花??
支那人 不等如 中國人

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

引用:
原帖由 WAIKO01 於 22-2-2007 23:38 發表
嗯,我倒是有一個問題,假如日本真的是成功地把帝國主義和軍國主義復辟.那日本的下一步會做些什麼呢?
就好似打機gameover左唔代表真係輸,入coins再contiue都仲得
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 22-2-2007 23:41 發表

就好似打機gameover左唔代表真係輸,入coins再contiue都仲得
但至少肯定有變既係中國無咁好恰了

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 22-2-2007 23:25 發表

但係最可惜ge係,日本政府係右翼政府

日本不斷地將自己所做過ge一切掩飾係事實

有時我又覺得你話打GAME姐,唔好將國恨家仇擺埋落去咁

但係我反而覺得玩到連邊個係害緊你ge都唔知,都幾可悲
  ...
但有調查顯示,只有日本政府係右翼政府,但其國民除了小數右翼外,其他都是中立為主.他們對二次大戰的問題沒有認知和不感興趣.

如果說到"害緊你ge"的問題的話,那我們首先要拒絕日本動漫,因為那是文化的入侵,外匯的外流和將我們的智慧水平矮化.其次就是日本的電子/
電器產品,它們正在損害我國的科技自主研發的資金源和競爭力.因為以上的東西全是將我們的外匯流向"害緊你ge"國家:日本的口袋當中.他們可能以這些為資本來為發動下一場戰爭做準備.......
支那人 不等如 中國人

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 22-2-2007 23:41 發表

即是說日本在復辟後日本會再發動戰爭?
支那人 不等如 中國人

引用:
原帖由 皇家御貓 於 22-2-2007 14:53 發表
無人肯做醜人 , 就無人可以扮英雄鳥~

如果唔可以抄得賣力 ,
我諗Queen爺佢地都無辦法比到咁高質素既二戰重演相大家睇....
對,十分認同.
支那人 不等如 中國人

引用:
原帖由 WAIKO01 於 22-2-2007 23:51 發表

但有調查顯示,只有日本政府係右翼政府,但其國民除了小數右翼外,其他都是中立為主.他們對二次大戰的問題沒有認知和不感興趣.

如果說到"害緊你ge"的問題的話,那我們首先要拒絕日本動漫,因為那 ...
其實日本在經濟上都對中國有一定依賴 , 無咁易攪攪震既

引用:

問題係而家日本軍隊(I don't care what it call) 同政府既主要勢力擺到明係右翼。
成個社會既主流聲音只有右翼。
而佢地係未曾正式為佢地所做過既事道謙, 甚至否認佢地既暴行。

我睇唔出中國人有咩原因同義務要去原諒同忘記佢地既所作所為???
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 皇家御貓 於 22-2-2007 23:44 發表

但至少肯定有變既係中國無咁好恰了
如果你遇到個賊, 個賊擺到明想打劫你, 但係見你大隻又唔敢出手。
你會唔會因為個賊未敢出手而放過佢???
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 皇家御貓 於 22-2-2007 23:54 發表

其實日本在經濟上都對中國有一定依賴 , 無咁易攪攪震既
對,現實就是這樣.因為現在已經不再是殖民主義時代,而是利益時代.日本不會再大動干戈來搶殖民地來維持自己國家的利益,因為現在已經有人用雙手親自送上利益給他們了,而且也是因為現在不是殖民主義時代,所以日本已經沒有足夠的人力來發動戰爭(當然如果他們利用科技作保圓,則作別論.).日本接著而來的會是強化美日的軍事同盟關係,務必追求像英,澳,新等的美國軍事同盟的水平地位.(題外話:日本右翼也經常說道在經濟上已經是大國級別,但為什麼在政治和軍事自主上還是美國的從屬國般的地位.)

我個人認為,日中唯一會正面大戰的機會是海中線和海島的從屬問題上彼此擦槍走火而開始.(這也可能是日本所期待的.)而其餘狀況將會是在美國的介入下日本也來參一腳的模式.
支那人 不等如 中國人

發新話題