發新話題

推薦信出事...

引用:
原帖由 louisli 於 8-7-2008 12:02 發表

我意思係"一封信"係身外物,就算整污糟左唔代表佢係無效,最多印過o者,錢解決到的問題唔係問題,又唔係負擔唔到
唔應該歸咎於一個病人身上,尤其係自己的親人

一個人患病,佢自己控制唔到,尤其係目前無得醫的 ...
哦....咁我明你想講咩喇....
會錯意

引用:
原帖由 louisli 於 8-7-2008 12:02 發表

我意思係"一封信"係身外物,就算整污糟左唔代表佢係無效,最多印過o者,錢解決到的問題唔係問題,又唔係負擔唔到
唔應該歸咎於一個病人身上,尤其係自己的親人

一個人患病,佢自己控制唔到,尤其係目前無得醫的 ...

講出我的心聲

ps: 對香港的教育制度真係100個冇信心

你俾我既....我真係火唔起....
一兩張紙.....同個老豆,邊有得比....

嘩!!有幾大件事??
污糟左咪印過,唔印得咪成實d,主動同人講,
老豆有病,睇到有d成績好開心,唔小心整污糟左,
不停say sorry囉,機本禮貌+PR手段,
咁大個應該要識啦!!
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

引用:
原帖由 路比 於 8-7-2008 14:11 發表

講出我的心聲

我以前都做左d類似的事
我個fd即刻贈左我一句 "你知唔知咩叫幸福呀?"
共勉之~

一時三刻嬲好正常ge...........又唔係搞唔掂

一日半日咩都嬲夠啦

反左黎
印番一件...不過就麻煩左就退休嘅校長一次=   =
whatever,我份會考成績表一定唔會比正本佢睇...

引用:
原帖由 zeta 於 8-7-2008 16:33 發表
反左黎
印番一件...不過就麻煩左就退休嘅校長一次=   =
whatever,我份會考成績表一定唔會比正本佢睇...
如果你知佢可能會整濕的,預備定個透明file啦
或者A4的透明密實袋一個

引用:
原帖由 louisli 於 8-7-2008 10:20 發表

家家有本難唸的經,學校對學生應該無咁苛求吧
如果我屋企係執垃圾的,唔通又會嫌我陣垃圾除咩?
我不排除呢個咁現實既世界可能會發生
何況中五放榜大把人會"烤"學校門
唔要一個重有好多
人地唔要你可以有好多原因

引用:
原帖由 路比 於 8-7-2008 14:11 發表

講出我的心聲

生自己養自己十幾年ge老豆

竟然唔夠一張外人寫ge紙貴

引用:
原帖由 里安 於 8-7-2008 18:16 發表

真係不知所謂
d 書白讀

引用:
原帖由 Kane 於 8-7-2008 18:21 發表

真係不知所謂
d 書白讀
莫講話升中六,就算讀到雙博士

都只係流於表面......

引用:
原帖由 Kane 於 8-7-2008 18:21 發表

真係不知所謂
d 書白讀
師兄自重
師兄你d語氣非常容易挑起筆戰

我從來冇話過張野緊要過我老豆OR話咩唔要老豆
我只不過係嬲佢滴口水&冇提出點解決

在座任何人想話我不孝又好白讀都好
請你地明白, 我老豆係一個幾複雜嘅situation
一時三刻好難解釋比你地聽(亦唔想講)
總之同佢生活係一件非常大壓力嘅事
如果我有過話咩唔要佢我e家就唔會係屋企上到CGF發勞騷

引用:
原帖由 里安 於 8-7-2008 18:16 發表

zeta兄從來冇將佢既老豆同封信比較過....
亦冇講過賣老豆 / 打老豆等等事情
我覺得佢只係嬲作為老豆整污糟左佢既野sorry都唔講句ja....
做錯野要講對唔住呢d野家長都會教細路....但係點解家長就唔可以做番個榜樣呢??

===============================================================================================

論價值黎講....
某程度上黎講我賣左個老豆都買唔到份推薦信....
可能我憎我老豆先咁講JA....
你可能會話冇佢冇我....話我幾無人性都好....
我係情願我冇出世過都想佢死....

zeta兄....你有個有病在身既老豆總好過唔當自己個仔係仔既老豆....
你真係好幸福....
(呢段只係我個人呻下ja....可以無視)

.....我突然覺得自己好孝順...

發新話題