發新話題

[WA] W@ M4A1 OPTION PARTS 白老鼠報到區

引用:
原帖由 桸藍 於 31-1-2009 01:57 發表
請問 First 6.03mm Steel EG Inner Barrel For Marui M4 PMC (185mm)
可以裝到prime hopup guide for aeg barrel
thx~
First 6.03mm外徑較KM及PDI粗,
要執至裝到落prime hopup Set度

引用:
原帖由 jabberwock624 於 31-1-2009 00:27 發表
入0左小小新0野玩!
?v=0
?v=0
NICE ITEM~!!
但上膛時會否有阻??

引用:
原帖由 ayaka 於 1-2-2009 02:40 發表
今日打打下出現毛病了.......兩彈/碎彈
chamber, bolt & upper receiver都入左d碎片
清理時發現pgz的hop皮穿左個大窿(大約2-3mm直徑)
搞到出彈唔順, 引發兩彈/碎彈
hop皮已換左一次.....又死了
睇黎都係用prime ...
主因係WA式Hop-UP下壓時冇緩衝,導致Hop皮與BB彈磨擦太大,
而Marui式Hop-UP下壓時有軟膠作緩衝,Hop皮耐用好多

咁我用KM 6.04mm TN Inner Barrel for Marui M4-PMC ( 185mm ) +First-Soft Hop Up Chamber Bucking是否可以直接用
到prime的hop up座?

YES~!!

其實inner barrel有冇分比邊枝槍用?還是所有inner barrel都係共用的?

有,主要係分長短及對各品牌之Hop-UP設計

用mp5 inner barrel可否裝到m4上?太短會唔會有壞影響?

太短會有壞影響,最完美係要出氣量與內管長度配合~

X4

引用:
原帖由 lololo 於 14-2-2009 23:26 發表
Ching 你地D鋼parts 生鏽未???

咁易生鏽??
要保養下啦~
咦?!UBR??
廉價版or正價版??

引用:
原帖由 lololo 於 14-2-2009 23:36 發表

其實唔裝圖釘有冇影響???
圖釘乃必需品~!!

引用:
原帖由 桸藍 於 15-2-2009 16:14 發表
請問點保養防生鏽?
only 鋼parts used WD40

引用:
原帖由 0050100 於 19-2-2009 21:55 發表
唔好問我禁多,我認黑仔係我.
圖釘呀圖釘,唔夠600飛就掏左我六十六個六亳六六六...
真係放血.
咁化學~?????!!!!

引用:
原帖由 lololo 於 25-2-2009 13:11 發表
嘩~~鋼都嫌軟??
台灣鈦煲
鈦係硬,但應該比鋼輕

引用:
原帖由 jabberwock624 於 29-3-2009 17:57 發表
G n P 又有新0野番!

玩鋼bolt人士必備之選!
原裝Bolt都斷到九彩啦~

引用:
原帖由 ayaka 於 31-3-2009 00:44 發表
今日買左RA的負壓套件組
可以調整力量la~~
#^)都算抵買

ps.官網話只適用於RA-TECH 飛機座及槍機座
佢之前話萬用,但而家只能適用於RA-TECH 飛機座及槍機座.........

引用:
原帖由 ayaka 於 31-3-2009 00:54 發表

佢吹ga ja
gp都用到....重有片tim
http://www.youtube.com/watch?v=T ... eature=channel_page
咁即係點呀??好混亂喎~~~

辛苦哂~~

引用:
原帖由 jabberwock624 於 3-4-2009 21:53 發表

請問師兄用那品牌既HOP-UP座?謝!
另想問問未用NPAS時有冇打底邊?
lololo係用Prime for Marui AEG內管HOP-UP座

我自己果枝未用NPAS時已有底邊力

發新話題