發新話題

[WA] W@ M4A1 OPTION PARTS 白老鼠報到區

我都想問下d.s兄
我裝左ra hammer之後就出現blowback拉唔晒hammer問題
搞到一定要拉一次cocking handle先可以打第2槍
係我個blowback唔夠力(天氣凍?) 定係個hammer要汁先ok呢??
Thanks!!

引用:
原帖由 ayaka 於 3-1-2009 20:00 發表
我都想問下d.s兄
我裝左ra hammer之後就出現blowback拉唔晒hammer問題
搞到一定要拉一次cocking handle先可以打第2槍
係我個blowback唔夠力(天氣凍?) 定係個hammer要汁先ok呢??
Thanks!!
我想請問ayaka兄:
你用緊什麼品牌金身,HOP-UP及bolt?
謝!

引用:
原帖由 lololo 於 3-1-2009 19:35 發表

我都想請教d.s 兄,隻hammer 用ra 定gp 好。
邊隻會易裝d呢?
Thanks
我覺得. Hammer呢家野, 除非你洩得好勁. 如果唔係, 跟本唔洗換. 加上RA hammer都話有兩個啤令, GP果隻就真係唔知換來做乜野啦...

引用:
原帖由 jabberwock624 於 3-1-2009 20:49 發表

我想請問ayaka兄:
你用緊什麼品牌金身,HOP-UP及bolt?
謝!
我用gp身, ra bolt, ra飛機, pgc hopup

引用:
原帖由 ayaka 於 3-1-2009 21:21 發表

我用gp身, ra bolt, ra飛機, pgc hopup
唔該師兄
我都係用gp身, 原裝bolt ,原裝飛機,原裝hopup ,ra既鎚但暫未有問題出現.( 都算係連打50發(唔係一口氣打))

引用:
原帖由 hermanht 於 3-1-2009 21:14 發表

我覺得. Hammer呢家野, 除非你洩得好勁. 如果唔係, 跟本唔洗換. 加上RA hammer都話有兩個啤令, GP果隻就真係唔知換來做乜野啦...
重共係有5個啤令

引用:
原帖由 jabberwock624 於 3-1-2009 21:42 發表

重共係有5個啤令
唔係頂一個, 底一個咩

定係你指5粒一組, 一並兩組...

引用:
原帖由 hermanht 於 3-1-2009 21:14 發表

有道理~~甘都係留返D錢換hop up同金身好過

引用:
原帖由 hermanht 於 3-1-2009 22:09 發表

唔係頂一個, 底一個咩

定係你指5粒一組, 一並兩組...
鎚頂一個,底兩個,左右杯內各一個

師兄,想問鋼外管買guarder好定g&p好?
好似一個係正牙,一個係逆牙,重有係咪兩個都裝到真品魚骨的?
thx~

引用:
原帖由 jabberwock624 於 3-1-2009 22:14 發表

鎚頂一個,底兩個,左右杯內各一個

不過裝左之後一拆開個身就見到有個圈圈係槌頂...
引用:
原帖由 lololo 於 3-1-2009 22:11 發表

有道理~~甘都係留返D錢換hop up同金身好過
金身一定要換啦, 換左兩個世界! 換左HR尾頂雖然唔係H左好多, 但係都有小小效果, 加上百一蚊又唔係貴, 順手換埋佢啦~

引用:
原帖由 桸藍 於 3-1-2009 23:08 發表
師兄,想問鋼外管買guarder好定g&p好?
好似一個係正牙,一個係逆牙,重有係咪兩個都裝到真品魚骨的?
thx~
鋼外管對裝真品魚骨影響唔大!甚至唔關佢事.
正牙,逆牙是乎你用開或心水既火母0黎定.
最後當然一分錢,一分貨.
最緊要自己鍾意.

引用:
原帖由 hermanht 於 3-1-2009 23:40 發表

我明白( 唔像真 )
但我仍選擇裝佢 ( 用後感覺良好. 爽 ,都有D担心損耗問題! )

引用:
原帖由 hermanht 於 3-1-2009 23:40 發表

金身一定要換啦, 換左兩個世界! 換左HR尾頂雖然唔係H左好多, 但係都有小小效果, 加上百一蚊又唔係貴, 順手換埋佢啦~
但聽ching們d評唔gp金身好似抽獎甘, 有人話fit,亦有人sip介子sip到嬲..
仲有個大問題就係....我怕自已換唔掂...我渣到連個delta ring都拆唔出

引用:
原帖由 lololo 於 4-1-2009 00:12 發表

但聽ching們d評唔gp金身好似抽獎甘, 有人話fit,亦有人sip介子sip到嬲..
仲有個大問題就係....我怕自已換唔掂...我渣到連個delta ring都拆唔出
如果有ching肯出個WA M4 全體大裝拆教學就好了
~~

發新話題