發新話題

書展收獲

人無論變成點都唔會違反物理同化學的定律,因為都係由物質組成....所以冇理由唔怕火....亦冇理由唔怕子彈....

引用:
原帖由 FaiFaiHK 於 26-7-2008 00:17 發表
人無論變成點都唔會違反物理同化學的定律,因為都係由物質組成....所以冇理由唔怕火....亦冇理由唔怕子彈....
呢個似乎唔係同物理同化學有關,而係出於求生本能,而如果病毒真係可以壓抑到求生本能的慾望就無影響
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 FaiFaiHK 於 26-7-2008 00:17 發表
冇哂感覺
火照燒但屍照行

佢話100%感染率100%死亡率我就真係吹脹
咪話SARS啦, AIDS同黑死病都做唔到呀...

引用:
原帖由 zeta 於 23-7-2008 17:02 發表

只買左四本
用左唔夠200

1.瘟疫的文化史
2.開發者物語 (渣古開發秘辛)
3.除爆之刃
4.The Zombie Survival Guide中文版
正!The Zombie Survival Guide強烈推薦、點都要買番本

引用:
原帖由 sunny2014 於 23-7-2008 18:56 發表
先唔好講M249
點解重機槍同突擊步槍會無用
唔通要用RPG先得咩
佢入面意思系、AR.重機槍會浪費太多彈打中系手、身、腿等無效位置、例不如semi-auto逐發打頭仲黎得實際

引用:
原帖由 zeta 於 26-7-2008 01:06 發表

冇哂感覺
火照燒但屍照行

佢話100%感染率100%死亡率我就真係吹脹
咪話SARS啦, AIDS同黑死病都做唔到呀...
燒到d d肌肉組織d水無曬就行唔到
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 alien 於 26-7-2008 01:10 發表

佢入面意思系、AR.重機槍會浪費太多彈打中系手、身、腿等無效位置、例不如semi-auto逐發打頭仲黎得實際
問題係d 病毒係影響神經系統,腦部仍然係控制所有動作先係

大家都認真了....(遠目)

大家都輸了!

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 26-7-2008 01:24 發表

問題係d 病毒係影響神經系統,腦部仍然係控制所有動作先係
佢up度話大腦依然能夠控制身體、但因為經病0毒改做後無思考能力、只系唔洗氧氣、能量等;
打從一開始你已經有三條line 一系信佢up到似層層 一系一面笑一面睇 一系買都唔好買
既然一面睇一面笑就唔好太深究佢點9 up了
當睇好戲算了,始終人地天生射手的人跟台灣前國防大學的副院長扶台興都推薦得既都代表入面9唔曬

引用:
原帖由 alien 於 26-7-2008 01:10 發表

到底我都係覺得佢思想留左響越戰嘅美軍高層時代 =   =
講到軍佬就一定輸,盜匪唔會比喪屍咬咁....

引用:
原帖由 alien 於 26-7-2008 01:52 發表

佢up度話大腦依然能夠控制身體、但因為經病0毒改做後無思考能力、只系唔洗氧氣、能量等;
嚴重違反熱學理論

引用:
原帖由 sunny2014 於 26-7-2008 17:53 發表

嚴重違反熱學理論
好似某D細菌用缺氧呼吸係可以嘅, 前提係要有糖

回復 57# 的帖子

好似仲發現過呼吸鐵o既細菌,前提係要有硫
無左一樣會死

.The Zombie Survival Guide中文版

師兄買左幾錢

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 26-7-2008 23:46 發表
.The Zombie Survival Guide中文版

師兄買左幾錢
74左右
原價93八折

發新話題