發新話題

推薦信出事...

引用:
原帖由 zeta 於 9-7-2008 00:03 發表

所以做人老豆就可以名正言順摧毀自己個仔嘅前途?
又或者唔小心做錯野就唔駛道歉?
咁樣解釋家庭關係真係有趣!
得罪講你咁驚青下次過左膠先俾佢睇囉...我又唔明一封推薦信,一份成績表咁小事點解可以摧毀到你前途
讀唔到你係咪要死?你講到令尊咁既情況我做仔既我會擔心佢多過份成績囉
你要求道歉時敢問你有無真心講過一句"多謝"去報答佢養大你令你得到呢封推薦信呢
火大唔係大晒.....屋企人唔岩講到岩....你自己D野係重要既就一係KEEP起佢...父母想睇你可以親手俾佢睇
如果係你唔KEEP好而出事既,你唔怪得人WO

引用:
原帖由 於 9-7-2008 00:17 發表
希望你要求令尊道歉同時,為你所說的網上言論,向你爸爸親口道歉

12年前有個人為左一件小事,兩年冇同佢老豆講野

結果佢爸爸急性cancer,果個人見唔到佢爸爸最後一面,欠佢爸爸一句對唔住

果個人10年後仍然 ...
響佢向我道歉嘅一刻我會
大男人一個, 我會為自己言行負責

引用:
原帖由 亞延 於 9-7-2008 00:18 發表

得罪講你咁驚青下次過左膠先俾佢睇囉...我又唔明一封推薦信,一份成績表咁小事點解可以摧毀到你前途
讀唔到你係咪要死?你講到令尊咁既情況我做仔既我會擔心佢多過份成績囉
你要求道歉時敢問你有無真心講過一句"多 ...
所以我咪下次影定影印本比佢囉...

引用:
原帖由 zeta 於 9-7-2008 00:17 發表

有D紙仔就真係咁緊要
某D紙仔會另你搵唔到好工
某D紙仔會另你升唔到好學校
我自己唔會冒呢D險
哈!!完來你咁............哈哈!!
這句說話我記得在已前DPOST都有講過,
"唔怪得之我le d得中五畢業o既同學仔都可以勞到今時今日啦!!
全因為你,多~晒~!!"
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

引用:
原帖由 高!高!高! 於 9-7-2008 00:27 發表

哈!!完來你咁............哈哈!!
這句說話我記得在已前DPOST都有講過,
"唔怪得之我le d得中五畢業o既同學仔都可以勞到今時今日啦!!
全因為你,多~晒~!!"
你想講的話唔駛用"...."代替
收收埋埋唔會有咩建樹
你想講的話咪講囉, 我又唔會食人

引用:
原帖由 zeta 於 9-7-2008 00:28 發表

你想講的話唔駛用"...."代替
收收埋埋唔會有咩建樹
你想講的話咪講囉, 我又唔會食人
哈!!你又有野唔明耶!!
要講的師兄們都講晒,
你都仲未明問題所在.........
一張紙會毀你前途??
唔好玩啦師兄..........

引用:
原帖由 高!高!高! 於 9-7-2008 00:36 發表

哈!!你又有野唔明耶!!
要講的師兄們都講晒,
你都仲未明問題所在.........
一張紙會毀你前途??
唔好玩啦師兄..........
如果你比到我一個冇紙升大學嘅方法我
我當然無話可說

引用:
原帖由 zeta 於 9-7-2008 00:44 發表

如果你比到我一個冇紙升大學嘅方法我
我當然無話可說
嘩哈哈哈.....!!!
現在有茶漬這張不可以比人看到嗎??

引用:
原帖由 高!高!高! 於 9-7-2008 00:46 發表

嘩哈哈哈.....!!!
現在有茶漬這張不可以比人看到嗎??
咁咪又係有紙
你咁強調一張紙唔會毀我前途
到頭來又要靠番張紙?

引用:
原帖由 zeta 於 9-7-2008 00:49 發表

咁咪又係有紙
你咁強調一張紙唔會毀我前途
到頭來又要靠番張紙?

原來唔係假唔明...........
原來你真係唔明............

你真係要好好學習書本已外的一些基本知識,
如果唔係就真係冇前途耶......

引用:
原帖由 高!高!高! 於 9-7-2008 00:53 發表

原來唔係假唔明...........
原來你真係唔明............

你真係要好好學習書本已外的一些基本知識,
如果唔係就真係冇前途耶......
願聞其詳
pm plz
不勝感激

有D人冇高學歷,不過懂得人情世故

有D 人有高學歷 , 不過做人死咕咕

成績表係一張入場券,只代表你有基本資格

可唔可以有好前途係由你既性格決定

第日你出黎做野,見工個陣表現唔到你夠圓滑,成績表上雙碩士都係一樣

引用:
原帖由 zeta 於 9-7-2008 00:54 發表

願聞其詳
pm plz
不勝感激
根本就好小事!!
污糟左,你唔識試吓想辨法找學校印過??
你唔識用把口,主動跟人解釋"亞爸有病,唔小心整污糟"??
前途???
你估見工人地真係只睇你學歷請人咩??
你把口同個腦生來做什麼??
真你只睇學歷,"我le d中五畢業同學仔"餓死晒啦!!

引用:
原帖由 高!高!高! 於 9-7-2008 01:04 發表

根本就好小事!!
污糟左,你唔識試吓想辨法找學校印過??
你唔識用把口,主動跟人解釋"亞爸有病,唔小心整污糟"??
呢兩點我都有做到
唔係我今日番去學校做乜?

引用:
原帖由 zeta 於 9-7-2008 01:11 發表

呢兩點我都有做到
唔係我今日番去學校做乜?
講真

我老媽子當年唔小心拿我張會考準考證去洗左

渣都無滴得返張相

我都無你咁大反應

發新話題