發新話題

英軍玩家貼圖區

引用:
原帖由 B20_hk 於 25-2-2009 09:00 發表
好似是一部電影的劇照……套戲好似叫"條穚好?遠"
絶對值得收藏的一部電影!

附件

25-2-2009 19:20

勇氣的吹號

結束前的笛聲

整個第六空降師被圍剿

君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

引用:
原帖由 tango10 於 25-2-2009 19:20 發表

絶對值得收藏的一部電影!
原來是這樣...開頭我都覺得怪怪地...QUEEN 爺為什麼去影作戰相無啦啦會攞住碌蕭在吹呢...看來真係有段故
傻豬, Ridiculous, What the FuXk !!!!!

引用:
原帖由 肥佬 於 25-2-2009 20:54 發表

原來是這樣...開頭我都覺得怪怪地...QUEEN 爺為什麼去影作戰相無啦啦會攞住碌蕭在吹呢...看來真係有段故
這段在原著都有描述.
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.

引用:
原帖由 tango10 於 25-2-2009 20:55 發表

這段在原著都有描述.
"奪橋遺憾"

回復 796# 的帖子

如果扮個兵仔枱箱帽番嚟
重經典

引用:
原帖由 B20_hk 於 25-2-2009 22:04 發表
如果扮個兵仔枱箱帽番嚟
重經典
無左條命仔

皇家空軍

引用:
原帖由 B20_hk 於 25-2-2009 22:04 發表
如果扮個兵仔枱箱帽番嚟
重經典
引用:
原帖由 Royal_9413 於 25-2-2009 22:09 發表

無左條命仔
是去左"士多"噠左箱帽出來賣, 被"士多佬"抓到斷正被判左打靶嗎?
傻豬, Ridiculous, What the FuXk !!!!!

該片對英軍傘兵玩家有極大參考價值.

附件

25-2-2009 22:57

引用:
原帖由 肥佬 於 25-2-2009 22:38 發表

是去左"士多"噠左箱帽出來賣, 被"士多佬"抓到斷正被判左打靶嗎?
你真係搞笑

回復 803# 的帖子

據一些前輩說,當年在戲院看到打開後只有一堆beret的一幕時,全場觀眾一齊發出"虛"聲......
“用我們的雙手,向那黑暗專制的另一邊傳播自由!
啊!自由的人民啊!我們是永遠征服不了的!”

引用:
原帖由 tango10 於 25-2-2009 22:57 發表
該片對英軍傘兵玩家有極大參考價值.
請問片中這位傘兵是在做體能托桶比賽嗎....最尾圖好像很開心的像跑步比賽沖線時大叫"我得左喇"果個表情...後來他贏左最後有升級嗎?

引用:
原帖由 HKVC 於 25-2-2009 23:02 發表
據一些前輩說,當年在戲院看到打開後只有一堆beret的一幕時,全場觀眾一齊發出"虛"聲......
冇呢幕, 就唔經典

引用:
原帖由 肥佬 於 25-2-2009 23:03 發表

請問片中這位傘兵是在做體能托桶比賽嗎....最尾圖好像很開心的像跑步比賽沖線時大叫"我得左喇"果個表情...後來他贏左最後有升級嗎?
升...升咗

引用:
原帖由 Reddevil 於 25-2-2009 23:03 發表

冇呢幕, 就唔經典
經典...

加埋個副官擺住把傘子指揮部下

引用:
原帖由 B20_hk 於 25-2-2009 23:05 發表

經典...

加埋個副官擺住把傘子指揮部下
係, 個副官都好型

發新話題