發新話題

[WA] W@ M4A1 OPTION PARTS 白老鼠報到區

引用:
原帖由 ayaka 於 13-4-2009 11:51 發表

唔識分呢.....
then 試下扭佢出來, 落水喉膠布之後上番佢, 都係漏的話我諗你要換氣咀

引用:
原帖由 ayaka 於 14-4-2009 16:01 發表

RA d野永遠都有改良版....永遠都要之後再買多d野
不過e個好方便
冇所謂啦, 咁平. (對成支槍來講...)

引用:
原帖由 lololo 於 22-4-2009 22:32 發表
我估...扭粒羅絲,令條pin後半部轉動, 斜口位令條pin 前後有高低差黎頂實???
((sorry..我都唔係好知自己噏乜 ))
lol 姐係"咬Pin"

引用:
原帖由 ayaka 於 23-4-2009 01:22 發表
pmag改裝可能wor
短匣開發可能!

同有波波果條比起怎樣@@?

我知好多人買左豬K夾, 不過冇咩人出post, 咁就我黎啦.

之前已經有人講過豬K夾插不入豬標同WA, 而豬K官方答案是:
因為表面處裡的關係,較澀,多使用幾次後,就會很順暢,無須加工
而我的經驗是覺得佢"搞便"

我隻夾都已經見銀啦(圖為岩岩買果時影), 但係都插唔順, 用之前我都用D軟野卒下佢. 但係都係好實. 咁我就信佢啦, 就狂抽猛插30幾次, 都係實. 我*(&^&*, 個身跟本就唔執唔得. 一隻順的M4夾理應係我安左Mag release之後會自己跌的. 但豬K呢? 口口聲聲話fit豬標, fit個屁. 而且初次插入, 真係要好似249咁reload, 要打開上身, 之後上推下拉先囉得番隻夾出來.

而有人話出彈嘴下方會卡彈 (我沒試過)
官方答案: 一方面是新彈匣,一方面請使用KXC或SXC的BB彈,即可避免此問題

後定時會剩一顆彈 (算吧啦)
官方答案: 當初設計時,為了後定準確,將後定行程加長.以彌補槍上的後定機件,會因使用時間而磨損,導致後定不準確

至於上彈不順問題修正 (我暫時沒上彈不順)
官方的解決方案是: 對於部份玩家反應上彈不順的問題,建議玩家先選用KSX 或SRX BB彈,或者用磋刀修磨含彈唇下方

後座力減弱
官方的解決方案: 屈個hammer彈弓or 用更強的hammer彈弓
我ge經驗: 冇錯, 屈完之後係好了點. 但是由於咁屈發, 個hammer係放鬆狀態下會頂前左條fire pin, 會搞到入唔到夾or入左夾之後D氣會走曬出來. 所以要係入夾前先pre-cock. 最慘的是, 豬標的120% hammer彈弓都係屈出來, 所以都係要pre-cock...

買唔買? 我都仲可能會買, 只要手上果隻好地地, 下個月唔壞咁我就入多幾隻. 但你要接受, 個身一定要執, 一定要pre-cock. 至於將來會唔會有唔係屈出來的強化hammer彈弓呢? 就唔知啦. 但係應該仲有其他解決方法, 不過可見台灣之光都係不外如是. 佢唯一好過WA 夾的就係唔洗執都頂到top gas(我希望啦), 個人認為其他的, 佢都比WA差! 不過官方話打到紅氣, 如果你仲相信豬K的話. 所以如果唔急唔趕, 都係等P豬C啦.

附件

15-5-2009 19:42

Hammer 彈弓果part的技術問題解決了, 講多一次, 如果係用豬楝的120% hammer彈弓or你自己屈佢的話, 就會令個hammer係放鬆狀態時頂前左, 咁會令個fire pin都頂前埋, 如果你就咁入夾, 就會插唔入or插左之後D氣漏曬出來. 治標方法是pre-cock.

但如果跟圖屈下面的話, hammer果set野就唔會比彈弓頂前左, 所以就不用pre-cock, 而且hammer力量都會增強, 如圖再屈多少少就可以了. 唔知是錯覺or什麼, 搞完之後覺得豬K隻夾個後座力比WA強. 但你搞之前, 記住屈番直頂果part, 如果唔係都冇用.

