發新話題

[WA] W@ M4A1 OPTION PARTS 白老鼠報到區

引用:
原帖由 jabberwock624 於 3-7-2009 20:16 發表

一D基本禮貌都冇!
唔怪得之D師兄當睇佢唔到!
冇錯,真係睇佢唔到.
太陽神

引用:
原帖由 hermanht 於 3-7-2009 08:06 發表

仲諗住...
不過佢爆左之後都重用得ge
我都未諗住換

引用:
原帖由 ayaka 於 3-7-2009 21:22 發表

不過佢爆左之後都重用得ge
我都未諗住換
不過又要換pin

所以我輕輕磨短左兩個軸, 得果個o型的彈弓仔放到入去, E+用啤令hammer都唔洗轉pin~

引用:
原帖由 Louis@銃之達人 於 4-7-2009 01:15 發表

sor...係我錯! 請問師兄邊道仲有WA支Delta M4 CQB-R賣??
我地又唔係開槍鋪ge

槍街有幾多間呀~

引用:
原帖由 Louis@銃之達人 於 4-7-2009 01:15 發表

sor...係我錯! 請問師兄邊道仲有WA支Delta M4 CQB-R賣??
涉谷店咪有齊款low

咁多位師兄求命呀.....

我買左枝GP WOC 2,用左PDI 6.01of wa管,同RA NPAS,其他都係原裝,打單發時,時遠時近,同向上西得好勁,呢個我都覺得問題不是好大,起馬叫射到出去...最大單係打連發,一開連發就直頭冇射程,1米下墜,一係射到龍虎x舞 ,之後J彈...飛機玩完....之後無彈射得出..... ....其實枝嘢係唔係打唔到連發.....如果係的話.... 我重一次過買左6隻彈匣 有無人可以救救我

回覆 772# 的帖子

Where were you able to get 6 mags at one go? Are they original mags?

There are 2 possible causes to your problem. Either the hop up installation is not done properly causing an inconsistant hop up or your NPAS is not giving a consistant flow of gas. Try checking your hop up or your NPAS again. Make sure they're installed properly. Especially your NPAS - make sure that you didn't 'force' it into the white nozzle while installing and the movement within the bolt carrier is smooth enough.

引用:
原帖由 FYFY1 於 4-7-2009 05:44 發表
我買左枝GP WOC 2,用左PDI 6.01of wa管,同RA NPAS,其他都係原裝,打單發時,時遠時近,同向上西得好勁,呢個我都覺得問題不是好大,起馬叫射到出去...最大單係打連發,一開連發就直頭冇射程,1米下墜,一係射到龍虎x舞;nowor ...
時遠時近同小便彈通常就唔關匣事ge, 一樣一樣來, 上西, 係gbb通有的問題, 因為d "設計師"太驚你個bolt打左粒彈出來, 所以正常就算閂左個hop up, 個hop up都好大(而且仲好實). 當然GnP原裝果個係可以改到比AEG用, 上西問題仲解決ing(試槍麻煩), so我建議你買過個hop up 座.

時遠時近同小便彈呢, 我要知你個飛標有冇用彈弓固定佢? 定係又佢係個bolt入面free float? 如果是FF, 咁就係GnP ge錯同佢地ge唔專業搞到你支槍咁. 你可以直接加條彈弓(唔建議) or 買條NPAS塞入去, 順手可以教埋火力. 如果唔係, 你要比多D資料我先幫到你. only話你咳, 都可以係好多病.

以上所有野都要搜post找番D詳細野來睇. 唔係ge話, 好易跌錢~

引用:
原帖由 hermanht 於 2-7-2009 00:01 發表

鋼管唔抵玩, 得個重字, 整弱曬個bolt back...

M16有冇16"啊? 買條鋁的加80找人車
恕小弟不才...乜槍管重量同blow back力度係有關係架?

引用:
原帖由 patling 於 4-7-2009 10:30 發表

恕小弟不才...乜槍管重量同blow back力度係有關係架?
或者咁講, 應該係後座力. 你unmount曬成支槍ge野打一匣. 再試下有位就mount,mount完打一匣就知了.

就好似50磅打一磅 ge野就可以飛好遠. 但如果50磅打40磅 ge野就唔係好"去"咁

引用:

一來冇貨,就算有買 GNP 或 @GM 都好過買WA支Delta M4 CQB-R 啦!
另一把 WA M4 仍硏發中... ...

引用:
原帖由 d.s 於 4-7-2009 02:05 發表

涉谷店咪有齊款low
Delta 款既 M4 CQB-R 唔多覺佢 SHOW 出 0黎 !
反而D Custom 款既 M4 CQB-R 都幾多 0下 !
另一把 WA M4 仍硏發中... ...

引用:
原帖由 FYFY1 於 4-7-2009 05:44 發表
我買左枝GP WOC 2,用左PDI 6.01of wa管,同RA NPAS,其他都係原裝,打單發時,時遠時近,同向上西得好勁,呢個我都覺得問題不是好大,起馬叫射到出去...最大單係打連發,一開連發就直頭冇射程,1米下墜,一係射到龍虎x舞;nowor ...
師兄其實你已經買對了兩件核心改件,NPAS管出氣量,PDI6.01管有grouping,第3樣加硬條hammer彈弓小小(For夏天開頭一槍能開到氣,向上西原因係原裝用6.08管,個氣壓分散咗發射時BB經過hop-up膠後,係管內轉上嘅力無咁集中,所以grouping無咁好!換咗6.01管後就好此踢足球落西咁!所以原裝hop-up膠配6.08管應該無咁向上西!所以我用最平嘅方法就係用3蚊買把cutter嚟cut少啲個hop-up!不過要小心手,見圖
http://funvp.com/gunner?op=Photo ... photoCategoryId=194
http://funvp.com/gunner?op=Photo ... photoCategoryId=194

另外個NPAS係因為出氣小,所以打連發第三四粒唔夠氣,而單發向上西關hop-up膠事,因為枝枝嘅setting唔一樣,你試下前面出氣4份向後blowback以6份,或試3/7以例!因為我個幾支hammer彈弓硬度唔同都會有影響,唔好諗往出彈比多啲氣會勁D,咁會唔夠氣blowback同無grouping,原理就好此非洲土人放飛箭咁!

我支m4set好後係大棠無良個場試槍區試過,用KSC0.25珠,連發D彈直去最後最高哥個細鐵盒,即係呎半x1呎grouping,力就底中凹,有幾遠去開無良個場玩睇下,我睇應該有40米!

希望以上資料可以幫到你,有空大家研究下!

發新話題