發新話題

割下來...割下來...把成龍個頭割下來...

睇個張X謀仲敢唔敢再話俾100分自己....

唉…點解房事龍次次都有份傢
好X想殺左佢

引用:
原帖由 Boniface 於 25-8-2008 01:26 發表
其實真係好有問題...
唱足全晚歌....老實講成埸外國人,你地係度唱中文歌,我覺得同對牛彈琴真係無分別
鏡頭影住有d運動員根本就將d注意力放左係d特技人度
頭半部真係好ok,但係後段,好行貨,好土
我想問如果亞洲人(旅行團)去外國睇歌劇
是否要鬼佬唱中文?
難道又叫對牛彈琴
很多歌劇是意大利文
咁咪...要
唱中文歌只是對我國文化的一種確定
2004希臘奧運唱"希伯來文",全世界又幾多人識???

我哋知"成蟲"啲衰嘢咪討厭佢
國內和外國都不知
事實佢真是努力去拍劇,才令人認識。
雖然我們討厭其行為

至如找那個歌手來
都很難要鬼佬識
中國人會聽英文歌
鬼佬會聽中文歌嗎?
唔聽中文歌又點識啲歌手
各位,你估所有鬼佬都識中/英文嗎?
我就見過鬼佬唔識英文
不是所有鬼佬都識英文
就算唱英文
也只是部份鬼佬明白

最後...
...倒不如省吓錢令更多人有書讀有飯吃...

回復 18# 的帖子

...倒不如省吓錢令更多人有書讀有飯吃...

呢句真!

回復 18# 的帖子

我明你既意思,但而家既事實係,聽英文歌既中國人,多過聽中文歌既外國人
當然英語係歐洲同拉美一定唔會係主流語言
但係我既重點係,點解一定會唱歌ja,唔通真係無哂橋???俾成億出去就係為左搞個咁既演唱會

引用:
原帖由 m4devastator 於 25-8-2008 16:05 發表
睇個張X謀仲敢唔敢再話俾100分自己....
好多野不是張導一個可以話事的。不過覺得成虫越來越假

最搞笑都係果D所謂志願者~幫一個賺錢為本既活動做義工!!笑死人咩???

引用:
原帖由 bravohk 於 26-8-2008 21:27 發表
最搞笑都係果D所謂志願者~幫一個賺錢為本既活動做義工!!笑死人咩???
志願者=義工
全世界(香港)都用義工去奧運幫手
咁都笑死人咩
再者賺錢為本!?!?
你估中國會賺錢嗎?
很多國家都回唔到本...

引用:
原帖由 usmc 於 26-8-2008 03:58 發表

好多野不是張導一個可以話事的。不過覺得成虫越來越假
人紅咗就變質

引用:
原帖由 bravohk 於 26-8-2008 21:27 發表
我老早就想講呢樣野啦...跟本本來係要俾錢先有ge工作, 竟然有人做義工

如果呀羅格先生係一分錢都無收ge, 我會絕對為義工拍爛手掌!
引用:
原帖由 B20_hk 於 27-8-2008 00:03 發表
志願者=義工
全世界(香港)都用義工去奧運幫手
咁都笑死人咩
再者賺錢為本!?!?
你估中國會賺錢嗎?
很多國家都回唔到本...
義工本來唔可笑, 但係濫用「義工」就係可恥

一個有錢可以賺ge show, 竟然要搵義工, 唔可笑?

無得賺香港政府會整個奧運馬術有限公司嘛?

「你估中國會賺錢嗎?
很多國家都回唔到本」唔係一個理由, 做生意賺梗嘛?咁可能會蝕ge, 唔好請長工啦, 請義工啦

咁咪即係搵人笨?!

賺唔夠ge, 咪搵多d 合作顆伴囉, 雙得益璋!

但係搵義工去幫手wor, 仲唔係本末倒置?!

ps: 純粹以事論事, 如有得罪請多多原諒~
鵰。豹。狸。獅。狒

奧運馬術有限公司的確係冇賺錢, 佢經費係由北京奧組委黎..., 只係法律程序, 同實行上, 要成立一間公司, 安排會方便更多

至於北京奧運, 大家心照係唔冇可能會賺錢, 投資又冇limit, 奧運期間種種限制,.對經濟既干擾大過得益...成個奧運只係中國既大面子party
Power Corrupts, Absolute Power Corrupts Absolutely

上屆的雅典奧運會超支一倍,但北京奧運經濟研究會會長魏紀中表示,京奧(見圖)將有盈餘,他指京奧費用達二十二億美元,較申奧時的十六億美元多出了六億美元(約逾四十七億港元)。他解釋,京奧預算是在美國「九一一」事件發生前作出,當時保安預算較少,且當局在高科技,如高清的投資,也低估了,再加上近年通脹加劇,令總體開支上升。
但他透露,收入較預期為高﹐其中﹐國際奧委會在市場開發﹐如電視轉播權的收入很好﹐故中國分得的收入也提高﹐再加上中國本身的市場開發﹐如奧運紀念品等的收入遠超預期﹐他有信心京奧預算一定會是「黑字」﹐而非「紅字」。

http://www.hkheadline.com/news/html_wnn/html/2008/8/23/wnn57842.html?section_name=wnn

唔知有錢賺係咪分比受影響果D市民呢??如果奧運唔駛錢可以行入去睇我都讚成大家做志願者!唔好講其他~有睇報紙都知賣紀念品果筆响2008年初已經到達預期!

又拆人屋迫人遷又盛黎搞奥運都算,衰到連起咗幾年鳥巢果D民工奧運期間不准踏足北京佢都做得出,怕失禮國家咁話,我諗呢個都算係京奥其中一個特色~ 如果响香港??暴動都似~

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 27-8-2008 22:49 發表

我老早就想講呢樣野啦...跟本本來係要俾錢先有ge工作, 竟然有人做義工

如果呀羅格先生係一分錢都無收ge, 我會絕對為義工拍爛手掌!

義工本來唔可笑, 但係濫用「義工」就係可恥

一個有錢可以賺ge sho ...
我既諗法係:
自己國家, 搞一個咁大型既活動, 需要咁大量既人手, 自己有能力有多餘時間既, 唔收錢去幫手係好合理姐。

另一個角度, 史上最大型既奧運喎, 一日未完邊個咁講一定賺? 一個唔好彩有個藏獨炸彈客炸死哂D各國元首, 黎緊果幾年真係唔知點X算!
咁既情況, 招募D自願人仕幫下手, 又唔係逼佢地, 做既又唔係D好辛苦既工作, 唔係好過份姐。
再者, 真係賺到錢喇, 國家既錢走得去邊, 都係用返o係國家姐......
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 HunterX 於 29-8-2008 04:28 發表

我既諗法係:
自己國家, 搞一個咁大型既活動, 需要咁大量既人手, 自己有能力有多餘時間既, 唔收錢去幫手係好合理姐。

另一個角度, 史上最大型既奧運喎, 一日未完邊個咁講一定賺? 一個唔好彩有個藏獨炸彈客炸 ...
只有呢句唔同意:"國家既錢走得去邊, 都係用返o係國家"...在香港還可能..在中國...

引用:
原帖由 mujiadam 於 29-8-2008 13:21 發表

只有呢句唔同意:"國家既錢走得去邊, 都係用返o係國家"...在香港還可能..在中國...
中央政府不同地方政府
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

發新話題