29 12
發新話題

人地減1.7,佢地先減得果0.15元

人地減1.7,佢地先減得果0.15元

中石化昨晚宣布,為與香港市民分享北京奧運將臨的喜悅,今日零時起全線29個加油站全部3種汽油及柴油產品一律每公升減價1.7元。今次實際減幅達到9.8%至14.9%,是香港近年幅度最大的汽車燃油減價。而減價後每公升新價是柴油9.73元(-14.9%)、汽油14.86元(-10.3%)及超級汽油15.7元(-9.8%)。

加德士早上7時起減油價,無鉛汽油每公升減0.15元,柴油每公升減0.2元。
白金無鉛汽油每公升新價17.26元;黃金無鉛汽油每公升新價為16.42元;歐盟五期環保柴油新價是11.23元。

蜆殼午夜起每公升油價減0.15元至0.2元。
柴油新價每公升17.29元,無鉛汽油新價每公斤16.41元,「V能量」17.26元。

減完都係14個幾...
可能真係玩柴油車無咁嬲

中石化係因為賀奧運而減既...... 但係會減幾耐呢?
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 louisli 於 8-8-2008 15:44 發表
減完都係14個幾...
可能真係玩柴油車無咁嬲
死人香港政府仲唔肯比民用柴油車入口
依家大把歐洲柴油車,通過晒歐盟認可,都明顯係比電油車環保架啦
呢d唔係官商勾結係咩

所以一陣都係去中石化打爆o左先.......
我的雀雀..............................Orz

點都好過澳門
d石油代理當聽唔到
仲未減

引用:
原帖由 路比 於 8-8-2008 17:39 發表

死人香港政府仲唔肯比民用柴油車入口
依家大把歐洲柴油車,通過晒歐盟認可,都明顯係比電油車環保架啦
呢d唔係官商勾結係咩
唔係唔入得口, 只係要黑牌姐
講真個問題唔係話入口柴油車就得, 係要入多幾間可以提供更平油價ge油公司
鵰。豹。狸。獅。狒

中石化用優惠券入 $300 送$30!基本上平過其他油站!
重有有無留意宜家多左油站執左變成中石化油站?

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 8-8-2008 23:58 發表

唔係唔入得口, 只係要黑牌姐
講真個問題唔係話入口柴油車就得, 係要入多幾間可以提供更平油價ge油公司
其實每一間都有能力提供更平油價, 但係得中石化願意去做~~
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

各位唔好咁開心住,用開中石化o既快手check下支火咀有冇問題先.
我明天交代有乜問題.

點同呢....中石化有中國政府補貼, 點蝕都冇所謂
Power Corrupts, Absolute Power Corrupts Absolutely

引用:
原帖由 devil-sniper 於 8-8-2008 17:53 發表
所以一陣都係去中石化打爆o左先.......
Me too.
The only easy day... was YESTERDAY

引用:
原帖由 WeDs 於 9-8-2008 01:37 發表
各位唔好咁開心住,用開中石化o既快手check下支火咀有冇問題先.
我明天交代有乜問題.
So far, it's ok wor...nothing happened.
The only easy day... was YESTERDAY

電單車有人試過吳係好理想,提速無噤快。
私家車我試就省左油、可以行多少少。
(公司代步錢七)

引用:
原帖由 G3A3 於 9-8-2008 09:47 發表
電單車有人試過吳係好理想,提速無噤快。
私家車我試就省左油、可以行多少少。
(公司代步錢七)
我都覺, 大家都係入咁多升咁計, 好似中石化係行多20-30KM
引用:
原帖由 WeDs 於 9-8-2008 01:37 發表
我明天交代有乜問題.
呢個我又覺WOR, 自從入多左中石油之後, 我架車試過行行下無啦啦死火(100仔AT)

跟住我問師傅係咩料佢話條火咀線應該有事...
鵰。豹。狸。獅。狒

29 12
發新話題