發新話題

鴨記會唔會有d錦既野賣?(藍光laser)

引用:
原帖由 jh333233 於 15-2-2009 14:08 發表
無聊答案: 打night game唔會分唔出邊個sight先係你既
請問分黎做乜呢?

引用:
原帖由 jh333233 於 15-2-2009 14:58 發表

藍綠紫射中眼可能會盲....
但係可以買眼鏡,係果個網度重有寫住防xxx色laser既眼鏡賣=.="
你敢保證同你打既人全部都會戴?!

引用:
原帖由 於 16-2-2009 21:13 發表

你敢保證同你打既人全部都會戴?!
則則搏唔多覺之後咪...........

引用:
原帖由 0050100 於 16-2-2009 19:01 發表

我地真係好傻同好天真.
禁又唔同
型到爆
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

引用:
原帖由 jh333233 於 16-2-2009 21:37 發表

則則搏唔多覺之後咪...........
你呢D 人真係膠都廢事俾...
真係想問下你打過game 未架呢?

引用:
原帖由 jh333233 於 15-2-2009 14:58 發表

藍綠紫射中眼可能會盲....
但係可以買眼鏡,係果個網度重有寫住防xxx色laser既眼鏡賣=.="
會唔會盲同color根本無關係
damage係取決於power,time

最危險係IR laser
因為被照中後你唔會有reaction去避開

最危險係IR laser

c兄 你有冇用過/有過/見過 IR laser ?
IR laser有幾大power你又知唔知?
唔好人講你又講
新世紀Wargame戰士

引用:
原帖由 wing-wing 於 17-2-2009 00:31 發表
唔好人講你又講
咁請問一下師兄,IR laser有幾大power? 不如以PEQ2A為例,同其他有興趣想知既人講吓

引用:
原帖由 whisky 於 17-2-2009 00:50 發表

咁請問一下師兄,IR laser有幾大power? 不如以PEQ2A為例,同其他有興趣想知既人講吓
我隻GP果隻有幾POWER唷
鵰。豹。狸。獅。狒

用IR真係要戴鏡先見到.....

visible class 3A (< 5mW) 直接照射60秒會對retina造成photochemical damage
IR會造成白内障及retina burn
即使output power一樣, 顏色..正確黎講, wavelength係會有分別的.
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

姐係話咩laser射60秒都會damage?

引用:
原帖由 wing-wing 於 17-2-2009 00:31 發表
唔好人講你又講
有幾大power係depend on支laser本身
相同power下,IR laser比其他visible laser危險
原因已經講左

你何以見得係"人講我又講"?

引用:
原帖由 Elf 於 17-2-2009 21:38 發表
visible class 3A (< 5mW) 直接照射60秒會對retina造成photochemical damage
IR會造成白内障及retina burn
即使output power一樣, 顏色..正確黎講, wavelength係會有分別的.
問題係有一堆人見到綠色之後以為一定危險過red laser
無錯,唔同wavelength會有分別
但Power先係衡量危險性最重要ge數據

AN/PEQ-2 & 2A

Laser Power 50mW
Output Power 25mW
Aiming Light 830nm
Pointer/Illuminator 830nm
新世紀Wargame戰士

發新話題