發新話題

58式個扣

其實58個扣都好難鬆...樓主有扣錯麼?
我見過好多人都將個公扣就咁響外面勾住個
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

引用:
原帖由 22nd_SAS 於 21-2-2007 23:25 發表

咁唔通30腰ge人因為要扣多d袋而將條belt放到34,36咩
但有D人廿零吋架嘛....
我33吋腰58webbing扣晒匣袋同kidney同水壺已經滿左鳥

引用:
原帖由 -=亮=- 於 22-2-2007 00:32 發表

可能係我件野個別的問題吧
唔係好明點為之響外面勾住..請詳說
由底穿過個窿先o岩

引用:
原帖由 -=亮=- 於 22-2-2007 00:58 發表

即係個勾係由個底勾返上個窿先岩?
試試先
根本就係要咁扣啊

難怪你甩....好彩唔係褲頭o者

引用:
原帖由 B20_hk 於 22-2-2007 23:39 發表
我以前用58,條Belt也是容易鬆。
但我用手拎住fing fing下都唔甩喎

引用:
原帖由 B20_hk 於 22-2-2007 23:48 發表

我有肚腩
自動滑開 ?

話時話大家係唔係將webbing腰帶較到咩高低?
我喜歡較到褲頭腰belt低少少....

引用:
原帖由 -=亮=- 於 23-2-2007 02:26 發表

我較響肚臍位
我覺得較得高要"戚"起隻手拎野...
而且一揹pack會頂....

引用:
原帖由 MF 於 23-2-2007 10:29 發表
我set58岩岩到....臭臭
prepare for Aden ??

引用:
原帖由 B20_hk 於 23-2-2007 22:29 發表
58 webbing 服役很長時間

由60-90年代

所以要留一套看門口
我套都未齊件...但無位放多D野了

藉口唔買住之嘛 , 你估我會放響你地度先定小貓度先丫啦 ?

咁點解唔直接用條新BELT?
S2000褲頭腰帶先風好似仲有.....

發新話題