發新話題

[認真] 點睇自己股票得幾多錢?

點睇自己股票得幾多錢?

例如我有1000股中銀的
而家個價係3.430
咁係唔係 3.430 * 1000 就係我的股票有幾多錢呢?

CORRECT!

個價係每股既價值, 每股3.430, 1000股就係3430

不過每次交易要比佣+費用 你賣晒出去收唔足3430
Power Corrupts, Absolute Power Corrupts Absolutely

股價=一股的價值

師兄有投資開股票?

引用:
原帖由 FaiFaiHK 於 7-7-2008 23:53 發表
股價=一股的價值

師兄有投資開股票?
我既工作就係投資股票
Power Corrupts, Absolute Power Corrupts Absolutely

師兄:呢期股市有什麼穩定好介紹?

引用:
原帖由 ea4101 於 8-7-2008 01:58 發表
呢期個股市都無好日定過
班大戶個個有焦慮症咁....呢頭話憂累嘜春春,個信心指數跌爆第二日D信心又可以返晒黎

引用:
原帖由 ea4101 於 8-7-2008 01:58 發表
呢期最好渣cash

引用:
原帖由 MF 於 8-7-2008 07:33 發表

呢期最好渣cash
金 / RMB都可以
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 MF 於 7-7-2008 23:33 發表
CORRECT!

個價係每股既價值, 每股3.430, 1000股就係3430

不過每次交易要比佣+費用 你賣晒出去收唔足3430
thx
咁有邊間行的手續費低d呢?

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 8-7-2008 10:26 發表

金 / RMB都可以
金一早買左依家渣住就ok, 依家先入金唔係咁抵

不過今日收市我見有幾隻股都幾抵

引用:
原帖由 louisli 於 8-7-2008 14:09 發表

thx
咁有邊間行的手續費低d呢?
除非你等候錢用,中國銀行我唔建議你依家放

手續費呢....我真係唔知

發新話題