發新話題

[WE] WE GBB M4專區

引用:
原帖由 FNP90xvhk 於 10-12-2008 11:40 發表

咁簡過先買絕對係岩既
話晒係顧客丫嘛,小弟買果時都簡左兩支,可能早d去,貨源充足所以有得比我簡啦...
hopup既較法,其實位置係拉開個bolt見到一圈黑色有防滑痕既金屬圈,因為只見到約三分一個圈,要轉係有少少 ...
小弟買嘅時候,招呼奇好,任"簡"任試,  我都"簡"左好幾支,四眼果位重話慢慢簡啦,簡到岩心水至試

引用:
原帖由 FNP90xvhk 於 10-12-2008 11:52 發表

買左,全fit真數外部parts
買返黎唔知點解個bolt有d潤滑油+金屬碎係度...
抹走佢再上少少油就無事(其實就咁打都無事...但我總係覺得怕怕)
blow back比想像中細力少少,但已聽過有朋友裝玩具後sight,打打下 ...
多謝曬師兄用後感想。
先撩者賤,打死無怨。

引用:
原帖由 AJM 於 10-12-2008 13:03 發表

多謝曬師兄用後感想。
唔好咁講,反正我咁岩想打篇用後感出黎,借呢個機會遮
強伯話:"生命不是 用來更正別人的錯、或證明自己的對----生命是用來生活的。"
佢又話:"要說話說得流利.自然和有真感情, 唯有直言"

Hop up 方面要非常小心調教,我地已經發現小小問題,當教得太多時轉番轉頭時佢未必識得回位!可能要用針批直接推番舊膠入去。同樣地好多枝我地在外面試時上旋過多,變左粒粒向上飛!  這點大家留意!

注意:教上旋時順時針轉是無hop up,逆時針轉加 hop up!!!
小心手指:盡量是分開兩邊槍時調教,吳好淨係拉開個Blow就教!

重有:彈匣推彈咀現在是膠的,有部份已經有問題未能向上推。
發現是粒膠其中一小部份斷左,令佢頂死左係入面。 建議大家用
佢個入彈器時數一數入左幾多,呢隻匣最多入到三十四飛,大家玩時入三十二飛就好啦!  聽聞佢地都會改良這件零件轉做金屬或加強。

引用:
原帖由 Terryimac 於 10-12-2008 12:02 發表

唔該晒你啊師兄,原來係果個位,太夜費事係屋企試槍,上下身都未拆開睇過

等weekend再詳細研究下, Thanks ~~~
係個黑色環內面加d油,就可以係出面用一字批推

引用:
原帖由 G3A3 於 10-12-2008 13:41 發表
Hop up 方面要非常小心調教,我地已經發現小小問題,當教得太多時轉番轉頭時佢未必識得回位!可能要用針批直接推番舊膠入去。同樣地好多枝我地在外面試時上旋過多,變左粒粒向上飛!  這點大家留意!

注意:教上旋 ...
點先係旋時順時針/逆時針?
向入匣位方向轉係順定逆?

引用:
原帖由 -l- 於 10-12-2008 13:50 發表

點先係旋時順時針/逆時針?
向入匣位方向轉係順定逆?
向銅膽方向(尾柄果邊)是無,向槍咀方面是加。
自己都一時忘記講添!

引用:
原帖由 G3A3 於 10-12-2008 13:41 發表

注意:教上旋 ...
現在已經較到上旋了,唔該晒師兄,今日比較和暖些少,試鎗效果比作日好

吳好噤講!新槍、新設計大家都要研究下先知點先可以發揮佢的力量!
大家一齊研究下、交流下先知道呢枝是否好野!

引用:
原帖由 G3A3 於 10-12-2008 15:05 發表
吳好噤講!新槍、新設計大家都要研究下先知點先可以發揮佢的力量!
大家一齊研究下、交流下先知道呢枝是否好野!
小弟都係首次買 GBB 嘅長鎗,之前見多人買左另一牌子。但常見談及耐玩度差,內部零件爆爛,呢支玩到現時都未見有問題出現。最好遲些多 D 補品更換,

我昨日帶枝we m4 去廣華街配了一個CTR PTS柄,好鬼FIT 一拍即合!

在槍店內遇到一名槍友,用WE M4交換佢枝井勝M4互試!
佢試完WE M4大贊爽勁抵玩!
我試佢枝枝井勝M4,好慢(BLOW)大重了!
打多兩槍仲碎彈,佢話打唔到LA ,粒碎彈JAM在裹面................
................相對無言!

係度睇左咁多日,今晚終於有機會可以落槍街行下,
我要忍手,我要忍手,我要忍手,我要忍手,我要忍手,

回復 71# 的帖子

Ching 點解唔買magpul 個handgrip?

引用:
原帖由 loop2 於 10-12-2008 19:08 發表
Ching 點解唔買magpul 個handgrip?
我都想,不過唔知fit唔fit

回復 74# 的帖子

我同你一樣啊,........怕買左唔fit.希望有其他師兄可以比D資料就好啦。。
PS:玩過GBB後....真係唔想再invest AEG了....

發新話題