發新話題

[WE] WE GBB M4專區

引用:
原帖由 Elf 於 13-12-2008 15:41 發表

唔係太明. 請問師兄介唔介意圖文並茂? 多謝, 多謝.
現在身在公司,夜少少返屋企先post好嘛?
強伯話:"生命不是 用來更正別人的錯、或證明自己的對----生命是用來生活的。"
佢又話:"要說話說得流利.自然和有真感情, 唯有直言"

因為之前無影相,所以要用同一幅相扮之前同之後,希望師兄們仍然睇得明

改裝前:

改過後:

至於點鉗呢?
請睇下圖:

希望大家睇得明
強伯話:"生命不是 用來更正別人的錯、或證明自己的對----生命是用來生活的。"

引用:
原帖由 -l- 於 13-12-2008 22:33 發表

http://www.warjunkies.org/viewth ... &extra=page%3D1   
救命..............

引用:
原帖由 Terryimac 於 13-12-2008 19:03 發表
明白晒師兄, Thx

不過我個匣未有彈唔上既問題
可能師兄好彩,我5隻匣有3隻有呢個問題...當中2隻食死晒個follower直頭唔識上返黎,有一隻都重可以出到彈但入唔足30飛就會"kick"住

引用:
原帖由 peter9999 於 13-12-2008 23:30 發表

我唔知幾時有匣到呢  
三巾咪有囉?隨時去買咪ok...?

引用:
原帖由 peter9999 於 13-12-2008 23:58 發表

係?前晚去到話..........買晒
oh...!咁...唯有等下

引用:
原帖由 siegheil 於 15-12-2008 14:07 發表
上星期五喺不可抗力作用之下(Temptation of a Devil),買咗WE出果支M4A1 Gas Blow Back,買果時順手改返一面罐,可惜成個旺角都冇彈匣賣,仲諗住要放多一排,但星期六晚再去旺角,發現原本話要星期三先到 ...
聽師兄口氣,遲下會有比井記,WA,WE更加好既GBB 槍推出?
會唔會漏下口風比小弟聽呢...

引用:
原帖由 peter9999 於 15-12-2008 18:23 發表

祖國出品
我只知道QQ魚好似話會出...
其實多d牌子出,的確係一件美事,最起碼消費者多左選擇

引用:
原帖由 onibara 於 15-12-2008 20:53 發表

小弟在考慮買WA/WE已經非常"頭痕",
如果多點品牌出的話, 到時"R"到頭爆還沒決定.
我就偏向買彈匣較平果隻

引用:
原帖由 peter9999 於 10-1-2009 09:49 發表

請問係 WA 定 WE 用架?
WE用的

引用:
原帖由 長其涼美 於 5-2-2009 10:03 發表
請問師兄枝M4有幾大力呀?
我星期日係軍軍軍買會唔會幫我搞到兩面力呀?
佢聲稱係1.3J力,但有人試過好似唔止...
可以去搵人車過一粒野降到去1.0-1.2J

引用:
原帖由 vr2xvh 於 3-3-2009 14:32 發表
可能支槍無乜點用過, 個bolt唔順, 但我又手痕得閒拉下佢, 結果就拉斷左

不過, 條charging rod d料就差左d

前幾日去過3斤問, 佢地話未有貨

請問市面上會唔會有d係用鋼做的??
聽過有網友自制鋼cocking handle
有無廠出就唔清楚
我果支都係一出就買,到而家都無斷過cocking handle,不如你試下抽個bolt同條cocking handle出黎抹下d金屬碎先
再重新上過油,唔知會唔會好d

引用:
原帖由 sas2009 於 22-3-2009 14:31 發表
1)請問我支WE M4A1 GBB射果時當粒彈去到一定距離時,粒彈會有時偏右有時偏高..
其先實有咩解決方法或換D咩呤件呢?先可以解決這個問題.??

2)WE M4A1 GBB通常名位師兄系會改裝D咩呢?價錢又如何呢?

問題較多 ...
用重彈係一個較快捷既解決方法...小弟先抹內管,再磨走hopup膠位個窿內則既披口
再使用重彈(0.3)...彈道已變成非常直同穩定
只是,用返輕彈(0.2)唔係唔得,只是彈道到某個位會開始偏差
聽說有朋友用左新hopup同管之後,已經改善至"感覺良好"既地步
我都等緊佢推出條管~

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 11-5-2009 06:41 發表
我想問問大家有無試過lock唔到 blot
我咁多隻匣都lock唔到
換條90彈弓會唔會好d
有幾個可能:
1拆過尾通,裝得唔岩位
2lock bolt塊野蝕左

你試下拉條cocking handle,拉到盡時噤下塊lock bolt既片,睇下lock唔lock到,如果好似lock lock地但放手就彈番去前面,就係蝕左
如果完全噤唔到落去,你條尾通扭得太入
如果無事完全lock到,都可能係扭得太入,或者匣有問題...

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 11-5-2009 19:48 發表

岩岩試左
用手LOCK到bolt
而家試下尾通

我諗係d匣有問題
條尾通再扭鬆一圈試試

發新話題