27 12
發新話題

去邊度買手提電腦好??邊部好??

去邊度買手提電腦好??邊部好??

我有個fd想買手提電腦,請問有冇師兄知邊間鋪售後服務好,價錢又公度呢?手提電腦牌子影響大唔大?

睇你想買邊種notebook,有咩用途,咁先容易選d 岩你的牌子
不過最好你出去收集下資料先,然後有咩心水的,我地幫你refine一下

引用:
原帖由 louisli 於 10-6-2008 22:50 發表
睇你想買邊種notebook,有咩用途,咁先容易選d 岩你的牌子
不過最好你出去收集下資料先,然後有咩心水的,我地幫你refine一下
notebook有好多種嫁?

通常, 你要講你想買多少錢, notebook既用途等, 咁人地至可比意見既......

引用:
原帖由 FaiFaiHK 於 10-6-2008 23:18 發表

有大有細有快有慢有平有貴,仲有d要個別機先有既特別功能

引用:
原帖由 FaiFaiHK 於 10-6-2008 23:18 發表

至少有分
notebook, sub-notebook, UMPC, tablet, EEEPC

重量都係一個好重要的選購因素

用途先決
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 louisli 於 11-6-2008 00:19 發表

至少有分
notebook, sub-notebook, UMPC, tablet, EEEPC

重量都係一個好重要的選購因素
o黎緊重有D netbook同MID
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

我朋友話想買laptop,15吋,6000蚊度,普通用就ok

$6k 15" 最靚既 config, desktop replacement, Dxll Inspiron.

引用:
原帖由 FaiFaiHK 於 11-6-2008 23:05 發表
我朋友話想買laptop,15吋,6000蚊度,普通用就ok
會唔會諗住周圍拎?
有無出去睇下邊d款鐘意多d?

引用:
原帖由 FaiFaiHK 於 11-6-2008 23:05 發表
呢個簡單,上旺電睇下,間間都有呢個水平既機
我比較推薦ASUS
另外,見有間有thinkpad都係呢個價位

Lenovo N200 T5500 1GB Ram, 160 GB Hard Disk, DVD RW, Web Cam Build in 15.4" monitor, XP Pro.....
英國賣GBP400左右, 我每月都賣幾部.....

睇黎 Dell, Asus, Lenovo 各有 fans wor.

個人認為 Asus 唔係唔好, 只不過係二手市場/Trade-in program成日都賴低佢.

請問有冇邊度可以睇NB的價錢?上網睇左好多款但都唔知價

27 12
發新話題