27 12
發新話題

新手問問題(自己問及幫fd問,謝謝)

新手問問題(自己問及幫fd問,謝謝)

我同埋幾個fd因為冇咩野做就搵d野黎研究下,
以前研究過下wargame,都係度申左個account...
宜家我真係落實係開始儲錢錢買槍了,
我其實個人幾鍾愛shotgun(無打機成份 ),因為好鍾意佢個型,
我就走左去做下research,一開頭見到Marui M3 Super90千3蚊咁上下有交易,
但係都睇到d review話唔係太夠力,
咁新仔其實應唔應該買呢種槍同埋呢隻好唔好用呢?
同埋會唔會俾電槍細力所以好難打,唔岩打一d比較遠距離既地方?
係唔係應該買番d如MP5果d電槍?
謝謝各位解答

幫fd問的是

我個fd想買既就係Marui H&K G3SG-1,
如果連電差電同買多個彈匣加埋大概要幾錢?
岩唔岩新手用?
謝謝

引用:
原帖由 skydogdog 於 18-2-2009 19:55 發表
我同埋幾個fd因為冇咩野做就搵d野黎研究下,
以前研究過下wargame,都係度申左個account...
宜家我真係落實係開始儲錢錢買槍了,
我其實個人幾鍾愛shotgun(無打機成份 ),因為好鍾意佢個型,
我就走左去做下res ...
其實SHOTGUN唔係一種打GAME用槍好選擇, 如果只係想玩下支M3 SUPER90, 大可以買國狗, 價錢好似大約300, 即係平左你講GE差不多1千

其實打WARGAME呢, 最緊要係自己覺得實用同好睇就得喇, MP5都係一個好選擇, 但係要注意隻匣得200飛, 一般M16系列有300 - 450, G3有500, AK有550 - 600, 相對MP5係小彈
引用:
原帖由 skydogdog 於 18-2-2009 19:57 發表
我個fd想買既就係Marui H&K G3SG-1,
如果連電差電同買多個彈匣加埋大概要幾錢?
岩唔岩新手用?
謝謝
馬記SG1大約1500(國狗7XX)
電連差電睇你想買咩種類, 全部可以係500 - 1000不等
彈匣馬記2XX(國狗6X)

SG1槍身偏長, 由其係個硬柄, 所有槍GE硬柄佢係最長, 如果身高唔超過165CM唔建議用
鵰。豹。狸。獅。狒

回復 3# 的帖子

謝謝解答,好詳細 其實新手用MP5係唔係會比用其他槍易d上手?(例如輕d岩中學生?)
同埋我地諗住執套SWAT既衫,唔知有咩網有呢類衫既資料?

引用:
原帖由 skydogdog 於 18-2-2009 20:35 發表
謝謝解答,好詳細 其實新手用MP5係唔係會比用其他槍易d上手?(例如輕d岩中學生?)
玩SWAT好多選擇, 我諗你去GOOGLE打SWAT都有大把相睇, 其實就算SWAT都有好多槍選擇, 唔一定MP5, G36系列同M16系列都係好選擇, 而且一般G36系列都比較好, 又彈多又平, 國狗G36C都係500有找一支有埋鍊匣喇
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 skydogdog 於 18-2-2009 20:35 發表
mp5基本上女仔用都無問題(要重既m14ebr啦),中學生都要輕d 真係.....

回復 6# 的帖子

只係一個比喻姐...,多謝你解答

回復 5# 的帖子

但係我真係驚國狗野會好快死...所以都係諗住買番d大路d既牌子,始終有個心理障礙 我寧願儲耐d錢都唔想買國狗野

其實國狗都唔差,相反日本馬記真係愈做愈莖

回復 9# 的帖子

如果馬記可唔可以2千蚊內買到MP5 A4+差電,電+彈匣+mask?

引用:
原帖由 skydogdog 於 18-2-2009 22:00 發表
其實新手玩呢支sniper可唔可以?
http://www.tokyo-marui.co.jp/products/08/vsr_10_gspec/index.html
係SNIPER RIFLE

我諗你睇睇新手指南先會好D
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 skydogdog 於 18-2-2009 21:46 發表
如果馬記可唔可以2千蚊內買到MP5 A4+差電,電+彈匣+mask?
應該得,

因為我都係MP5A4

記住要買埋BB彈啊

回復 12# 的帖子

其實我好耐之前睇過,不過有好多野唔記得左,所以有錯請勿見怪

唔好迷信 airsoft 既 SNIPER RIFLE 可以好似你睇電影咁勁
你需知道大部份既汽槍內部都係用緊類似既 gear box
Canon 奴隸
EOS 5D II,  EOS 30D, EF 50mm1.4,  EF 17-40L, EF 24-70L, EF 70-200 2.8L IS,  EX580 II,  Metz MZ 54

27 12
發新話題