附件

15-5-2009 20:35

引用:
原帖由 kazuwild 於 16-5-2009 05:55 發表
我直頭用粗沙,幼沙磨到咁,都仲係要大大力拍上去,單手換夾都有困難,按制跌夾應該無可能,除非大執個身或者狂插1萬次....:P
雖然我只係用GP身,但都覺得唔值得執個身泥就一件設計有問題的產品,日後pgc果d夾應該唔會同台 ...
諗番都把火, 死台灣佬, 什麼叫"多使用幾次後,就會很順暢,無須加工" 幾次幾次, 知唔知咩野叫幾次.

呢D咪我講果D唔專業囉. 都算啦, 仲要講到自己好似良心企業咁.

豬K來到都要4百5. 用炸雞牌差不多, 如果唔係打到紅氣我鬼買佢. 我E+當自己玩國狗.

引用:
原帖由 patling 於 25-5-2009 10:53 發表
請教問題:
我支係G&P鮋M4A1,換鰦RA NPAS後發覺blow back好慢同埋好快無氣,請問係關飛機後面個大o-ring同bolt唔fit漏氣事定係其他問題呢?
我之所以咁問係因為我見你懐個o-ring好似換鰦紅色鮋?
唔該晒師兄們!
你睇下#405, and 你支槍個火力上下range是多少? 如果不是毆彈力~底邊的話, 通常是大o-ring唔岩大細. 又或者你NPAS有冇裝少左野?

引用:
原帖由 patling 於 25-5-2009 15:09 發表
唔該師兄! 我講漏鰦我個bolt同鋁飛機都係RA個鈬,個大o-ring係咪都要換呢?
我火力較到兩面罐力,照計夠氣blow掛.
仲有, 我真係唔見有圖大D鰟個o-ring喎! 我試過搵個差唔多鮋o-ring係同一位置,根本係會頂住個飛機回唔 ...
你個兩面係扭到最大先係得兩面or what?

引用:
原帖由 kazuwild 於 25-5-2009 20:56 發表
我都係有同樣問題,  我用GP身, GP hopup, 最近買左RA steel bolt, 鋁機連快速調節, 個鋁機跟黎個o-ring 係黑色的,跟本裝唔入ra個bolt, so 我試過用GP果個, 都係唔順.......於是學F22師兄去買左 13/13.5/14 x 2.5mm的 ...
你試果個range係由13~ 14,  13.5同14都唔岩, 13就ok小小, 好明顯你個ring大左啦. 試13以下啦

引用:
原帖由 kazuwild 於 25-5-2009 21:51 發表
無錯呀hermanht兄, 我宜家都用緊13 X2.5MM, 不過個npas扭盡都係得裂底中.....唔明點解...
唔知係米個GHK出氣唔夠多定係條內管唔夠長呢...........唉.......
咁你有冇跟我講咁屈hammer彈弓?

引用:
原帖由 patling 於 26-5-2009 02:06 發表
整到2AM好眼訓...
o-ring 已改了13 x 2.5mm,射頻都係慢,似係M60咁慢。但係長氣o左。
p.s. 13.5 x 2.5已經入唔到個Bolt。
屈埋hammer spring之後,fire pin唔再頂出鈬 ,感覺blow back力道實在o左,但係射頻都 ...
唔係亂咁換野ga...

咁你換左條o-ring, 隻飛機係條bolt入面順唔順先? 如果唔順, 就係o-ring問題囉, 仲有你有冇落油? and你果個慢, 者係幾多ROF?

同埋睇下頂住回堂彈弓果個鐵仔有冇問題.

引用:
原帖由 patling 於 26-5-2009 12:25 發表

唔該師兄!
換鰦o-ring落晒油個飛機都順鮋(唔係換之前鰟種完全鬆動),但係就無話好似G&P原裝個飛機回到最尾有種啜實鮋感覺。咁睇RA個鋼bolt內徑應該由頭到尾一樣。 ---唔知呢個關唔關事

依家ROF大概7-8rps. ...
咁你可能要再試細少少的o-ring. and hammer down係去唔到safe的, 同真槍一樣.

and我都有條豬標鋼管, 用到AEG槍管啊, 我記得自己好似冇執過.

引用:
原帖由 belldanndy 於 27-5-2009 12:22 發表

師兄,想請問原裝鋼管係咪跟WOC鎗嚟㗎?咁單買嘅鋼管有冇條肋呢?
如果係就吾駛買有鋼管version,係咪都要換!
Sis dum 麻 G3管~

呢支係GBB來啊, 而且仲係豬標M4鋼管

附件

27-5-2009 12:47

27-5-2009 12:47

發新話題