29 12
發新話題

人地減1.7,佢地先減得果0.15元

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 9-8-2008 11:55 發表
呢個我又覺WOR, 自從入多左中石油之後, 我架車試過行行下無啦啦死火(100仔AT)

跟住我問師傅係咩料佢話條火咀線應該有事...
火咀唔同火咀線喎.........
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

我某D駕駛作風非常激烈既朋友話, 中石化要入V-power, 先有其它油站普通油既力道。

我今日就去打爆佢試下~~
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 HunterX 於 9-8-2008 13:12 發表

火咀唔同火咀線喎.........
難度你換火咀線可以唔換火咀嘛
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 HunterX 於 9-8-2008 13:20 發表
我某D駕駛作風非常激烈既朋友話, 中石化要入V-power, 先有其它油站普通油既力道。

中石化有V-POWER?!
鵰。豹。狸。獅。狒

可能係有 Q Power 呢!

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 9-8-2008 15:35 發表

可以架!換左火咀之後先發現火咀線有問題!

引用:
原帖由 HunterX 於 9-8-2008 13:20 發表

起碼中石化靚野 , 都平過 shell 普通野

不過 shell 燒得零舍快
我都係用 esso 多

中石化比我既感覺 , 辛烷值唔係好足
直 D 講 , 似大陸 97 油
但係入佢都係為條氣 , 比其他既油公司睇
入個零月唔係問題 , 長入就差 D

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 9-8-2008 15:35 發表

中石化有V-POWER?!
我見油站入面個牌係咁寫......
-但丁

引用:

但係D油唔會令你D水咀線壞架喎......
-但丁

引用:
原帖由 MF 於 9-8-2008 09:26 發表
點同呢....中石化有中國政府補貼, 點蝕都冇所謂
我都係咁話.....即係又係阿公派既禮物

引用:
原帖由 HunterX 於 10-8-2008 14:33 發表

但係D油唔會令你D水咀線壞架喎......
因為通常我換火咀會運埋火咀線一齊換...
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 kimkileo 於 10-8-2008 15:08 發表

我都係咁話.....即係又係阿公派既禮物
但係其實計返稅前油價, 個價都係貴過大陸好多, 所以無理由要倒貼。

但係我相信中石化真係有心搶香港呢個市場, 因為就算阿公點補貼都好, o係香港賣油都一定好賺過大陸。
-但丁

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 10-8-2008 23:49 發表

因為通常我換火咀會運埋火咀線一齊換...
火咀線無爛應該唔洗換架喎......
-但丁

引用:
原帖由 HunterX 於 11-8-2008 00:54 發表

火咀線無爛應該唔洗換架喎......
因為100仔ge好處, 就係parts隨手可得, 返正都係換喇, 何不成set換晒
鵰。豹。狸。獅。狒

29 12
發新話題