16 12
發新話題

[小遊戲]都道府県大戦

[小遊戲]都道府県大戦

同宇宙侵略艦隊同一作者
主要control 都係mouse
攻曬成個日本就會有迷之生物(同宇宙侵略艦隊,激突要塞,地面防衛軍一樣....)
http://suznooto.web.fc2.com/flash/TDW.html

就黎統一日本[東京]

太賤了..要打迷之島..

之完最後一個城之前記得停幾rd草多d錢,,

成功,迷之島都幾難打

引用:
原帖由 0608 於 3-12-2008 22:17 發表
成功,迷之島都幾難打
我用20隻大玉加5隻狙擊兵....6x日就打曬

無睇幾多日......
我ONLY 用大玉
之後圓形個舊野你地點打?我用三次大玉圍佢

引用:
原帖由 0608 於 3-12-2008 22:22 發表
無睇幾多日......
我ONLY 用大玉
之後圓形個舊野你地點打?我用三次大玉圍佢
大量騎玉圍佢..

騎玉係有刀盾個
促我記錯左我都係

引用:
原帖由 向右趴 於 3-12-2008 22:12 發表
之完最後一個城之前記得停幾rd草多d錢,,
我完成之前草左3萬蚊, 所以即開就即夠兵守

[attach]60635[/attach]

5巨玉加20個槍兵真係好玩晒 , 你可以試下

大家初期用咩兵打多?點打?
我玩極都係7-8個城時,打唔過其他大國...

引用:
原帖由 ZaMaR 於 4-12-2008 00:29 發表
25隻矛兵,一開始衝到人地後面吉死曬d弓兵,之後吉矛兵,唔好曬時間吉盾兵.....

我唔識玩....

引用:
原帖由 ZaMaR 於 4-12-2008 00:29 發表
戰法:

選最左下OR最右上個城, 先起晒最平既兵 ($30) ,乘人之危

先攻打沒近戰防禦加乘既國 , 攻打時先拉步兵行去打弓手 (先打後防係攻擊/防守關鍵 , 通常沒近戰防衛既, 先行去打弓手再近戰既多數會贏)

註: 係自己城有25兵時比人攻打又成功防守, 就係攻擊既最好機會. 電腦又好鐘意打人打到無晒兵...又係時候開餐

一路CAPTURE國一路起兵營去到LV5 , 大約CAP左6-7個國之後你應該可以每日起到4-5隻最TOP既騎兵 , 大量生產 (係對方未有騎兵之前, 你有25劍兵仔已經夠攻城.

兵法升到LV5之後 , 集中起大玉陣 (你應該係30日之前會有5隻左右, 45日會有成隊)

到你有3隊(25隻)$100騎兵時, 你應該就無敵....(日本內)

放定5大巨玉+20隻槍兵 , 係最右上 , 最左下, 中間3個城準備 , 咁係怪物出現時就可以即時防守 ,5隻巨玉列陣推前 , 後方槍手SET自由猛射, 睇準時期有需要時用水陣補大玉既血, 就OK , LEE個方法攻擊時都有用, 特別攻日本內既國家

3個城同時推進, 占領3個島之後起城牆.... (通常係牆1/3血之前...敵人已經死晒, 大玉唔好行出去費事死左..)

睇準主島攻你其中一個島又全滅既時機夾攻他, 先找個小島做炮灰殺晒D小怪, 之後再找大巨玉神槍隊遠距離係咁射BOSS , O店晒~

第2次玩...51日攻克

我玩野..係迷之島出來果度放晒大玉..勁屈機

16 12
發新話題