35 123
發新話題

[認真] 紅牛

紅牛

請問應該運動幾耐之前飲呢?

皇家空軍

應該係幾時都得,
因為唔係"寶x力"果類,補充性飲品.
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

睇下你玩乜喔....
阻力訓練可以有少少爆炸力既...我覺得
心肺運動的話,理論上咖啡因會提高左你心跳率而令你耐力變差。

技術上,除左唔夠訓仲要死撐做野可以提神之外,我唔覺得係"運動飲品"囉

所以............
唔係返工死撐,這東西冇必要都唔會飲.................
運動係一定唔會考慮...............
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

一個玩parkour既FD講既︰

red bull 其實係一種興奮劑, 一般人可能只會當佢係超勁既咖啡咁用
其實佢最主要既用來係令你既感觀能力提升, 令人高度集中, 另外, 如果本身個人處於抗奮狀態, 佢會令你更high, 可以令你既體能同爆炸力提高

所以, 你睇返, 佢最主要既係FOR一D 玩一D 極限運動既人飲, 由其是係 B BOY, 一般一唔會面對D要咁大謄量去做既野, 比如踩板, PARKOUR, 什至打空翻, 所以, 佢地唔會發現RED BULL幾有用

我每次拍野, 出SHOW我都會飲RED BULL, 對感覺既提升係非常有用, 不論係拍子, 節奏感, 身體既協調, 身體動作既時間控制, 力量, 謄量等等, 都有好大幫助, 而且係你KEEP住亢奮狀態既時候, 你係唔識累的。

出面有人會用藥品, 什王毒品泥到達到更勁既效果, 而RED BULL, 就係係接受範圍內既有效用飲品。

而 如果你去泰國, 大陸呢D地方. 佢地既RED BULL係金色罐的, 佢地既威力係香港既 RED BULL既幾倍, 我次次返大6都會買幾罐返香港看門口

引用:
原帖由 HugoLaLaLa 於 7-7-2008 10:06 發表
一個玩parkour既FD講既︰

red bull 其實係一種興奮劑, 一般人可能只會當佢係超勁既咖啡咁用
其實佢最主要既用來係令你既感觀能力提升, 令人高度集中, 另外, 如果本身個人處於抗奮狀態, 佢會令你更high, 可以令你 ...
順手
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

引用:
原帖由 Royal_9413 於 7-7-2008 01:57 發表
請問應該運動幾耐之前飲呢?
半個至1個鐘
飲左好似爆seed....
當你爆完果個幾兩個鐘後就會開始累....飲完之後第日都會周身痛痛地....(我就係咁....我唔知你係咪特異體格....你可以試試)
1杯RB=40杯咖啡
我建議飲完之後冇野做/唔會再有太多體力勞動先好飲....

引用:
原帖由 高!高!高! 於 7-7-2008 02:12 發表
應該係幾時都得,
因為唔係"寶x力"果類,補充性飲品.
唔得....唔可以即刻飲完即刻跑....好易湯....

引用:
原帖由 warui 於 7-7-2008 02:35 發表
睇下你玩乜喔....
阻力訓練可以有少少爆炸力既...我覺得
心肺運動的話,理論上咖啡因會提高左你心跳率而令你耐力變差。

技術上,除左唔夠訓仲要死撐做野可以提神之外,我唔覺得係"運動飲品"囉
唔係WO....我飲完跑果陣反而唔會唔夠氣....只係跑完隻腳好似斷左咁....
但係如果平時有練開....個肺活量大既話....根本唔需要呢D野....
呢D野只係加強你的意志....令你唔覺累....跑果陣唔覺冇氣....

飲得多會唔會有副作用

引用:
原帖由 Diva 於 7-7-2008 10:49 發表
飲得多會唔會有副作用
會....我運動會果日朝一鑵下午一鑵....
番到屋企腳仔軟成身冇力....
訓醒都要隔一陣先起到身....周身痛....聲沙....講野都走音....
再嚴重D我就唔知喇....
但係佢可以咁光明正大咁放係街賣....我臨都唔會好大副作用掛....

HK VER 紅牛
我飲完30MINS後 可以訓到
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 7-7-2008 12:24 發表
HK VER 紅牛
我飲完30MINS後 可以訓到
咁我要O拍番幾鑵訓喇
反正我都未破到長訓37個鐘既記錄......

呵~
我以前出賽都飲泰國出既紅牛或者M150....
因為佢地都有...麻黃素

煙仔可以咁光明正大咁放係街賣
但會死人

35 123
發新話題