24 12
發新話題

綠Laser VS 紅Laser

綠LASER....影相用來型下好啦[:s]
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 16-1-2007 00:29 發表

QUOTE:
原帖由 Paul 於 16-1-2007 00:25 發表
green laser 唔係用來野外生火嗎?

起碼要35mw
35mw已經可以生火咁恐怖?我o個日o係鴨記見到o個支好似寫住150mw喎[]

唔通我眼花?(或者可能係15.0!?)

還是紅綠Laser都只係睇佢個輸出功率來決定佢地o既能量?即係35mw的紅laser威力同35mw的綠laser威力係一樣o架呢?

其實真係想學多樣野,聽下師兄們有冇o的「專題研究報告」發表下,大家都知,CGF幾多卧虎藏龍o架喇!

引用:
原帖由 積夫 於 16-1-2007 01:21 發表

35mw已經可以生火咁恐怖?我o個日o係鴨記見到o個支好似寫住150mw喎

唔通我眼花?(或者可能係15.0!?)

還是紅綠Laser都只係睇佢個輸出功率來決定佢地o既能量?即係35mw的紅laser威力同35mw的綠laser ...
之前有師兄o係youtube度搵到段片,只是見35mw都可以

至於鴨記o個d 除非可以試,唔係都有d信唔過的感覺

emmmm.....there is some comment in other forum:
引用:
我係鴨記新開o個間電筒地舖買, 支野個外型一d都唔討好, 造工好麻麻 (尤其係內部), 但好重料, 呢樣我覺得幾緊要, 因為要散熱. 最重要係個output好勁, 肉眼睇勁過我o個支35mw astropen兩倍有多, 一陣就射窿個黑色膠袋 (有煙出), 仲可以係我背囊條黑色尼龍帶度燒出一個筒 (但未至於燒穿)...真係好勁, 不過阿kiu講得好啱, 真係好危險...要好小心...
copy from: http://flashlightforum.hk

plz pay attention: as bro olka's advice, its really hurt an eye!!

玩laser...即係話俾人知你既位置
本來無一物, 何處惹塵埃

引用:
原帖由 golliwog19 於 16-1-2007 01:51 發表
emmmm.....there is some comment in other forum:

copy from: http://flashlightforum.hk

plz pay attention: as bro olka's advice, its really hurt an eye!!
原來電筒都有個forum架? 如果個post內容係真的話, 都幾危險下, 我唸起以前d占士邦片, d壞人用laser黎做weapon切人

引用:
原帖由 delta 於 16-1-2007 17:51 發表

我唸起以前d占士邦片, d壞人用laser黎做weapon切人
做戲啫.....

引用:
原帖由 14692 於 17-1-2007 05:19 發表

做戲啫.....
視力矯正..[]

引用:
原帖由 RoyalMarine 於 17-1-2007 11:12 發表

視力矯正..
加深.......[]

24 12
發新話題