30 12
發新話題

有朋自CGF到MS家家訪?

有朋自CGF到MS家家訪?

成班文化界包括亞芝.MF,亞方?等等家訪,今次MS又衰咗龍蝦因供應商話不醒!(油費狂加只有暫停買賣,英國無貨有都係雪藏野)所以食老虎蝦,另老妻之拿手自燒燒肉,在任達華間東海之馳名燒鵝個表弟燒鴨!(因全芙國都無燒鵝賣,MS等左個半鈡即叫即燒,返到家仲熱烘烘,加上蒸水蛋亞芝話簡直有佢塊面咁滑!另由偉大之祖國空運名菜芥蘭,在英國菜心芥蘭貴過食雞!飯後老妻送上英國難求之水晶梨,大家盡興而歸到深夜一時半收到亞芝電話"我已平安到家!"!MS歡迎所有CGF會友,你會參加下次聚會嗎?

尊重人格, 請勿抄習

回覆 #2 hmstalent 的帖子

歡迎!你知點去 Hemel!

尊重人格, 請勿抄習

回覆 #4 hmstalent 的帖子

係就早D,MS 洗腳唔抹腳,出名大洗,有日仔女齊齊掣水,到時點請喎?
尊重人格, 請勿抄習

回覆 #21 gtoray 的帖子

放在廳中全部奄槍在槍房全部堅!老妻話老頭子今年花甲,家中不宜放武器喎!吓セ我係花甲咩...............成日睇報紙話花甲老翁非禮XX?

尊重人格, 請勿抄習

回覆 #24 MF 的帖子

MF將真野,俺野,假野攪到好似亂咗d,据了解打死人叫真野,俺左叫俺槍,假野是玩具咁解..............究竟 MS支U仔係,..............老實講你自已睇真d,夜探黄府仲要MS自爆商業秘密唔好掛?

尊重人格, 請勿抄習

回覆 #26 mswong 的帖子

尊重人格, 請勿抄習

為了以正視聽,所謂蘇聯俺法是MS口話口賠!事實在英國所有俺槍必須送Proof house檢查!
在此向各位及MF道歉,所謂蘇联俺法是子虛烏有,大話連篇?

尊重人格, 請勿抄習

回覆 #30 -l- 的帖子

唔好話你"訓"街為何不早揚声?
尊重人格, 請勿抄習

回覆 #27 ea4101 的帖子

UK 話大唔大,話細唔細,太遠食咗補唔番?

尊重人格, 請勿抄習

回覆 #15 gtoray 的帖子

係喇俾老妻睇到又黑口黑面,好玩唔玩玩柴刀?下次去電視房斬死一個都無人知喇?

尊重人格, 請勿抄習

回覆 #39 gtoray 的帖子

唔係花蜆咩!
尊重人格, 請勿抄習

回覆 #48 gtoray 的帖子

大佬G大佬即係大佬..........果碟真係叫抄花甲?
花甲…60歲
一歲 : 周晬
六七歲 : 始齔
七八歲 : 總角
十歲:幼學
十三歲:豆蔻年華
十五歲:及笄之年(女)、束髮之年(男)、志學之年
十六歲:破瓜之年、碧玉年華、二八年華、瓜子初分、二八佳人
二十歲:弱冠之年(男)、加冠之年、雙十年華
二十四歲:風信之年、花信年華(女)
三十歲:而立之年、壯年
四十歲:春秋鼎盛、強仕之年、不惑之年
五十歲:半百之年、知命之年、杖家之年、大衍之年、聖人之年
六十歲 : 耳順之年、杖鄉之年、花甲之年
五十~六十歲 : 耆艾之年
七十歲 : 古稀之年、杖國之年、從心之年、懸車之年
八十歲 : 杖朝之年
九十歲 : 耄耋之年
一百歲:百歲期頤
耆老→60歲以上的老人
耋老→70歲以上的老人
耄老→80歲以上的老人
黃髮 : 老人
垂髫 : 小孩
黛綠年華 : 年輕貌美的年齡

尊重人格, 請勿抄習

回覆 #53 MF 的帖子

出刀有出刀好,早幾年前有個差仔裨人咬甩個鼻.............仲吞咗落肚想縫綫都無得縫?

尊重人格, 請勿抄習

回覆 #12 甜甜 的帖子

特登唔影,廢事俾人將軍"MS隻龍蝦呢?
尊重人格, 請勿抄習

亞芝的禮物,約二十張.是一套制作精美之咭片上之動物之制服是一個國家的軍服!你知道是那一國呢!

尊重人格, 請勿抄習

30 12
發新話題