發新話題

[WA] W@ M4A1 OPTION PARTS 白老鼠報到區

其實而家WA M4 啲parts出齊咪呢?? 可唔可以自己執parts砌呢??

在這裡,特別多謝2位出錢出力既兄弟....
偉大既"人民子弟兵"阿JAM,
同埋"情場浪子"BALL BALL!
如果唔係同時一齊整三把W@
每把W@都風格都唔同.
雖然大多都係用相同品牌既零件.
但所遇到既問題有D唔同.
唔係有2位兄弟完全交比我自由發揮及精神上支持既話....
我都諗過放棄...
最後終於都將所遇到既問題一一解決!

引用:
原帖由 jabberwock624 於 29-12-2008 21:11 發表

DD既奧米加系列~
thanks Ching!!

COpy野得唔得?

引用:
原帖由 hihi307 於 29-12-2008 21:53 發表
其實而家WA M4 啲parts出齊咪呢?? 可唔可以自己執parts砌呢??
未出齊,但出0左接近8~9成parts!

引用:
原帖由 lololo 於 29-12-2008 22:00 發表

thanks Ching!!

COpy野得唔得?
相同 ,但Delta Ring要"汁一汁"D位! ( 好似太陽果件PARTS呢. )

引用:
原帖由 jabberwock624 於 29-12-2008 22:10 發表

相同 ,但Delta Ring要"汁一汁"D位! ( 好似太陽果件PARTS呢. )
可以大概話我知點汁嗎??需要咩架生呢
需唔需要拆隻delta ring 出泥搞??

10萬個唔該ching!!

引用:
原帖由 lololo 於 29-12-2008 22:14 發表

可以大概話我知點汁嗎??需要咩架生呢
需唔需要拆隻delta ring 出泥搞??

10萬個唔該ching!!
需要拆隻delta ring 出泥搞
用銼銼走大約1.5MM左右( 太陽環最外部既圓周 )
然後再試試組裝..
若唔得再次銼多次!
*組裝時無須組裝整個delta ring SET

引用:
原帖由 jabberwock624 於 29-12-2008 22:24 發表

需要拆隻delta ring 出泥搞
用銼銼走大約1.5MM左右( 太陽環最外部既圓周 )
然後再試試組裝..
若唔得再次銼多次!
*組裝時無須組裝整個delta ring SET
Thx ching!!你真係好人

即係要買埋拆delta ring 個支野??
-.-其實我連delta ring 點拆都唔識....

仲有請問copy 果隻volta 摺sigh可以裝嗎..

sorry ching...我甘麻煩..甘多野問

引用:
原帖由 lololo 於 29-12-2008 22:30 發表

Thx ching!!你真係好人

即係要買埋拆delta ring 個支野??
-.-其實我連delta ring 點拆都唔識....

仲有請問copy 果隻volta 摺sigh可以裝嗎..

sorry ching...我甘麻煩..甘多野問
我諗師兄要先拆埋支外管度一度摺sigh個位0岩唔0岩位 ( 0個兩個洞口位 )先好入貨.

ching..仲有1個問題...個barrel nut wrench要買咩牌子?

引用:
原帖由 lololo 於 29-12-2008 23:20 發表
ching..仲有1個問題...個barrel nut wrench要買咩牌子?
原裝W@0個個便可!

引用:
原帖由 jabberwock624 於 29-12-2008 23:26 發表

原裝W@0個個便可!
sorry ching..我指拆delta ring 果支架生..係咪個個牌子既delta ring都拆到??

可以用*牌
一物兩用 ( 易可拆尾通用 )
但留意果三條凸出0黎既柱是否平衡 ! ( 我見過奇中有兩條柱係斜向上! )

咦??要拆delta ring 出泥咪即係要拆個front sight??
個front sight係咪拍左下面果2條pin 就連gas tube拉出泥??

sorry..整鎗我真係一無所知 -.-

引用:
原帖由 lololo 於 29-12-2008 23:57 發表
咦??要拆delta ring 出泥咪即係要拆個front sight??
個front sight係咪拍左下面果2條pin 就連gas tube拉出泥??

sorry..整鎗我真係一無所知 -.-
同我一樣,識玩唔識整,為有比人(錢)整

發新話題