20 12
發新話題

楂車撞到人....

楂車撞到人....

我早排係旺角架車HI到個亞嬸,我話報警,佢一味話好驚好驚,叫我比返2舊佢睇E生,以為冇事,點知夜晚收到亞SIR電話,話個亞嬸覺得好痛,去左醫院,
而家要返去落口供....亞SIR就話個亞嬸話唔追究,但係都要去落口供.....

想問一下,如果落左口供,雙方同意和解,咁係唔係唔使上庭呢?

可能照扣分~

如果阿閃冇驗傷,佢有權唔追究.
但係佢有入院驗傷而佢又有傷,就唔係阿閃告你,係差人告你,阿閃冇得話事.
Touchwoood下次有交通意外大家settle好一定要簽張紙,唔係你點証明你陪左錢比人.

唉...我講左3次話同佢去醫院好唔好,佢又唔去,

差人話撞到人既話就算大家同意和解都冇用,要睇個官點睇.....

以後去完槍街都唔敢經街市個到走.....

有可能會 不小心駕駛

引用:
原帖由 ERIC_LI 於 4-8-2008 12:46 發表
唉...我講左3次話同佢去醫院好唔好,佢又唔去,

差人話撞到人既話就算大家同意和解都冇用,要睇個官點睇.....

以後去完槍街都唔敢經街市個到走.....
個度好多人用呢招呃飯食架喎
彈劾

咁而家有乜解救?
廣 邑 千 家 群 所 羨
萬 鐘 於 我 何 加 焉
志 分 涇 渭 昭 真 偽
立 德 樹 人 續 孔 篇

老老實實,阿閃兩日後先報警,佢好難會有証據証明係你錯.
樓主真係唔洗太擔心,但係落口供一定要搵律師榜住.
D差佬見你一個人實恰你,因為份口供係好重要.

引用:
原帖由 WeDs 於 5-8-2008 02:25 發表
老老實實,阿閃兩日後先報警,佢好難會有証據証明係你錯.
樓主真係唔洗太擔心,但係落口供一定要搵律師榜住.
D差佬見你一個人實恰你,因為份口供係好重要.
唔係呀,事發係6點到,亞sir 10點到就打黎喇,
個亞sir打黎約我去落口供個時有問過下乜事,
佢係咁問"亞嬸係唔係正面望住你呀?" 問左3~4次會唔會係暗示d乜野呢?

想問下如果亞嬸想和解,亞sir會唔會寬鬆處理架?
我今日3:30就要去落口供喇....如果扣分要賣車之餘,一陣比亞嬸玩野,我破產都似...

唔掛得見到好多車係個到都倒車走啦,原來個到咁煩ga..

引用:
原帖由 WeDs 於 4-8-2008 12:29 發表
如果阿閃冇驗傷,佢有權唔追究.
但係佢有入院驗傷而佢又有傷,就唔係阿閃告你,係差人告你,阿閃冇得話事.
Touchwoood下次有交通意外大家settle好一定要簽張紙,唔係你點証明你陪左錢比人.
冇死傷就得.

保險公司話如果撞到人既就唔可以自己和解,撞車就可以....

我都係呢次之後先知.....

引用:
原帖由 ERIC_LI 於 5-8-2008 10:57 發表

唔係呀,事發係6點到,亞sir 10點到就打黎喇,
個亞sir打黎約我去落口供個時有問過下乜事,
佢係咁問"亞嬸係唔係正面望住你呀?" 問左3~4次會唔會係暗示d乜野呢?

想問下如果亞嬸想和解,亞sir會唔會寬鬆處理架?
...
如果你話係......咪即係話佢見到你架車囉......

引用:
原帖由 車神勇 於 5-8-2008 01:38 發表

既然報得警既,咁應該唔係呱

引用:

引用: