發新話題

[認真] 對京奧一些看法

十三個仔有一兩個仔食得飽著得暖沾沾自喜!本來眼見進步,改善民生應該高興.............但認セセ靚60s蘇联人加加林上太空帶埋隻馬騮都無咁巴屎閉到2000年XX人上太空...........セセ人話我地抬起頭了!食咗偉哥咩!以為了不起點知起不了!衰唔起自尊心重自卑心强拜偶像個人主義........好像一個小强算你會飛都係一個獎咁大把!偉大的セ國人你們心理負擔是否太大呢記得2000年個女買咗架smart仔佢都大叫セ國人抬起頭了佢亞媽鬧佢,佢話我學偉大的セ國咋

尊重人格, 請勿抄習

你在羞辱國人嗎?

果然呢,香港的人除了地產和金融外就什么都不會

ps:我也是香港人

回復 17# 的帖子

對不起以事論事,ms從不會講セ國人對セ國人錯,每一個成年人應明事理辨是非
尊重人格, 請勿抄習

對牛彈琴?看來我在掉自己架呢∼

E國的人就是比我好∼

回復 17# 的帖子

睇真d原來你話你係香港人!你好叻呀!香港威香港醒香港無得頂!小小彈丸之地開口捐一百億可見富可敵國..........幾百萬人口捐俾十三億人口!是否應入世界記錄呢!咁有錢d福利實好好喇!想不到一別香港十多年香港無晒窮人

尊重人格, 請勿抄習

回復 19# 的帖子

喂講笑咋,何必認真吹水啫
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 MS 於 29-8-2008 22:55 發表
你在羞辱我以前的同學(現在起來做航天了,我也想讀但最后讀了土木)

以前是有人因為航天有了成績而不知天高地厚,但不代表所有人(至少我同學不是)也是這樣。他們努力工作也是為了社會的科技進步

而你就覺得就像是吃了偉哥,那么還不如把他們炒了

對了要恥笑就笑我吧,我在起高樓大廈想起高速鐵路也不過是要面子吃了偉哥

回復 19# 的帖子

老實講比起你地福利多多有言論話養懶人!欏救濟金多過工錢,ms年尾60政府立即泒員全屋保暖又補貼電費,退伍軍人社會地位高,傷殘人士輪椅出街,成支街無人敢催佢,對小動物又好鴨媽媽同班鴨仔過馬路全街寂靜唔敢嘈佢地,唉唔講喇反正你地唔信,ms要餵松鼠同雀仔..........佢地等到不奈煩

尊重人格, 請勿抄習

回復 1# 的帖子

講睇醫生問題,政府想叫醫務所唔好收無資格的人例如非法移民但醫生話一單還一單........收唔到錢是政府問題?見死不救每個醫生都做唔出!奧運問題倫敦市長同政府齊声話英國人唔會洗晒市民d錢,我地衰得起唔學中國,再者英國是民主國家!唔係一個人話晒事

尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 MS 於 29-8-2008 20:25 發表
相信無人去大英博物館多過ms!如果不是英國佬保養得好!所有國宝過得文化大革命咩!中國有能力有本事隨時取回..........但邊件係買邊件係槍誰知道?
事過景遷,咁而家重唔還??
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 MS 於 29-8-2008 21:47 發表
絕對同意!當年秦始皇o書坑儒统一文字,统一度量衡,死人無數但统一成功!又有誰知毛伯伯改中文,多謝佢從始有兩种中文,统一一斤十六両估唔到香港有d奸商一斤得十両秦始皇又點想到呢 ...
香港一斤十六両係傳統的計法,中國一市斤先係十両,中國咁計係因為統一用十進制的方式
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 MS 於 29-8-2008 22:55 發表
一d 都唔好笑的笑話,真係好好笑

引用:
原帖由 bravohk 於 28-8-2008 23:12 發表
6mm兄~

他們正努力先把有能力富起來的人富起來,再令他們生活水平增高。

真的嗎??如果先富起來果棚人多數都係皇親國戚,某某官員D子姪,朋友,咁都可以令其他人生活水平增高??真係多得佢地既努力~
你去dl 番無記版的大國崛起睇睇,比佢地去富起來係有因由

回復 26# 的帖子

唔好一相情願喇,人地都無話欠你,喂皇帝唔急太監急!セ債主臨門咩
尊重人格, 請勿抄習

發新話題