發新話題

[WA] W@ M4A1 OPTION PARTS 白老鼠報到區

引用:
原帖由 ayaka 於 3-4-2009 00:09 發表

anti-clockwise係細力, 有無扭錯ar??
ra條片入白飛機都好緊
我扭到最短, 應該就冇錯, 如果唔係底邊都有  

不過仲有少少gap, 我冇夾硬扭, maybe遲D再睇下

不過我同班fd都係打開兩面  不過今日得廿度

引用:
原帖由 combatfung 於 3-4-2009 01:06 發表
does the anti rotation rod  need to install , i saw bro's m4 had been intsall it , does it useful ??
youtube就自己裝, 我果個好似同我裝埋. 裝之前底邊, 用左之後兩面. 我當佢有效

P.S. 突然醒起, 可能係飛機位問題, 所以我仲有兩面. maybe用番RA飛機會有效D

引用:
原帖由 ayaka 於 3-4-2009 00:09 發表

anti-clockwise係細力, 有無扭錯ar??
ra條片入白飛機都好緊
有啊, 我扭錯, 最大兩面, 最細0面, 接近無損

P.S. 我知咩野事了, 原因係我飛機尾個大O-ring唔岩位, 換個細少少ge入去, 開最大都有底邊了

引用:
原帖由 lololo 於 3-4-2009 19:48 發表

Ching請問隻白飛機係咪最小執???條pin係咪唔岩位??
我果個條尾pin係唔岩位, 我用無印bolt果條白色飛機. 另外飛機尾的大o-ring用左RA個機尾之後放落個bolt道就唔順了. so我將WA原裝黑色飛機的o-ring換落去, 點之又ok. 仲有如果想飛機尾入得順少少, maybe 都要執一執, 裝機尾用力就可以, 千奇唔好用暴力. 要留心的大致就係咁啦~

仲有, pin位要執就執飛機, 千奇唔好搞個飛機尾, 免得將來換金屬飛機果時先來後悔

引用:
原帖由 lololo 於 3-4-2009 20:34 發表
Thanks Ching!!
For reference: NPAS配prime鋼bolt要換13.5 X 3或2.5 o-ring

我都係乜都唔郁住,等埋隻金屬飛機先再算.

P.S以家用隻老原飛機打爽底邊,即管睇下打幾多匣先爆
E+支槍咩野都唔搞了, 買左彈夾先算...

回復 362# 的帖子

unbelievable

引用:
原帖由 gabrielwong1991 於 4-4-2009 13:28 發表
i use metal....

btw...e排唔g咩事, 成日卡彈, 拉個bolt睇下完來個bb彈入唔到hopup到, 一喺就雙彈.... 點好???
講下你換左什麼parts

引用:
原帖由 ayaka 於 4-4-2009 14:15 發表

目測比較係一樣長
我個鋁機應該係早期出的....無得換咀
一分錢~ 一分貨

引用:
原帖由 0050100 於 4-4-2009 17:05 發表 [url=http://www.civiliangunner.com/cgf/redirect.php?goto=findpost&pid=407462&ptid=32240]
嘩佢老味5舊幾,快過叫雞玩兩味.禁就無左兩百幾 今日只係打左幾下飛機就吹爆左,火都呢曬.蓆西啦!
好順口...

好在我執完先裝姐~

其實佢跟本冇打算比你用係其他飛機上面(就算youtube條片做到咩機都岩用咁), 因為佢做大左少少, 佢原裝or你自己裝都係夾硬塞入去, 本身都受住一個唔細的壓力, 加埋gas真係"啪啦"囉. 再睇佢爆果個位同飛機尾對比, 飛機尾果個位本身已經做厚左, 佢再加多條O-ring比你, 唔係gas先有壓力ga... 都不特只, 仲要驚死條pin頂唔住, O-ring唔夠塞, 加堆死人花紋係果道... 要明白, 本身由內向外的壓力, 然後Gas再突然比力. 學過武的都知用呢個理念發力係唔小野, 但估唔到可以用係飛機上面

就算係尼龍都唔可以夾硬啊

都係果句啦... 飛機尾可執幼少少, 就算第日用鋁飛機都好ok, 因為有O-ring有pin, 只要唔好太過份, 就唔會有問題, 而手上D飛機又可打住先~ 用無印bolt果D機pet pet O-ring要換細少少.

P.S. 過多你一棟啦, 買市面上的parts千奇唔好信曬佢, 有唔少大牌子都去唔到我心目中"專業"的水平. 買番來睇清楚係咪真係岩用, 裝果時太夾硬or太鬆就實有問題, 裝好都檢查一次睇下如果真係run起套野果時會唔會有問題. 不過你跟飛機買就真係冇辦法, 當上一堂囉~

回復 390# 的帖子

邊個有買邊個冇買, 睇番post咪知囉~   自己吹水又係道話人~ 追post啦小朋友

回復 381# 的帖子

我係廢, 但係冇爆飛機and裝爆飛機~

我係#344已經講左我自己裝的心得 #347, #349 #351已經講左我裝左之後有咩問題 #353 仲講埋原來我衰左, 仲有解決方法 #355再講多次不要暴力同小心什麼

數字人你爆左飛機我好同情你, 但如果你唔想人覺得"有趣"就咪作曬詩咁, 順到乜差. 得覺得好得意係因為你用叫雞做比喻好貼切. 唔想人笑就咪寫D人地睇完會覺得好笑ge野~ 得你有分享我冇分享?

hirohiro小朋友,  你都係睇番D post先講啦, 睇番#376, 未買果個係你, 跟住post又唔睇仲含沙射影地指唔知邊個未買~ 呢D就係吹水ge辦事處代表了嗎? 唉...小朋友GBB化

P.S. 仲有好有料果位, 圖釘都係唔好同鋁啦~ 要用就用靚一點的橡膠啦(有D橡膠見油死的啊)~ 咪一陣出左事又比人過一棟

引用:
原帖由 hirohiro 於 5-4-2009 12:23 發表

我又睇過你之前D post!!我估你淨係買個內膽!個ra塑膠飛機斷估你都冇係手!501師兄好心影埋相出嚟!應該只係話個ra fullset唔使買!!用金錢行動證明ra塑膠飛機係垃圾!!咁你都又冇係手又冇試過的專業性的評論!!咁 ...
吓? 咩你冇睇#381 PS 最後果句咩? 要專業? 專業ge野唔係免費ga wow, 我冇full set係手, 所以你有見我講full set咩? 咪就係381 last果句囉~ 我一直都係講NPAS同白色飛機+建議點裝同經驗分享wow. 我唔係出parts的, 但我知道正常使用都有問題的就一定係唔專業, 你有睇過D post就應該知我指什麼. 同樣我都冇講full set D什麼啊, 我幾時or 什麼令你覺得我買左full set?

你呢個"我又睇過"係有讀寫障礙嗎? 如果因為咁睇錯post小錯人就算啦, 我自己都係咁, 所以我自己出親D post都睇幾次, so個個post都有編輯...

引用:
原帖由 hirohiro 於 5-4-2009 23:03 發表

咪就係話你又無個件parts!!又冇試過!!又要好似大師傅咁吋人囉!乜原來你自己唔知鮁睇見你D POST我真係有D閱讀障礙!!開始唔知你講乜啦!!
唔好意思!!呢到係講WA Parts白老鼠試用!!不想係到同你對罵!!如果有緣同你戰 ...
你當我條NPAS死ga? 我一直都係話條NPAS, 就算係Full set, 你抽條NPAS出來塞條正常野入去, 一樣唔會兩野爆. 你都係諗下自己有咩野問題啦~ 定係你唔知NPAS新出ga? 又或者你搞錯左呢道係NPAS FULL SET白老鼠區啊? 知唔知Full set係指NPAS+黑飛機, NPAS係指飛機尾啊? 講開又講你好似兩樣都冇就學人嘈?

知道自己搞錯之後又戰場見真章呀? 好典型wow你~

講左咁多野, 都仲有人唔知我up乜, 真係難為咁多位師兄啦.

為左你地著想, 打算用NPAS裝非RA鋁飛機的一定要睇曬佢, 買左Full set的最好都跟住執. 用左鋁飛機的恭喜你.

不如咁講啦, 依我睇, FULL SET 個飛機易爆呢, 未必關用料事. 好有可能係NPAS塞到個膠頂唔住, 再落Gas果下就bye bye了. 有師兄試左NPAS勁fit鋁飛機, 但係有師兄裝果時就已經爆左, so 基於製作的方法, RA的鋁飛機同RA的膠飛機好有可能唔同數. 而RA都不會為左個膠飛機自己由0開始造一個模出來, 最平的方法就是拿WA的 copy 出來. 咁睇法RA膠飛機個數同WA, 無印/ GnP係一樣的.

唔通之前裝爆飛機果D飛機又係用料問題啦wow? 但係咁唔代表我支持RA, 因為佢自己出比自己D NPAS用的飛機都搞成咁. 而NPAS only fit for 鋁飛機, that's mean NPAS同其他飛機根本唔岩裝(我唔理Youtube條片有幾fit, 總之出到來就唔岩用), 呢個錯誤, 我稱之為唔專業. 因為佢Full Set包埋果個飛機都係咁死.

但係要裝都唔係裝唔到, 大至都係拿曬D O-ring出來, 之後微微磨幼主體, 有NPAS係手的就知我做左什麼, 係唔用O-ring的情況下, 不用太大力入到就叫做ok, 之後就裝番個O-ring佢.

仲有我講下呢舊野點裝, 首先甩左彈弓底pin(圖左是底), 再拿果舊野底部的o-ring出來, 等佢放平果時有多少少位, 因為如果唔夠位, 個彈弓尾入唔到去, 條pin裝到都冇用. 拿左o-ring都未必夠長, 請微微係彈弓尾果道拉長少少, under 1mm, 咁個彈弓口對到pin位, 一插就可以了. 但點解唔入左頭先入底呢? 因為我覺得條底pin易拆太多了, 當然你都可以先拆頂pin, 入底再做埋個頂. 用家選擇.

仲有我之前講pin位唔岩, 其實可以裝飛機上的pin孔鑽大, pin一定要用番RA的, 可放心, 因為pin孔大左, 個位岩岩夠入, 咁個NPAS就唔會走左出來, 同樣個NPAS都唔會走到入飛機道. 之後用無印Bolt的要留意, NPAS的大o- ring要用番WA飛機果個, 如果用番無印O-ring, 咁佢就會同個無印bolt塞實左, 會令火力嚴重↓ 我稱之為不正常運作. 用番WA的, 就會順番(姐係WA的比無印細). 搞掂之後就放心打, 爆唔爆飛機係呢件事上係取決於NPAS同飛機係唔係太過實. 當然換鋁飛機好似係最方便的方法, 但係最貴都係佢.

引用:
原帖由 lololo 於 6-4-2009 10:45 發表

OIC..甘唔加呢隻oring會有影響嗎?
佢加得個0-ring你最好都係用番會好D   後果不明... 咁你E+打出來咪"kong""kong"聲?
引用:
原帖由 combatfung 於 6-4-2009 02:11 發表
where i can get the WA O ring , and the RA O ring , is fit or not , my GP O ring is too tight when use in the RA NPAS !
唔一定要WA o-ring, 只係要幼少少的, 因為我手上有, 一試就知道ok, 所以我說WA o-ring, 但看似AEG沒有類似o-ring(拍頭之類的都唔岩洗) 所以你可能要出新田地街果一頭找了, 最好拿埋set飛機同bolt出去試, 記住要講佢知你會用油同會受壓, 耐冷.

發新話題