發新話題

星期日會去打人生第一場WARGAME(完滿結束)

單兄在訓X營做嫁咩??

我自已組團所以冇出post呀

原來有咁多野要知.....但係聽佢講解可唔可以快少少... 開槍唔駛教掛......

打算今次玩完先諗下買唔買裝備玩落去,要投資先求知嘛

記得影相
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 FaiFaiHK 於 29-8-2008 00:46 發表
單兄在訓X營做嫁咩??

原來有咁多野要知.....但係聽佢講解可唔可以快少少... 開槍唔駛教掛......

安全制一定要講....好多鴨仔係死人區走火架....
上鍊又要講....有d唔知點為之上夠....
冇話快唔快....你唔阻住佢講野佢咪快囉....

引用:
原帖由 FaiFaiHK 於 29-8-2008 00:46 發表
單兄在訓X營做嫁咩??

買唔買裝備有時好睇d 朋友
拖多幾個人落水
約game或join人都唔怕得自己一個人

引用:
單兄在訓X營做嫁咩??

講解係一定要架...到時d新朋友做錯左...咁佢又話個場既工作人員無講過...
咁會唔會唔係咁好呢??
其實有時講解返d安全野俾新朋友聽...都係保障返你地自己既安全...什至係休息區所有師兄既安全...
所以有陣時唔係工作人員唔想快...而係佢都要所有新朋友明白哂全部既安全野...咁先可以俾你地開game架~

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 28-8-2008 16:27 發表

訓練營去左3次
3次都有新手
3次都係果兩位「呀sir」
我唔知係唔係仲有其他

不過除左講故之後
最記得有一次..........
戰壕區
sir a :喂喂喂 果個新仔 前面有人呀 仲行前去(指住其中一位玩家)
sir b  ...
甘我覺得你果團有新手 , 煩 D 就一定架喇
因為如果老手團 , 大多都係報埋人數食飯 , OK 就出發

所以如果嫌新手團慢 , 我絕對建議你打老手團

上次有一班早場第一場打車場 , 10:30 到 , 11:15 前已經出發
關鍵係佢地聽講 , 無駁咀 , 準備充足

因為新手團 , 我地要係後台預備
後備槍 , 後備電 , 貯物櫃 , 呢個換下衫 , 果個換下甲 , 垃垃雜雜 ..... 要預備好先出發
導師吹兩咀 , 有時係要比另一位準備
至於講既內容岩唔岩聽 , 就見仁見智喇

當然 , 我唔係一味幫晒邊個
戰區發生既事就係問題
呢樣野就要講

不過教育新人時
一黎就 "叫呀 sir 唔好甘多嗲" , 未免對一眾導師有失尊重

引用:
單兄在訓X營做嫁咩??

下次去既時候 PM 我~~等我黎

引用:
原帖由 odaan 於 29-8-2008 10:45 發表

下次去既時候 PM 我~~等我黎
下次都唔知幾時...約20個fd真係幾難,仲要比人放飛機

再問一下果邊有冇冷氣地方休息?

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 29-8-2008 00:48 發表
記得影相
盡量啦 我怕相機會中彈....

引用:
原帖由 odaan 於 29-8-2008 10:36 發表

甘我覺得你果團有新手 , 煩 D 就一定架喇
因為如果老手團 , 大多都係報埋人數食飯 , OK 就出發

所以如果嫌新手團慢 , 我絕對建議你打老手團

上次有一班早場第一場打車場 , 10:30 到 , 11:15 前已經出發
...
講解唔算係咩問題
最大問題係......
a sir : 渣邊支xx果個 跑去前面啦 (企係警車頂指住我)
對家   : (掃射中....)
我方   :   

不過
傾落 又幾好人
最緊要都係玩得開心

其實d阿sir揸住支槍成日又唔打得....
睇都睇到悶....
由其係班鴨仔衝都唔肯衝....應該話行都唔肯行....
個個打戰壕....一開始就死埋一二邊....行都唔行等運到....
我就唔信對家永遠都係"掃射中"....
聽到槍聲唔一定你果邊"掃射中"....就算對家係"掃射中"都唔一定射緊你個位....
就算係射緊你兩邊位....你左右冇得走既時侯....
你d隊友唔係做野架??....等囉....
我唔信因為"對家掃射中"為理由而郁都唔郁....

(非指在坐師兄們....只係我見得太多呢d野ja....)

ps.單兄....我下次入黎玩pm你得ma??我打訓覺營咁耐都未見過你....

引用:
原帖由 101653 於 29-8-2008 21:26 發表
ps.單兄....我下次入黎玩pm你得ma??我打訓覺營咁耐都未見過你....
最好早一兩星期 PM 我 , 等我預備下~~

引用:
原帖由 FaiFaiHK 於 29-8-2008 13:36 發表

下次都唔知幾時...約20個fd真係幾難,仲要比人放飛機

再問一下果邊有冇冷氣地方休息?
0系去訓練營既打電話比我
下年開始無咩時間老母會比我上網(電話已pm)

多謝奧單哥熱情ge招待 有機會再跟你學下野~

其他的設施都好好
不過個更衣室大d就好....

p.s今日有幾個fd話帶隊果個姐姐好似吳雨霏

引用:
原帖由 FaiFaiHK 於 31-8-2008 20:10 發表
多謝奧單哥熱情ge招待 有機會再跟你學下野~

其他的設施都好好
不過個更衣室大d就好....

p.s今日有幾個fd話帶隊果個姐姐好似吳雨霏
其實今日既天氣 , 打到甘算係甘架喇
臨尾先得閒帶一個潛

今日既天氣 , 帶唔夠水暈都似

打 Game 想贏 , 非一朝半夕學到
少 D 猜疑 , 少 D 吹水 , 少 D 亂射
多 D 溝通 , 多 D 實習 , 多 D 乃野
講半日唔夠玩半日實際
講兩句 , 試兩場 , 諗兩諗

自然有得著

更衣室方面 , 之後可能會改位 , 至於有無增大 ....
之後先知~~

其實唔關我事~~多謝場主啦~~

相片聽日 PM 你~

p.s. "吳雨霏"姐姐 應該會好開心~~

發新話題