發新話題

[WA] W@ M4A1 OPTION PARTS 白老鼠報到區

回覆 689# 的帖子

There are only GHK, Bomber and AGM (China) mags availible at KWS.
AGM is twice the weight of WA's mag.......I won't consider it no matter how good is it.
I haven't tried GHK.....but it's dimension is not competable with GP/prime body unless you file off some of it's coating.
Bomber....it's basically the same as WA's mags. From my personal experience, it's not as powerful as WA's mags.

引用:
原帖由 lhlui 於 26-6-2009 21:57 發表

Prime 有說過會出 Mag, 真的嗎?
Sorry.....should be Pro-win.

各位大大,小弟也有個Prime mur metal body,但GP個fire pin 件放不入prime metal body 內,

加工後可放入,但是不能發射,hammer 好似沒有力,而且個bolt carrier運行不暢順。不明白?

其實G&P WA M4 Aluminum Buffer ( HHR )同G&P WA M4 Aluminum Buffer ( Hard Recoil )呢兩隻BUFFER邊隻好用??

THX~
太陽神

引用:
原帖由 Castlevania 於 26-6-2009 23:57 發表
其實G&P WA M4 Aluminum Buffer ( HHR )同G&P WA M4 Aluminum Buffer ( Hard Recoil )呢兩隻BUFFER邊隻好用??

THX~
無咩大分別呢

講開 mag.
PGC 又無咗暘loo.......
Ken's Custom Magpul M4  

豬崎夾唔錯ga, mod過之後...

引用:
原帖由 hermanht 於 27-6-2009 11:13 發表
豬崎夾唔錯ga, mod過之後...
豬崎試過了, 除了上不到彈 , 入不到匣 , 及氣化不良之外 , 也沒有其它大問題了.

引用:
原帖由 lhlui 於 27-6-2009 12:47 發表

豬崎試過了, 除了上不到彈 , 入不到匣 , 及氣化不良之外 , 也沒有其它大問題了.
我幾乎肯定係你支槍有事, 因為我有4隻, 4隻都冇你講ge問題, 而且我係mod支槍, 唔係mod隻夾. (我day one買左番來都話要搞, 唔肯搞又要用到, 同自己鬥氣的話, 我幫唔到你.)

我用豬標身(執過), hop up座, HR尾頂, T骨. 無印飛機bolt set, RA NPAS. 下身果抽野係WA. hammer彈弓屈過, 板機彈弓我都屈過.

我E+同一支槍4隻夾幸福快樂地生活

引用:
原帖由 hermanht 於 27-6-2009 13:22 發表

我幾乎肯定係你支槍有事, 因為我有4隻, 4隻都冇你講ge問題, 而且我係mod支槍, 唔係mod隻夾. (我day one買左番來都話要搞, 唔肯搞又要用到, 同自己鬥氣的話, 我幫唔到你.)

我用豬標身(執過), hop up座, HR尾頂 ...
真的嗎, 可能我黑仔la.
我用原裝 w@ 及 boxber 的匣都沒有問題, 也不用甚麼mod槍, mod匣, 也可打得出.
還有的是, 師兄你支槍 mod 了這甚麼多東西, 能用回其他廠及原廠的匣嗎?

引用:
原帖由 lhlui 於 27-6-2009 14:17 發表

真的嗎, 可能我黑仔la.
我用原裝 w@ 及 boxber 的匣都沒有問題, 也不用甚麼mod槍, mod匣, 也可打得出.
還有的是, 師兄你支槍 mod 了這甚麼多東西, 能用回其他廠及原廠的匣嗎?
能啊, 不過原廠的我只得一隻漏氣的WA匣. WA一定沒問題, Boxber我都係無福消受, 買唔到, 都唔會去買

你的Boxber冇事嗎?

引用:
原帖由 hermanht 於 27-6-2009 15:52 發表

能啊, 不過原廠的我只得一隻漏氣的WA匣. WA一定沒問題, Boxber我都係無福消受, 買唔到, 都唔會去買

你的Boxber冇事嗎?
BoXber 的確沒有 w@ 原裝的好, 不過那隻東西不是我的, 是人家的, 試完後已經還了, 現在有沒有事我就不知了.

真槍上DD骨都有GAP
太陽神

咩都冇裝上去,就緊樣試下位,都有GAP
太陽神

回覆 704# 的帖子

This gap is relatively small compared with mine. What barrel and barrel extension are you using?

發新話題