發新話題

[WE] WE GBB M4專區

少少失望,個lower receiver 做錯晒,2代scar 選擇擊, pin位置同大小做錯左, trigger 都錯,摺柄個扣位做錯
抄錯早期vfc錯個d 野

附件

8-6-2009 03:20

8-6-2009 04:32

咁咪好易改p-mag

僞SR 15 ...
差外管........
?v=0

?v=0

拆個前準時,發覺d pin 係啱啱好唔趺.....

引用:
原帖由 constanthui 於 23-7-2009 12:29 發表
個咀好似唔包,啱啱ONLINE訂咗,等佢送貨(一定會出包膠分享)
師兄等你report

新project 完成
16" sr15 06年版upper x m4 lower

外管問題唔大內管問題先大,無m16既內管賣
呢條16"都係3巾買
18"又可以用m16外管cut,但係內管就..............
其實有無人試整類似馬記hop up? vsr 同某款電槍hop up都好似可以 diy 落we ,可以用返電槍內管,台灣有人用緊

度完位睇之後發現,唔難改,仲要本身都係ok fit 位
原裝設計怎樣改效果都不可能好,幅度小,易損壞,易變形,
材料太硬hop up調較不到,太軟會變形,改裝才是皇道

師兄請問噤壓有咩缺點?

小弟嘗試把套在槍管上銅管由8.5mm擴至10mm ,即一般aeg管加上hop up皮的厚度
把hop up 珠由2mm改3mm 加大hop up 幅度,
暫時強行組裝成功, 尚未測試, 目測hop up 可調, 含彈口功能正常,
未知會否漏氣,試打3發正常發射, 未有空測試彈道,火力
希望成功........

FIRST 紅HOP UP皮 + WE 0.36g bb
現在M4CQB X 馬記MP5內管
測試結果
單發= PASS
POWER= PASS
含彈=PASS
密氣度=PASS
HOP UP效果=N/A
FULL AUTO=N/A
耐久度=N/A
RANGE=N/A

另徵白老鼠一隻

有無人有多餘銅心提供作實驗?

有新hop up
咁我仲繼唔繼續開發好.............

如果用我個方法改tm管唔係好貴$200-300左右
好果用台灣APS-X就$600以上,效果據稱有70M以上射程

回覆 1388# 的帖子

可能我人品比較好,仲未試過溜氣

發新話題