發新話題

[WE] WE GBB M4專區

WE個所謂專利設計,明顯係唔想做隻飛機,
一來唔使開多條線用膠來生產做飛機,
二來匣跟"飛機座"長期接合,比較易於設計/製作/密氣......我估係咁.
但依我所看,佢組系統跟傳統的飛機/飛機座原理一樣,
WE隻"飛機"內,一樣有條彈弓,它的軟硬可以決定GAS打進飛機時的比例分流.
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

今日放工時間行過,好多人買...........
有賣嘅店舖都有人試槍中..........好熱鬧.

引用:
原帖由 peter9999 於 9-12-2008 21:14 發表

聽日去睇下賣晒 D 匣未先  
好似好多人都係10隻10隻咁買,有個師兄睇個勢好似團購左成箱......

過多個月,等師兄們買齊匣,砌好支槍,就係時候開場game.

"槍槍"和"QQ"有,都係這個價.

隻grip唔太薄的話,有冇機會鑽返個小孔出來??
因為看來加工難度唔算太高,師兄看來可行嗎??

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 11-12-2008 23:14 發表

所有真GRIP都有呢個小孔??

我換左都有WOR
真GRIP個孔的工功能都係咁用??

個樣都攪得8899,用剩餘物資+補購物資砌,
好耐冇砌過槍,又要睇又要行又要買,好累人,
不過好好玩,回復返最初打game時的興奮.
如果實戰測試後冇大問題,一定要再砌多支短嘅~!

引用:
原帖由 rYaN 於 14-12-2008 02:35 發表

最正係唔洗再故放電既地方
X10000~!
用咩頭咩尾都得~!

但係冬天始終係死症,
如果GBB 249/M60又冇打得咁爽快.

買左個$80比AEG用的Trigger Guard ,闊度係12.4mm,
WE係11mm,所以要左右平均銼窄頭/尾,如圖所示.

頭尾孔距短了小小,最簡單方法就係把槍尾方向這邊的孔銼成圖中這樣,
並用模型油補回銼走的顏色.

成功~!!冇錢買真品,所以唔知真品fit唔fit,我這個窮人只好花點心思勞力好了!

本帖最近評分記錄

我覺得佢個系統設計得有D玄機,
好似...放進任何一個系列都得.......
最重要的發射,後退動作原件.......係一組過的現成原件......
唔使從新設計過一組飛機/飛機座....等....
還是我.....諗多左.......??

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 1-6-2009 02:28 發表
其實銅芯好失禮人咩
玩具之嘛,冇失唔失禮~
不過唔夠像真就唔靚仔囉~

回復 1076# 的帖子

拿出manual~
先拆01
再拆05(打出底下兩條pin/鬆機米),
除下12(有一小pin連接05),
扭出14(跟15/16/17一體的),
之後脫去106外管,
就可以抽出內管組再分解.