發新話題

推薦信出事...

佢可能上左cgf睇吹水版

唔小心o者,或者佢"族"親呢?
用風筒吹返乾佢啦

引用:
原帖由 zeta 於 7-7-2008 14:03 發表

佢飲左奶茶呀頂!!!
d茶漬點擦呀
信果d,試下影印一張,將副本上污漬用塗改液油左佢,然後再影印完成品,睇下人地受唔受啦

引用:
原帖由 101653 於 7-7-2008 14:26 發表

一定唔得....
推薦信應該要印校印同校長簽名的....
COPY比人睇人地好難受理....
帶埋正本去囉,話正本唔小心整污糟左

算啦,話晒都係一家人
病有時真係身不由己的
可能佢真係好想睇下,掛住睇就無為意整污糟左

就算你真係好唔開心,但鬧完佢又點呢?唔通佢就可以唔再流咩?
飲杯凍水冷靜下啦
無野解決唔到既,文件污糟左,只要唔係爛左,應該都唔會唔收既
諗解決方法先仲好啦

引用:
原帖由 fire23wong 於 8-7-2008 07:37 發表

收唔係唔收,但係比人地既感覺唔好,如果我收到一張咁既野,我會覺得你係一個自己既野都唔take care 既人lor

#我唔係agree with zeta
家家有本難唸的經,學校對學生應該無咁苛求吧
如果我屋企係執垃圾的,唔通又會嫌我陣垃圾除咩?

引用:
原帖由 101653 於 8-7-2008 11:13 發表

用番你個例子....如果你係倒垃圾的....我身為你屋企人我可能真係會嫌你垃圾除....
你點睇自己唔緊要....人地點睇你先係問題....
就算你自己睇到汁垃圾係咁重要 / 至高無上的職業....人地認唔認同先??....

講 ...
我意思係"一封信"係身外物,就算整污糟左唔代表佢係無效,最多印過o者,錢解決到的問題唔係問題,又唔係負擔唔到
唔應該歸咎於一個病人身上,尤其係自己的親人

一個人患病,佢自己控制唔到,尤其係目前無得醫的病
如果你話一個人因為性生活唔檢點而中左絕症的話,呢d就可以叫抵死

自己爸爸來架喎,佢養到你咁大,你細細個流口水,兜口兜臉射佢尿,佢有無鬧你嬲你先?Why not?
因為果時你未識控制囉

病左兩年,麻煩左屋企人咁耐,我相信佢都好唔安樂
唔好講話say sorry啦,唔係個個父母都開到口的,你原諒到佢咪算囉
如果佢唔講,咁又點呢?你嬲佢一世?為左封可以再印的信?為左樣身外物?
值得咩?

引用:
原帖由 路比 於 8-7-2008 14:11 發表

講出我的心聲

ps: 對香港的教育制度真係100個冇信心
我以前都做左d類似的事
我個fd即刻贈左我一句 "你知唔知咩叫幸福呀?"
共勉之~

引用:
原帖由 zeta 於 8-7-2008 16:33 發表
反左黎
印番一件...不過就麻煩左就退休嘅校長一次=   =
whatever,我份會考成績表一定唔會比正本佢睇...
如果你知佢可能會整濕的,預備定個透明file啦
或者A4的透明密實袋一個

發新話題