27 12
發新話題

你地冇再收手續費啦

引用:
原帖由 FNP90xvhk 於 16-8-2008 11:49 發表

eps平過visa/master
AE最貴,服務又差,去死吧
係ae>eps>visa$master>
我都唔記得邊個話我知.....

回復 16# 的帖子

咁發達通收唔收手續費架

引用:
原帖由 車厘子 於 16-8-2008 12:18 發表

我自己做retail....eps係平過visa/master
不過eps每月最少要比$300咁解(即係就算一個月入面所有客人加埋碌唔夠$300 charge 你都要比夠$300費用咁解)
強伯話:"生命不是 用來更正別人的錯、或證明自己的對----生命是用來生活的。"
佢又話:"要說話說得流利.自然和有真感情, 唯有直言"

引用:
原帖由 sunny2014 於 16-8-2008 13:38 發表
咁發達通收唔收手續費架
收. 不過係直接收商戶果邊.

引用:
原帖由 FNP90xvhk 於 16-8-2008 14:21 發表

我自己做retail....eps係平過visa/master
不過eps每月最少要比$300咁解(即係就算一個月入面所有客人加埋碌唔夠$300 charge 你都要比夠$300費用咁解)
加左價喇...而家350...我岩岩轉左

引用:
原帖由 亞延 於 17-8-2008 02:16 發表

加左價喇...而家350...我岩岩轉左
又加左......唔怪符我D 客成日嘈........
我只UPDATE 到 EPS OVER 3%
因為太深入O既野我冇直接問EPS D人

引用:
原帖由 於 16-8-2008 14:52 發表

收. 不過係直接收商戶果邊.
好似唔收架.....上次佢個SALES黎噴口水佢好似話唔收...
不過講真好多細舖都收開2至3%手續費架啦~你情我願無人迫到你買野
唔鐘意咪出門口囉

引用:
原帖由 車厘子 於 17-8-2008 02:18 發表

又加左......唔怪符我D 客成日嘈........
我只UPDATE 到 EPS OVER 3%
因為太深入O既野我冇直接問EPS D人
而家EPS好似係1定0.幾....
VISA同MASTER好多都仲做緊2.幾差唔多3%,但渣打就2%

引用:
原帖由 亞延 於 17-8-2008 02:27 發表

而家EPS好似係1定0.幾....
VISA同MASTER好多都仲做緊2.幾差唔多3%,但渣打就2%
yes eps as i know 0.75 only
visa master more than 2%
強伯話:"生命不是 用來更正別人的錯、或證明自己的對----生命是用來生活的。"
佢又話:"要說話說得流利.自然和有真感情, 唯有直言"

引用:
原帖由 亞延 於 17-8-2008 02:23 發表

好似唔收架.....上次佢個SALES黎噴口水佢好似話唔收...
不過講真好多細舖都收開2至3%手續費架啦~你情我願無人迫到你買野
唔鐘意咪出門口囉
我公司而家都攪緊轉用八達通收錢...
三個地方收錢好似話要成廿幾粒... 痴線...
開會講過下每單仲要收1% 手續費... 真係好執...

引用:
原帖由 車厘子 於 16-8-2008 12:18 發表

ae>visa&master>eps>

AE成5%,VISA大約3%,EPS1% 上下

引用:
原帖由 車厘子 於 16-8-2008 01:45 發表

eps 都有手續費架而且貴過visa 同master
我碌左好多年啦,一毫子都冇俾人收過

27 12
發新話題