30 12
發新話題

推薦信出事...

引用:
原帖由 B20_hk 於 8-7-2008 23:58 發表

說真"石頭掟死你"都費事

小心喎
近排常"行雷"
多謝提點
我未驚過比雷劈

引用:
原帖由 高!高!高! 於 9-7-2008 00:01 發表

我覺得係!!
所以做人老豆就可以名正言順摧毀自己個仔嘅前途?
又或者唔小心做錯野就唔駛道歉?
咁樣解釋家庭關係真係有趣!

引用:
原帖由 於 9-7-2008 00:03 發表
根本由頭到尾都冇人話你要求令尊道歉係錯

大部份版友對你不滿,皆原自你既TOPIC(即使你篡改TOPIC)

自問你有冇對你當初所發表既TOPIC 深切反省 ?
如果冇我e家點會改topic name?
內容我一個字都冇郁過架
引用:
原帖由 於 9-7-2008 00:03 發表
根本由頭到尾都冇人話你要求令尊道歉係錯
well, e家有啦

引用:
原帖由 高!高!高! 於 9-7-2008 00:10 發表

在我(或已經工作多年的師兄們)的感覺上,
你真係好幼稚囉!!
書你都未讀完,年終雙糧你都未出過,
拿住張紙仔同我討論前途??
你的行為已證明你................
有D紙仔就真係咁緊要
某D紙仔會另你搵唔到好工
某D紙仔會另你升唔到好學校
我自己唔會冒呢D險
引用:
原帖由 B20_hk 於 9-7-2008 00:12 發表

所以做人嗰仔就可以名正言順摧毀老豆嘅自尊?
又或者老豆唔小心做錯野就得唔到原諒?
咁樣解釋家庭關係真係有趣!

你不用推薦信
不過根據你個人的思想和行為
你都無乜前途
; ...
講明先
話佢乜乜果D我同佢一句都冇講過
咪話摧毀老豆自尊, 我同佢E家不過係唔睬對方咁
要我原諒我都係跟番正常途徑想佢講SORRY, 我諗做錯事, 尤其係唔小心做的, 要道歉呢點佢好清楚

引用:
原帖由 於 9-7-2008 00:17 發表
希望你要求令尊道歉同時,為你所說的網上言論,向你爸爸親口道歉

12年前有個人為左一件小事,兩年冇同佢老豆講野

結果佢爸爸急性cancer,果個人見唔到佢爸爸最後一面,欠佢爸爸一句對唔住

果個人10年後仍然 ...
響佢向我道歉嘅一刻我會
大男人一個, 我會為自己言行負責

引用:
原帖由 亞延 於 9-7-2008 00:18 發表

得罪講你咁驚青下次過左膠先俾佢睇囉...我又唔明一封推薦信,一份成績表咁小事點解可以摧毀到你前途
讀唔到你係咪要死?你講到令尊咁既情況我做仔既我會擔心佢多過份成績囉
你要求道歉時敢問你有無真心講過一句"多 ...
所以我咪下次影定影印本比佢囉...

引用:
原帖由 高!高!高! 於 9-7-2008 00:27 發表

哈!!完來你咁............哈哈!!
這句說話我記得在已前DPOST都有講過,
"唔怪得之我le d得中五畢業o既同學仔都可以勞到今時今日啦!!
全因為你,多~晒~!!"
你想講的話唔駛用"...."代替
收收埋埋唔會有咩建樹
你想講的話咪講囉, 我又唔會食人

引用:
原帖由 高!高!高! 於 9-7-2008 00:36 發表

哈!!你又有野唔明耶!!
要講的師兄們都講晒,
你都仲未明問題所在.........
一張紙會毀你前途??
唔好玩啦師兄..........
如果你比到我一個冇紙升大學嘅方法我
我當然無話可說

引用:
原帖由 高!高!高! 於 9-7-2008 00:46 發表

嘩哈哈哈.....!!!
現在有茶漬這張不可以比人看到嗎??
咁咪又係有紙
你咁強調一張紙唔會毀我前途
到頭來又要靠番張紙?

引用:
原帖由 高!高!高! 於 9-7-2008 00:53 發表

原來唔係假唔明...........
原來你真係唔明............

你真係要好好學習書本已外的一些基本知識,
如果唔係就真係冇前途耶......
願聞其詳
pm plz
不勝感激

引用:
原帖由 高!高!高! 於 9-7-2008 01:04 發表

根本就好小事!!
污糟左,你唔識試吓想辨法找學校印過??
你唔識用把口,主動跟人解釋"亞爸有病,唔小心整污糟"??
呢兩點我都有做到
唔係我今日番去學校做乜?

引用:
原帖由 里安 於 9-7-2008 01:18 發表

講真

我老媽子當年唔小心拿我張會考準考證去洗左

渣都無滴得返張相

我都無你咁大反應
但你老媽子應該唔係毫無反應?
哎呀都有句掛?

引用:
原帖由 高!高!高! 於 9-7-2008 01:23 發表

問題都已經有辦法解決,
毀唔到你前途,
明知亞爸有病又唔係專登,
你又何解可以做出這種態度??
係呀
我攞番之後係等緊老豆一句sorry solve case
我夠想緩和氣氛唔想咁僵
正如里安兄所講
一時三刻嬲好正常ge...........又唔係搞唔掂
一日半日咩都嬲夠啦

點知突然又有人話我白讀書又有人應佢
結果嘈到依家囉

引用:
原帖由 高!高!高! 於 9-7-2008 01:53 發表

B20_hk兄叫收雞,打完這幾句我都收了.
你自己都解決了問題,你又明白(或者明白啦)亞爸有病冇心,
點會火得起,點會要求say sorry??
相由心生,自為之!!
講真...我E家嬲你地多過嬲我老豆....

SORRY都算啦,是但比咩反應我都好丫...佢到E家仲係無件事咁...即係點???
我真係猜唔透佢
份推薦信
雖然遲左D,但我都要說明一下
並唔係用黎拉成績(所以其實全級都有)
而係紀錄低你過去5年做過D乜, 錯過D乜
所以佢乜反應都冇就好似否定緊我5年中學咁, 我先會咁火

橫掂我點講都好
實有人TAG我不孝
都夜啦
我都收雞算

引用:
原帖由 里安 於 9-7-2008 02:02 發表

梗係有哎呀la,準考證一張幾貴ah

講真,果陣我係諗老豆老母講少句sorry唔會死,拿拿聲打個電話出去搞返掂佢算la

我更加唔會走上網叫生叫死,一家人有咩咁拆唔掂要上網咁公開講?

我有朋友又係小小野上自己 ...
REFER番我上一篇
張推薦信對我有另一層意義

30 12
發新話題