發新話題

[WA] W@ M4A1 OPTION PARTS 白老鼠報到區

仲有一樣無聊野... 用白飛機的人成日一拉個bolt出來就好核突... 油色又太厚...噴色又要D技術, 最簡單同low tech令佢變黑的方法就係用marker油黑佢...  而且看似飛機頭同入面沒有磨擦, 睇怕D油都留到好耐

附件

6-4-2009 16:22

一post相就成村人唔見野...

唔該大家幫幫眼睇下你有D咩野係我冇ge...

唔知原理係點, 希望唔係用Time Delay... 咪好似AEG咁打快D個singo會出幾飛... 用氣落差更大... 因為第一下係3發, But 2,3下就係4發. 聽聞RA會改良...

引用:
原帖由 SHESHECHOCHO 於 9-4-2009 22:06 發表
一定係行機械,不會行電子!
你會錯意了

引用:
原帖由 hermanht 於 9-4-2009 21:24 發表
唔知原理係點, 希望唔係用Time Delay... 咪好似AEG咁打快D個singo會出幾飛... 用氣落差更大... 因為第一下係3發, But 2,3下就係4發. 聽聞RA會改良...
都係講清楚D, 大家睇條片, 第一Round, 3發, 第2,3round都係4發. 但Hammer只有兩set牙 (3隻, 3隻). That's mean 頭一round同尾果round係用埋同一set牙, But就有兩個結果出左來, that's mean 有可能打134A會出1~2發, Top gas會係3~4. 紅氣可能會係5~6...
That's mean佢係用機械方式廷遲cut氣?? 就好似AEG的singo係用機械方式廷遲cut電, so在AEG, 支槍行得快, 廷遲時間不變, singo就會變左幾飛幾飛咁出. 在GBB RA Hammr來說. 同一set 牙都可以有3,4發, 我估都係呢個原因, 並唔係樓上所講or get錯左係用電子. AEG Marui system Singo都唔係用電子的. 電都會有呢種情況, 氣可能更加嚴種... 就好似用積木係浮沙上面起屋...

又或者咁講. AEG電制比頂齒同單發勾果set野卡起, 但支槍行得快, 冇左電都可以轉多圈. RA Hammer都可能係咁... 但分別係卡唔切...

(我估ga ja)

引用:
原帖由 combatfung 於 11-4-2009 18:23 發表

where to get the Oring fit for the NPAS ???? i use the GP white nozzle!
我一早都叫左你去新填地街啦

引用:
原帖由 combatfung 於 11-4-2009 18:32 發表

i had been bought 4 pice oring , try and only have 2 face can power , may be try to find more oring at reclamation street la! i think is not fit , may be to tight la!
唔fit咪買個fit ga囉
仲有你穿唔到罐邊, 係點解我都有講.
方法又有, 出什麼問題都解左你知, 槍係你ge, 你自己搞掂佢.

我唔係咁鐘意識中文的人打英文

引用:
原帖由 lololo 於 11-4-2009 23:44 發表

冇錯....唉,LCT..RA一體個隻又冇貨,,,痴返佢用住先....
原裝果隻呢?

引用:
原帖由 ayaka 於 12-4-2009 01:08 發表

無ar...我重用緊原裝個隻
me too, 見果粒鐵仔一有小小pay口, 就磨左佢... 假以時日佢斜左, 就磨平佢~

回復 447# 的帖子

我要好好愛惜WA果隻...

引用:
原帖由 lololo 於 12-4-2009 18:39 發表
我真係好想爆粗,
早兩日先整完,隻西手匣今日又溜氣....

當我買到副廠匣時,我一定拎個10磅hammer扑Q爆隻西手匣發sit下
彈匣漏氣? 用魚缸膠啦!

拆O-ring, 包膠, 上Oring再包膠. 之後塞!!!!!!!!!!

等24小時, 之後差氣... 又漏!!!!!!!!!!

等佢漏一陣, 再差氣!!!

整得咁辛苦, 點都打幾野先!!!!!

之後你會發現... 集夾唔漏了~ 係點差都唔漏果隻!~

P.S. O-ring我用WA原裝的, 用左魚缸膠之後就不要用水喉膠布, 兩星期了~ 都冇再漏氣啊~ 記住得乾果時耍打開個嘩佬.

引用:
原帖由 lololo 於 12-4-2009 21:03 發表
回復 451# 的帖子
有留返D氣架..之前都好地地..

回復 452# 的帖子
魚缸膠??唔同玻璃膠o架??
好似是一樣

白色果隻, 整果時記住有多冇小

引用:
原帖由 lololo 於 12-4-2009 21:26 發表

明白!!甘請問洗唔洗等D膠乾先砌返埋佢?
唔洗, 砌埋佢等佢乾is ok, 記全個嘩佬要keep住打開. and試槍之前, 打開個嘩佬入少少氣, 等D topgas 推曬D "膠氣"出來. 記住初初可能會好似漏氣咁, 有聲果隻, 但入下氣, 打下, 入下氣咁, 好快佢就會唔漏. 之後就好可靠.

引用:
原帖由 lololo 於 12-4-2009 22:20 發表

即係要鏱低隻嘩佬??
話事話我隻嘩佬唔知點解升得好慢..落完油都係甘....
Yup.

我都係, 所以我放棄落油, 反正用到就得.

引用:
原帖由 ayaka 於 13-4-2009 11:09 發表

唉....我隻匣都搞唔掂
入條咀都漏.....拆左出黎
但係唔識整
E? 開post收漏氣閘, 分分鐘下星期有GBB玩~

你是入氣咀嗎? 是中心漏定係則邊漏?

發新話題