24 12
發新話題

綠Laser VS 紅Laser

綠Laser VS 紅Laser

呢排行鴨記、老廟見到多o左o的綠色o既Laser, 我知都應該唔係咩野新事物,不過平民化似乎都係呢一年半載o既事,想請教下各位事兄:

1. 其實兩種Laser有咩野分別呢?

2. 會唔會有師兄真係用呢o的Laser來打game呢?如果會,你會揀紅定綠?

紅色係 Laser, Pointer only. 綠色係Tracer, 理論上敵人可以反追蹤你既位置.

打Game? 射到眼會盲架! 帶乜超都無用! Not recommend. [:x]

其實laser係Wargame入面有用咩?我自己覺得無la, 所以唔用!!

引用:
原帖由 steveyue 於 15-1-2007 13:59 發表
其實laser係Wargame入面有用咩?我自己覺得無la, 所以唔用!!
用來瞄準都幾好用
有時 crouch ,或者角度問題望唔到紅點鏡,用laser 就方便好多

引用:
原帖由 積夫 於 15-1-2007 12:40 發表
呢排行鴨記、老廟見到多o左o的綠色o既Laser, 我知都應該唔係咩野新事物,不過平民化似乎都係呢一年半載o既事,想請教下各位事兄:

1. 其實兩種Laser有咩野分別呢?

2. 會唔會有師兄真係用呢o的Laser來打g ...
兩個用途唔同,睇過資料綠色laser 係設計來令敵人暫時失明的

有師兄曾經講過話被射中後有一段時間視覺有障礙[]

引用:
原帖由 louisli 於 15-1-2007 14:28 發表

兩個用途唔同,睇過資料綠色laser 係設計來令敵人暫時失明的

有師兄曾經講過話被射中後有一段時間視覺有障礙
green laser 上面多數都有 caution 寫到明, 小則失明20min, 大則永久受損![:x]

用黎打game, 不如你陀把刀好過啦! [:x]

[:P] 都係因為驚整到人 所以唔用

引用:
原帖由 GTR 於 15-1-2007 17:16 發表
都係因為驚整到人 所以唔用
最慘大把人唔驚整到你呢......唉[]

打game 之一最少功效的野

引用:
原帖由 Ethan_meu 於 15-1-2007 20:31 發表
打game 之一最少功效的野
但係是有效地用來 "辦"野[]

引用:
原帖由 louisli 於 15-1-2007 14:28 發表

有師兄曾經講過話被射中後有一段時間視覺有障礙
引用:
原帖由 RoyalMarine 於 15-1-2007 15:37 發表

green laser 上面多數都有 caution 寫到明, 小則失明20min, 大則永?

用黎打game, 不如你陀把刀好過啦!  
應該紅色或綠色的雷射光也會對人的眼睛做成傷害,(不知嚴重程度是否有分別)
紅色的 Laser Pointer 一樣有警告字眼。

我會用紅laser 係夜game 用黎point位俾友方知敵方位置,同埋扶助瞄準
彈劾

望各位謹用雷指, 真的會傷害眼睛, 勿追求高mW數, 超過10mW勿用
回來打疫苗

green laser 唔係用來野外生火嗎?
[]

引用:
原帖由 Paul 於 16-1-2007 00:25 發表
green laser 唔係用來野外生火嗎?
起碼要35mw

24 12
發新話題