38 123
發新話題

新手想問國狗mp7 thx

新手想問國狗mp7 thx

打左1次 wargame
因為租裝打果套裝備好唔舒服同打完之後覺得幾好玩(同打完果時無咩感覺..打完之後想番起愈泥愈想打..- -"")
想買番套裝備下次打唔想租裝
裝備果度我自己落槍街慢慢睇..但槍果度等唔切好想問問各位
未打之前睇左短行程(輕)既槍好耐
覺得mp7個款好靚好鐘意,但有de fd話mp7好少彈同原裝力唔夠(我唔改槍內部)
但實在太鐘意lee把槍(去打war game果日有人有mp7,都試過槍)
所以想去槍街買galaxy果把mp7
想問問幾個無聊問題
希望各位師兄可以幫忙^^
想問
1. galaxy mp7同馬記mp7 既零件同匣可唔可以互通?(fd好似話唔通零件,匣就通,驚壞左無得整..)
2. 如果互通,咁mp7鏈匣(以我所知就190-200發)同彈弓匣最多去到幾多發?
3. galaxy mp7同匣槍街大約幾錢度?(雖然我過幾日會落去睇...順便問問~.~""我預用1000蚊買全套裝備)
4. 如果師兄真係唔建議新手玩mp7的話咁應該玩咩槍呢?(果日租左mp5j,覺得都ok,上網睇mp5k同m11都入選左)
5. 打wargame果日試槍個槍主用既電好似大過原裝電既vlot數(佢有講幾多但我留意..),想問問係唔太傷槍既情況之下可以改大到幾多volt呢?(好似問得有點笨..唔好意思..新手窮困...)

多謝各位師兄花咁多時間睇同解答^^ thx
同埋有錯唔好插得咁西利....好痛的....教兩句好了..謝謝...

國狗mp7唔好諗啦

想玩mp7就真係買支marui啦..

引用:
原帖由 lahc 於 1-3-2009 18:07 發表
國狗mp7唔好諗啦

想玩mp7就真係買支marui啦..
但係我得1千做 budget...買馬記好蚊水...
師兄你覺得國狗邊隻輕身槍好呢? thx

引用:
原帖由 tk1922 於 1-3-2009 18:38 發表

師兄你覺得國狗邊隻輕身槍好呢? thx
ca p90輕身唔錯
如果國狗就一直睇好36c
槍可以買平D,不過電同mask就唔可以平
如果$1000只系綱綱夠

引用:
原帖由 亞mac 於 1-3-2009 19:02 發表

ca p90輕身唔錯
唔該你a 我會考慮下同出去摸下de槍.\/."" thx

引用:

ca p90輕身唔錯
我都知唔夠T^T
所以可能會叫fd幫我買2手槍...
thx

引用:
原帖由 tk1922 於 1-3-2009 19:36 發表

我都知唔夠T^T
所以可能會叫fd幫我買2手槍...
thx
2手槍通常都唔建意比新手
可以自己買左mask呀gear等等再搵朋友借槍
咁樣就夠野去打街場

引用:
原帖由 亞mac 於 1-3-2009 19:38 發表

2手槍通常都唔建意比新手
可以自己買左mask呀gear等等再搵朋友借槍
咁樣就夠野去打街場
朋友de槍~.~唔想整壞
就算唔買槍我都實買mask同鏡...租場果de我用果時連de彈都睇唔到..
thx

引用:
原帖由 tk1922 於 1-3-2009 18:38 發表
嗯,我上年買馬記MP7A1都要$14xx,仲要買個特別差電器俾舊「特細電」;如果你落場打可能要買埋個190飛匣(~$200),加埋加埋$2000都有可能… 而且可能多數人都覺得MP7A1唔夠力,所以唔多槍店有貨。我行左幾間,先至係ZA隔離間「古代模型」搵到(我幾鍾意聽個老闆講自己ge威水野

引用:
原帖由 tinmeigut 於 1-3-2009 20:16 發表

嗯,我上年買馬記MP7A1都要$14xx,仲要買個特別差電器俾舊「特細電」;如果你落場打可能要買埋個190飛匣(~$200),加埋加埋$2000都有可能…
~.~嗯....所以想緊點好T^T
thx師兄

引用:

ca p90輕身唔錯
ca?係未國狗牌子?幾錢度枝..?

ZA應該算係香港牌子gua…

引用:
原帖由 tinmeigut 於 1-3-2009 20:56 發表
ZA應該算係香港牌子gua…
za定ca~.~??我亂了T^T""
thx 師兄

係「C」,不過係論壇廢事開人地個品牌真名(聽收音機主持都要專登改一改d牌子名啦 )。唔記得論壇有冇規則話唔開得真名喇,我都係跟d前輩講ZA、國狗嫁咋~

引用:
原帖由 tk1922 於 1-3-2009 21:01 發表

za定ca~.~??我亂了T^T""
thx 師兄
za =cx =xa
呢到唔可以出鋪頭全名所以 . . .
za姐系上yhoo找classic army就有
香港廠

38 123
發新話題