發新話題

[WE] WE GBB M4專區

引用:
原帖由 loop2 於 15-12-2008 17:00 發表
WA, WE  and 井勝 ……we can’t say which one is good or bad…but one thing for sure,… each of them has their own good points and weakness….all I can say is we all lose money........
我喜歡呢句

引用:
原帖由 Terryimac 於 15-12-2008 16:18 發表
如果你覺得佢外觀唔夠靚,遲D唔排除有其他廠商出外觀套件好似.....
而家咁多人買,都証明佢地成功的
Hopefully ....there is a Magpul body for WE....in no time....

遲啲街會有得賣,唔駛我講,亦唔方便講。

引用:
原帖由 路比 於 15-12-2008 17:01 發表

我想知師兄所講的原裝彈弓同彈弓頂是什麼?
尾通入面blot back果條?
係果條,原裝,係指原裝M4,即係Colt's出果支,唔係WE「原裝」,WE果支,應該叫M4A1 airsoft。

P.SS呢個只係我個人定義,冇必要認同。

引用:
原帖由 路比 於 15-12-2008 14:19 發表
針冇2頭利
要實用,好多時就要放棄外觀
咁平有枝全金屬GBB 可以唔改就打得,仲想點丫
非常同意,小弟玩得很開心

引用:
原帖由 siegheil 於 15-12-2008 14:07 發表
上星期五喺不可抗力作用之下(Temptation of a Devil),買咗WE出果支M4A1 Gas Blow Back,買果時順手改返一面罐,可惜成個旺角都冇彈匣賣,仲諗住要放多一排,但星期六晚再去旺角,發現原本話要星期三先到 ...
聽師兄口氣,遲下會有比井記,WA,WE更加好既GBB 槍推出?
會唔會漏下口風比小弟聽呢...
強伯話:"生命不是 用來更正別人的錯、或證明自己的對----生命是用來生活的。"
佢又話:"要說話說得流利.自然和有真感情, 唯有直言"

引用:
原帖由 FNP90xvhk 於 15-12-2008 18:17 發表

聽師兄口氣,遲下會有比井記,WA,WE更加好既GBB 槍推出?
會唔會漏下口風比小弟聽呢...
祖國出品

引用:
原帖由 peter9999 於 15-12-2008 18:23 發表

祖國出品
我只知道QQ魚好似話會出...
其實多d牌子出,的確係一件美事,最起碼消費者多左選擇
強伯話:"生命不是 用來更正別人的錯、或證明自己的對----生命是用來生活的。"

大容量氣缸

附件

15-12-2008 20:37

引用:
原帖由 FNP90xvhk 於 15-12-2008 19:08 發表

我只知道QQ魚好似話會出...
其實多d牌子出,的確係一件美事,最起碼消費者多左選擇
小弟在考慮買WA/WE已經非常"頭痕",
如果多點品牌出的話, 到時"R"到頭爆還沒決定.

引用:
原帖由 onibara 於 15-12-2008 20:53 發表

小弟在考慮買WA/WE已經非常"頭痕",
如果多點品牌出的話, 到時"R"到頭爆還沒決定.
我就偏向買彈匣較平果隻

買左個$80比AEG用的Trigger Guard ,闊度係12.4mm,
WE係11mm,所以要左右平均銼窄頭/尾,如圖所示.

頭尾孔距短了小小,最簡單方法就係把槍尾方向這邊的孔銼成圖中這樣,
並用模型油補回銼走的顏色.

成功~!!冇錢買真品,所以唔知真品fit唔fit,我這個窮人只好花點心思勞力好了!

本帖最近評分記錄
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

回復 282# 的帖子

師兄好野

有gp有出呢款Trigger Guard for WA,唔知fit唔fit,同埋好似貴d

引用:
原帖由 路比 於 16-12-2008 01:44 發表
師兄好野

有gp有出呢款Trigger Guard for WA,唔知fit唔fit,同埋好似貴d
係lor, 我都好想知... 我都好想換呢part

引用:
原帖由 高!高!高! 於 16-12-2008 01:09 發表

買左個$80比AEG用的Trigger Guard ,闊度係12.4mm,
WE係11mm,所以要左右平均銼窄頭/尾,如圖所示.
http://i101.photobucket.com/albums/m58/8582/JF7J ...
師兄好稔頭啊

發新話題