發新話題

[WA] W@ M4A1 OPTION PARTS 白老鼠報到區

引用:
原帖由 hermanht 於 3-1-2009 21:14 發表

我覺得. Hammer呢家野, 除非你洩得好勁. 如果唔係, 跟本唔洗換. 加上RA hammer都話有兩個啤令, GP果隻就真係唔知換來做乜野啦...
重共係有5個啤令

引用:
原帖由 hermanht 於 3-1-2009 22:09 發表

唔係頂一個, 底一個咩

定係你指5粒一組, 一並兩組...
鎚頂一個,底兩個,左右杯內各一個

引用:
原帖由 桸藍 於 3-1-2009 23:08 發表
師兄,想問鋼外管買guarder好定g&p好?
好似一個係正牙,一個係逆牙,重有係咪兩個都裝到真品魚骨的?
thx~
鋼外管對裝真品魚骨影響唔大!甚至唔關佢事.
正牙,逆牙是乎你用開或心水既火母0黎定.
最後當然一分錢,一分貨.
最緊要自己鍾意.

引用:
原帖由 hermanht 於 3-1-2009 23:40 發表

不過裝左之後一拆開個身就見到有個圈圈係槌頂...
我明白( 唔像真 )
但我仍選擇裝佢 ( 用後感覺良好. 爽 ,都有D担心損耗問題! )

引用:
原帖由 lololo 於 4-1-2009 00:12 發表

但聽ching們d評唔gp金身好似抽獎甘, 有人話fit,亦有人sip介子sip到嬲..
仲有個大問題就係....我怕自已換唔掂...我渣到連個delta ring都拆唔出
要用適當既工具就拆到( 好似是巴拿 )

引用:
原帖由 rrrrrrrickylau 於 4-1-2009 01:16 發表
小弟支wa internal 只係換左 prime hop-up, first hop-up rubber, 一條普通 vfc 416 dx 跟槍送的 短barrel, gp hammer set 同條 所謂 120% hammer spring.  呢幾日14,5 度試, 用 topgas 頭4, 5槍都有底邊.
請問同d.s兄那種相同?(指 prime hop-up 座 )

引用:
原帖由 rrrrrrrickylau 於 4-1-2009 01:16 發表
小弟支wa internal 只係換左 prime hop-up, first hop-up rubber, 一條普通 vfc 416 dx 跟槍送的 短barrel, gp hammer set 同條 所謂 120% hammer spring.  呢幾日14,5 度試, 用 topgas 頭4, 5槍都有底邊.
請問rrrrrrrickylau兄用邊隻色既hop-up rubber?
謝!

引用:
原帖由 hermanht 於 4-1-2009 00:54 發表

好似我成屋都係逆牙咁, 突然多支正牙槍. 真係好唔方便... 好話唔好聽, 想用個大陸火冒都唔得...

點爽法啊? 係個bolt back強左, ROF高左 or what?

btw, 損耗呢家野, 拉上補下姐. 你換左個RA槌 ...
同感!

引用:
原帖由 lololo 於 4-1-2009 01:53 發表

我買左個用黎拆菊花圈既tool..但扭到手痛都扭唔郁 , 最慘係扭果時唔知點固定個上身..
將把槍平放枱邊比較容易借力 ( 我用麻雀枱 )

引用:
原帖由 lololo 於 4-1-2009 14:02 發表
HAHA~~~我隻匣都溜氣了~~
可用GP個O-RING SET + 水喉膠布 整番隻匣

引用:
原帖由 lololo 於 4-1-2009 14:13 發表

ching 甘內barrel前面粒o-ring 鎗街有冇??
試試去上海街搵D專賣o-ring既舖頭 !
鎗街唔覺有得賣!

引用:
原帖由 lololo 於 4-1-2009 16:34 發表
請問換gp金身洗唔洗換delta ring??
同埋gp金身係咪有分debug version??
冇debug version,但早期既gp金身冇跟埋#89零件!
依加賣個d有跟埋#89零件( 已改良,用後感覺冇之前0甘鬆! 但左右仍有虛位!( 要用力D先旭到 )D 師兄0米以為有新VER.0羅! )
你可以向賣金身既舖頭攞番已改良既#89零件! (記得出示發票)

引用:
原帖由 桸藍 於 4-1-2009 17:58 發表
呢個bolt唔知得唔得呢?
期待你用後報告!

引用:
原帖由 lololo 於 4-1-2009 18:08 發表

Thanks ching  , 噤呢水gp身需要sip介子嗎?
都需要攝介子!

引用:
原帖由 lololo 於 4-1-2009 18:17 發表

Oic! 需要咩size同幾多介子呢?
一般五金鋪有冇???
RC舖0.1MM, 0.2MM 及 0.3MM  內圈8MM直徑既介子 ( KWS 有售 )

發新話題