17 12
發新話題

新手買槍一問!

新手買槍一問!

小弟是個新手!
想買多支氣槍.........(本身有支M93R/1911)
睇完CGF出售版內所有既氣槍POST,
都已經睇中幾支,
有無朋友經出售版內買過槍呢?
俾些小意見我啦!
THANK YOU!!

HK DJ Eirc Hui<<<<<<DJ.Y.永遠懷念您!!

做得幾多得幾多...
無論如何要起貨...
轉頭有人黎幫拖...
開夜OT別問我.....

你要抱住一個心態, 2手街買野無論幾貴幾平都好, 預佢佢要整先, 咁自然你會識點做
鵰。豹。狸。獅。狒

"新手唔好買二手"明唔明?

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 29-3-2009 10:50 發表
你要抱住一個心態, 2手街買野無論幾貴幾平都好, 預佢佢要整先, 咁自然你會識點做
引用:
原帖由 蕉皮 於 29-3-2009 12:02 發表
"新手唔好買二手"明唔明?
出售版post出售氣槍既會員誠實道有幾高呢?
我真係未試過都唔知!?
HK DJ Eirc Hui<<<<<<DJ.Y.永遠懷念您!!

做得幾多得幾多...
無論如何要起貨...
轉頭有人黎幫拖...

我個friend加入wargame第一支電槍係二手買番來
佢遇到個非常好人的師兄
支槍況狀好好又好抵

我第一支電槍買新的
故事如下
http://www.civiliangunner.com/cgf/viewthread.php?tid=33947
到依家都無得拿

所以呢
這是看運氣的
我會check下放二手的師兄在本論譠的活動
如果新開account無耐果d就放槍,價錢不合理的,請三思,可能會是騙新手的
如果有一定數量的post即係佢係玩開wargame既,認真想放槍,這個可考慮,交收時找個資深wargame friend 去check槍
如果有一d problem你唔肯定你識整,請不要買,你會非常後悔的
希望幫到你

引用:
原帖由 phantomDx 於 29-3-2009 21:29 發表
我個friend加入wargame第一支電槍係二手買番來
佢遇到個非常好人的師兄
支槍況狀好好又好抵

我第一支電槍買新的
故事如下
http://www.civiliangunner.com/cgf/viewthread.php?tid=33947
到依家都無得拿

所 ...
非常之多謝您寶貴既意見!
我會參考您既意見同小心處理!
(希望我唔會遇到老千啦!哈哈......)
各位仲有無其他意見呢?

做得幾多得幾多...
無論如何要起貨...
轉頭有人黎幫拖...

引用:
原帖由 深夜逃亡者 於 30-3-2009 22:44 發表

各位仲有無其他意見呢?
我既意見....2手槍係預左買返來拆既.... (加加..減減...)人地既setting唔一定fit自己, 又可能人地咁平賣出來可能係做左d結構性既錯誤想放棄支槍既 (波箱既野你未買返來唔會知...) 當然都有人可能係想唔玩而放槍既, 不過都係一句....加得愈多野既2手槍, 愈易買到d唔o岩心水既.... (或者有暗病既)....

這都係d師兄話新手買新槍既原因... (對於我...都係買2手平槍回來拆槍學下野and加加減減...)

引用:
原帖由 飛哥仔 於 30-3-2009 22:58 發表

我既意見....2手槍係預左買返來拆既.... (加加..減減...)人地既setting唔一定fit自己, 又可能人地咁平賣出來可能係做左d結構性既錯誤想放棄支槍既 (波箱既野你未買返來唔會知...) 當然都有人可能係想唔玩而放槍既 ...
多謝您既意見!
THANK YOU !
不過我好想知道一樣野.......
槍既品牌花多眼亂......
真係唔知邊隻打邊隻.....
(都係想知邊個牌子係咩地方生產......
有無人可以教下我?我好想學/知道.....)

做得幾多得幾多...
無論如何要起貨...
轉頭有人黎幫拖...

引用:
原帖由 深夜逃亡者 於 30-3-2009 22:44 發表

各位仲有無其他意見呢?
買果時找個認識E方面的人幫一幫手看看/ check check
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

引用:
原帖由 深夜逃亡者 於 31-3-2009 00:24 發表

多謝您既意見!
THANK YOU !
不過我好想知道一樣野.......
槍既品牌花多眼亂......
真係唔知邊隻打邊隻.....
(都係想知邊個牌子係咩地方生產......
有無人可以教下我?我好想學/知道.....)
http://www.wgcshop.com/
可以上去看看
價錢好似要X0.9

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

I agreed with the above comments, I bought a "2nd hand" gas-powered machine gun, because the transaction was conducted at MTR station, therefore, impossible to check and test the gun!  After that I discovered part of the gun was "glued" together! The silencer was glued to the barrel !
I will never get a second hand gun again.

我都系新手~
一個新手唔識搞支槍的話
就要明白到買二手有一定的風險

引用:
原帖由 側衛 於 31-3-2009 07:50 發表

http://www.wgcshop.com/
可以上去看看
價錢好似要X0.9
有無個係繁體中文網頁呀請問.......
我英文好水皮!!

做得幾多得幾多...
無論如何要起貨...
轉頭有人黎幫拖...

引用:
原帖由 深夜逃亡者 於 31-3-2009 21:06 發表

我英文好水皮!!
你看得明m4,ak47掛
算,煩少少
http://www.civiliangunner.com/
click左面新手指南---->click第二擊 資料篇 電動氣槍淺淡  作者: lok*2 看看
找到岩你的槍後
再上www.wgcshop.com
click左面AEG(電動步槍)或 pistol(手槍)----->click品牌----->找果枝岩你的槍--->格價(X0.9)=差不多街價

你不懂先再開POST問

引用:
原帖由 深夜逃亡者 於 31-3-2009 21:06 發表

我英文好水皮!!
請緊記wargame都算係一種學問,想盡早脫離新手行列,就先做好你既功課

17 12
發新話題