發新話題

[WA] W@ M4A1 OPTION PARTS 白老鼠報到區

我都想問下d.s兄
我裝左ra hammer之後就出現blowback拉唔晒hammer問題
搞到一定要拉一次cocking handle先可以打第2槍
係我個blowback唔夠力(天氣凍?) 定係個hammer要汁先ok呢??
Thanks!!

引用:
原帖由 jabberwock624 於 3-1-2009 20:49 發表

我想請問ayaka兄:
你用緊什麼品牌金身,HOP-UP及bolt?
謝!
我用gp身, ra bolt, ra飛機, pgc hopup

d.s兄
我換左ra hammer之後....開完槍個trigger唔回番位ar
請問你有無咁ge情況?? 定係要汁左先用到ga??

回復 155# 的帖子

明白!!!
多謝指教

明白!
但係如果紅圈位挫多左係咪會lock唔到hammer走火??

ra出了一個"避免雙給彈零件" 唔知黠用呢??

引用:
原帖由 lololo 於 12-1-2009 19:15 發表
今日買左隻Ergo Suregrip!
個人覺得手感比MIAD更舒服~

係咪上左WGZ買??
要唔要汁左先上到呢??

MIAD真GRIP都好好揸ga wor
pts ver真係無得比

引用:
原帖由 lololo 於 12-1-2009 19:46 發表

o係紅色狼買架..
個grip唔洗汁, 佢有粒膠叫"gapper"要cut薄小小
"gapper"要黎攝住trigger guard同個grip之間條gap..

O...我以為同PTS ver一樣tim..
之前都想買ERGO....因為搵唔到MIAD
不過好在想買個時又搵到師兄放
宜家玩慣真野....揸番PTS就覺得好粗

今日玩左幾槍.....跌左粒RUBBER碎片出黎
CHECK過發現原來係圖中GP身附送的上鏜桿緩衝膠
已經爛到得番中間條芯(重要入左去....搞到要拆晒骨,管先攞得番出黎)
宜家換左SPARE的上去.....
爛得咁勁.....睇黎應該係消耗品
唔知日後爛左有無得買番

[quote]原帖由 lololo 於 12-1-2009 23:06 發表
ching們~
想請問個Mag Catch 點裝,同拆先正確??
上次換完金身個Mag Catch就怪怪地..
有時

回復 179# 的帖子

p牌身..........宜家比你毒番轉頭

引用:
原帖由 桸藍 於 20-1-2009 23:35 發表
請問用咗prime個hop up咗,
用pdi的6.01 m4 管會大力好多嗎?
因為我想打1 -1.2j(around),用6.05 m4 363mm
還是用短一些,好m4 short 282mm 會比較好?
thx~
原裝7"管用topgas都底中
用6.01應該都幾難做到1.2j

今日打打下出現毛病了.......兩彈/碎彈
chamber, bolt & upper receiver都入左d碎片
清理時發現pgz的hop皮穿左個大窿(大約2-3mm直徑)
搞到出彈唔順, 引發兩彈/碎彈
hop皮已換左一次.....又死了
睇黎都係用prime好d

引用:
原帖由 lololo 於 14-2-2009 15:35 發表
岩岩得閒冇野做..計一計支WA total 用左幾錢.....

自己都比個總數嚇到"嘩"左一聲

P.S 仲未計D多左出黎既buttstock..bolt..RIS ...
我唔敢計.....

引用:
原帖由 lololo 於 14-2-2009 23:26 發表
Ching 你地D鋼parts 生鏽未???  
好在重未......不過E幾日好濕
加上明天打户外.....多數都會生鏽
之前打過機場.....一日對SIGHT縲絲就鏽晒

發新話題