發新話題

推薦信出事...

嘩!!有幾大件事??
污糟左咪印過,唔印得咪成實d,主動同人講,
老豆有病,睇到有d成績好開心,唔小心整污糟左,
不停say sorry囉,機本禮貌+PR手段,
咁大個應該要識啦!!
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

引用:
原帖由 zeta 於 8-7-2008 23:58 發表

我都冇怪過老豆有冇自控力

我承認我初初火力猛左
但我e家我要求佢一句sorry都有錯?
我覺得係!!

引用:
原帖由 zeta 於 9-7-2008 00:03 發表

所以做人老豆就可以名正言順摧毀自己個仔嘅前途?
又或者唔小心做錯野就唔駛道歉?
咁樣解釋家庭關係真係有趣!
在我(或已經工作多年的師兄們)的感覺上,
你真係好幼稚囉!!
書你都未讀完,年終雙糧你都未出過,
拿住張紙仔同我討論前途??
你的行為已證明你................

引用:
原帖由 zeta 於 9-7-2008 00:17 發表

有D紙仔就真係咁緊要
某D紙仔會另你搵唔到好工
某D紙仔會另你升唔到好學校
我自己唔會冒呢D險
哈!!完來你咁............哈哈!!
這句說話我記得在已前DPOST都有講過,
"唔怪得之我le d得中五畢業o既同學仔都可以勞到今時今日啦!!
全因為你,多~晒~!!"

引用:
原帖由 zeta 於 9-7-2008 00:28 發表

你想講的話唔駛用"...."代替
收收埋埋唔會有咩建樹
你想講的話咪講囉, 我又唔會食人
哈!!你又有野唔明耶!!
要講的師兄們都講晒,
你都仲未明問題所在.........
一張紙會毀你前途??
唔好玩啦師兄..........

引用:
原帖由 zeta 於 9-7-2008 00:44 發表

如果你比到我一個冇紙升大學嘅方法我
我當然無話可說
嘩哈哈哈.....!!!
現在有茶漬這張不可以比人看到嗎??

引用:
原帖由 zeta 於 9-7-2008 00:49 發表

咁咪又係有紙
你咁強調一張紙唔會毀我前途
到頭來又要靠番張紙?

原來唔係假唔明...........
原來你真係唔明............

你真係要好好學習書本已外的一些基本知識,
如果唔係就真係冇前途耶......

引用:
原帖由 zeta 於 9-7-2008 00:54 發表

願聞其詳
pm plz
不勝感激
根本就好小事!!
污糟左,你唔識試吓想辨法找學校印過??
你唔識用把口,主動跟人解釋"亞爸有病,唔小心整污糟"??
前途???
你估見工人地真係只睇你學歷請人咩??
你把口同個腦生來做什麼??
真你只睇學歷,"我le d中五畢業同學仔"餓死晒啦!!

引用:
原帖由 zeta 於 9-7-2008 01:11 發表

呢兩點我都有做到
唔係我今日番去學校做乜?
問題都已經有辦法解決,
毀唔到你前途,
明知亞爸有病又唔係專登,
你又何解可以做出這種態度??

引用:
原帖由 里安 於 9-7-2008 01:25 發表

唉......有邊個未試過年少輕狂

讀書果陣以為學歷萬能

但到出到黎做野,就知咩叫"識人好過識字"......

唔係話打沉D讀書人,但係社會好現實
一件近期的真人真事:
某航空公司的空姐們上機前組長分工,
突然有個入職不久的同事跟眾人及組長說:
"我是xxu畢業的,洗廁所我唔會做的."
當時冇人出聲,組長亦是.
空姐們上到機,組長就同xxu同事說:
"你一係在我面前洗晒d廁所,
一係我跟公司說你唔掂要回去!!!"
(空姐上到機比組長評為唔掂要落機係好大獲!!)
最後唔使多講!!

引用:
原帖由 zeta 於 9-7-2008 01:27 發表

係呀
我攞番之後係等緊老豆一句sorry solve case
我夠想緩和氣氛唔想咁僵
正如里安兄所講
一時三刻嬲好正常ge...........又唔係搞唔掂
一日半日咩都嬲夠啦

點知突然又有人話我白讀書又有人應佢
結 ...
B20_hk兄叫收雞,打完這幾句我都收了.
你自己都解決了問題,你又明白(或者明白啦)亞爸有病冇心,
點會火得起,點會要求say sorry??
相由心生,自為之!!

發新話題