發新話題

[認真] 紅牛

引用:
原帖由 Royal_9413 於 7-7-2008 01:57 發表
請問應該運動幾耐之前飲呢?
半個至1個鐘
飲左好似爆seed....
當你爆完果個幾兩個鐘後就會開始累....飲完之後第日都會周身痛痛地....(我就係咁....我唔知你係咪特異體格....你可以試試)
1杯RB=40杯咖啡
我建議飲完之後冇野做/唔會再有太多體力勞動先好飲....

引用:
原帖由 高!高!高! 於 7-7-2008 02:12 發表
應該係幾時都得,
因為唔係"寶x力"果類,補充性飲品.
唔得....唔可以即刻飲完即刻跑....好易湯....

引用:
原帖由 warui 於 7-7-2008 02:35 發表
睇下你玩乜喔....
阻力訓練可以有少少爆炸力既...我覺得
心肺運動的話,理論上咖啡因會提高左你心跳率而令你耐力變差。

技術上,除左唔夠訓仲要死撐做野可以提神之外,我唔覺得係"運動飲品"囉
唔係WO....我飲完跑果陣反而唔會唔夠氣....只係跑完隻腳好似斷左咁....
但係如果平時有練開....個肺活量大既話....根本唔需要呢D野....
呢D野只係加強你的意志....令你唔覺累....跑果陣唔覺冇氣....

引用:
原帖由 Diva 於 7-7-2008 10:49 發表
飲得多會唔會有副作用
會....我運動會果日朝一鑵下午一鑵....
番到屋企腳仔軟成身冇力....
訓醒都要隔一陣先起到身....周身痛....聲沙....講野都走音....
再嚴重D我就唔知喇....
但係佢可以咁光明正大咁放係街賣....我臨都唔會好大副作用掛....

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 7-7-2008 12:24 發表
HK VER 紅牛
我飲完30MINS後 可以訓到
咁我要O拍番幾鑵訓喇
反正我都未破到長訓37個鐘既記錄......

引用:
原帖由 高!高!高! 於 7-7-2008 13:27 發表

所以一般運動最好唔好飲,就算係100m的爆炸力同x game的爆炸力都係兩回事,
一般運動係要學識好好分配糖(爆炸力)和脂肪轉化能量(耐力),
x game一上場就在幾分鐘來用盡佢,唔需要考慮太多,
我自己玩單車,RB和MTB中的 ...
我自己就跑長跑先會飲....
1600米/3200米比賽果時就會飲
因為我唔係成日練....加上我食煙....
所以對我黎講好大幫助
不過我飲人地唔飲....硬係覺得好似出貓咁....

引用:
原帖由 laurence 於 7-7-2008 13:16 發表
煙仔可以咁光明正大咁放係街賣
但會死人
丫....咁你又岩WO....(反駁不能...)

引用:
原帖由 Royal_9413 於 7-7-2008 23:43 發表
咁開始前一小時左右飲ok啦?
ok既....可以遲少少....
一個鐘至半個鐘前到啦....
每個人的吸收能力都唔同....
有D人可能快D有效....有D人慢D....
有D人可能冇效果少D....有D人多D....

發新話題